0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: дебелина на маточната лигавица?
« Отговор #60 -: Юни 11, 2008, 00:06:10 am »
Не зная какво е значението, но и ендометриалните биопсии преди ин витро се правят в цикъла предшестващ ин витрото.
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #61 -: Юни 11, 2008, 09:44:37 am »
А какво значение има за самото инсе , колко мм е била лигавицата при предния МЦ?
Единствено доколкото знам, е сигнал каква се очаква да бъде и на този цикъл без стимулация.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

« Отговор #62 -: Юни 11, 2008, 19:23:08 pm »
Маточната лигавица (ендометриум) се променя под въздействието на естрогените и прогестерона и се подготвя за приемане на развиващия се нов организъм.
Ендометриум трябва да е поне 9 мм.
Към евентуалния ден на имплантацията ли трябва да е поне 9мм?
« Отговор #63 -: Юни 12, 2008, 11:07:06 am »
Маточната лигавица (ендометриум) се променя под въздействието на естрогените и прогестерона и се подготвя за приемане на развиващия се нов организъм.
Ендометриум трябва да е поне 9 мм.
Към евентуалния ден на имплантацията ли трябва да е поне 9мм?

Не, в деня на инсеминацията трябва да е поне 8-9 мм.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #64 -: Юли 04, 2009, 16:07:16 pm »
Навлизам в по-стара тема, но за да не отварям нова си пускам въпроса тук. На 6 ден от МЦ имах лигавица 6 мм, а на 14 ден след ову (ову на около 11-12 ден) според друг лекар е 6,8 мм. Явно това е малко и се надявам да е грешка, питах дали трябва да пия нещо и според лекаря "Не". Пиело се Естрофем само при стимулации ??? Мисля си да пия вит. Е 400 и искам да ви попитам дали е безопасно да си го самоназнача ? И понеже имам оскъден цикъл - с кръвотечение около 1 ден и после 2-3 дни само зацапване - при вас бил ли е така оскъден и сигнал ли е това за тънка лигавица ? Да поясня, че вече няколко лекаря съм обиколила и само последния ми спомена че е тънка и е невъзможно забременяване с такава лигавица. Понеже никой преди това не го е споменавал, все още имам известни резерви към мнението. Благодаря предварително на всички отзовали се.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #65 -: Юли 04, 2009, 16:12:34 pm »
 Според мен няма проблем да пиеш вит. Е 400 мг.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #66 -: Юли 04, 2009, 19:46:01 pm »
garga, надълго и нашироко се коментира проблема тънка лигавица. Мисля, че и ти си писала по въпроса. Все пак прегледай линковете в тази тема http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37368.0. Иначе 6 или 6.8 мм е малко наистина. Добре е да бъде над 7.
Успех с решаването на този проблем!
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #67 -: Юли 04, 2009, 22:55:26 pm »
Пешек, Фатал - мерси много за отговорите ви.
Пешек силно се надявам, че след приема на вит. Е ще се коригират нещата. Мисля си, че лигавицата ми може да е поизтъняла понеже доста отслабнах преди една година. Вероятно мазнините в тялото ми са намалели и затова сега с вит. Е се надявам поне мъничко да се пооправят нещата.
 Някой ако има под ръка ехографска снимка на ендометриума, може ли да каже дали дебелината е обозначена с "+Endo T"? Защото като гледам там при различните ми снимки пише различен диаметър и преди няколко месеца е бил 1,04см на 14 ден, което май е добре. Това ми дава надеждичка, че може би състоянието ми не е постоянно критично  :wink:
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.