0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #940 -: Май 15, 2008, 14:24:06 pm »
С каква давност е това най-голямото? от колко дена?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #941 -: Май 15, 2008, 14:49:40 pm »
Забелязах го вчера следобяд.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #942 -: Май 15, 2008, 15:37:50 pm »
Вероятно това е Стафилококова (или Стрептококова)кожна инфекция.
С оглед големината, Фуцидин на сиропче е добър избор.

Дали е  И гъбичкова инфекция? снимката не е на фокус-а това е важно в случая. Обсъдете и тази възможност... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #943 -: Май 15, 2008, 16:14:03 pm »
Вчера я водих на кожен и той ми каза че това е розов лишей и отхвърли вариант за екзема причинена от животни.
Записах час за преглед в кожната клиника в Токуда, но се притеснявам да не е късно, чак за вторник ми дадоха час.
А ако е такъв вид инфекция за която говорите, как точно се доказва (какви изследвания се правят) и трудно ли се лекува.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #944 -: Май 15, 2008, 17:46:04 pm »
Не става въпрос за "екзема причинена от животни".
Не знам под "розов лишей" какво разбират...

Кожните инфекции при деца се лекуват лесно.
Екземите с насложени инфекции-също.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #945 -: Май 15, 2008, 22:42:33 pm »
Birdie,здравей.това е екзема/или нещо друго/,което ни мъчи повече от година...
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=246729&view=1&photo=1
понякога е спокойна,но това е обикновено след мазане с фуцидин.след това не знам от какво се активира.най-често се случва след миене-зачервява се и почва да боли.мажа с фуцидин и на сутринта е спокойно.в началото мазах с фуцидина около седмица може би,сутрин и вечер и след това продължих с крема на А-дерма.нещата са спокойни известно време,но пак си личи едно основно петънце на дупето и на пипане кожата е по-суха и грапава/също и надолу по краката отзад/...и така до следващия път-пълно изчезване на това нещо няма...моля за съвет
*

Birdie

• 11040
« Отговор #946 -: Май 16, 2008, 00:16:08 am »
Има ли на други места такова нещо? коремче? между пръстите на ръката?
Памперс?
Детето седи на гърне,или?
Sir Alec Guinness
« Отговор #947 -: Май 16, 2008, 00:58:44 am »
забравих да попитам в предишния постинг за Вашето мнение за следното: след последното  хранене на Микаела в 20, 20-30пм с мляко не повече обикновено от 70 гр, тя спи доста неспокойна до към 11,12,01 - в смисъл пробужда се, проплаква, налага се да се доприспиваме (не плаче много, заспива след малко ласки обикновено). Чудех се на какво може да се дължи това - има дни в които спи спокойна, но са по-скоро изключение. Не ми се искаше да задавам въпрос, на които вече може да сте давали отговор, ама много сте писали, докторе:) Изчетох мненията Ви до 145-то и се предадох - на едно място споменавате, че детето след 12 месеца може да има нужда от по-солидно хапване преди сън, не от мляко. Удачно ли е да започна с вечеря (следобедното плодово пюре и давам към 18, 18-30пм) и каква да бъде тя? Да и давам ли след това (ако започнем такава) пак мляко? След или преди къпане?

Благодаря пак.
*
« Отговор #948 -: Май 16, 2008, 08:44:57 am »
Памперс?
на други места няма."огнището",ако мога така да се изразя е на дупето.когато се активира/или ако престана да мажа/слиза надолу по краката отзад.това на снимките е от снощи след миене в момент,който я болеше.днес нещата отново са по-добре след мазането,но до момента,в който спра фуцидина...пампарс няма-детето е на 4г.в къщи ползваме гърне,не градината тоалетна,но проблема и е още от яслата...
« Отговор #949 -: Май 16, 2008, 12:43:56 pm »
Хм... "откъснете" всякакви болестни симптоми от "зъбки".
Просто е добре да видят детето. Не са задължителни изследвания.
Ако има отит, какви изследвания да правите? давате АБ... .
Добро утро д-ре. При нас нещата се развиха в посока на някакъв ентеровирус. Вчера следобед се появи и разстройство. Предписаха ни ентерол 2 пъти на ден и ако изхожданията станат повече от 5 на ден, да дам хидратин алфа. Тази сутрин нещата са наред -няма температура, нито разстройство.
Д-р. Бърди, привет. При нас нещата се оправят май. Вече няма температура, вчера е имала само веднъж разстройство. Продължава да е много отпаднала, което сигурно си е нормално, при положение, че яде доста малко. Все гледа да я гушна и да си стои така . Каква храна да предложа, за да подсилим малко организма, но пък да не натоварим стомахчето?
След 2-3 дена би трябвало да е добре.
Не е нужно "подсилване".
Привет докторе. При Мия се появиха нещо като авти около устичката -1 отвън и 2 отвътре. Венците са страшно възпалени, даже не дава да й се мият зъбите. Това вследствие на вируса ли е или е нещо друго?
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040
« Отговор #950 -: Май 16, 2008, 21:25:34 pm »
забравих да попитам в предишния постинг за Вашето мнение за следното: след последното  хранене на Микаела в 20, 20-30пм с мляко не повече обикновено от 70 гр, тя спи доста неспокойна до към 11,12,01 - в смисъл пробужда се, проплаква, налага се да се доприспиваме (не плаче много, заспива след малко ласки обикновено). Чудех се на какво може да се дължи това - има дни в които спи спокойна, но са по-скоро изключение. Не ми се искаше да задавам въпрос, на които вече може да сте давали отговор, ама много сте писали, докторе:) Изчетох мненията Ви до 145-то и се предадох - на едно място споменавате, че детето след 12 месеца може да има нужда от по-солидно хапване преди сън, не от мляко. Удачно ли е да започна с вечеря (следобедното плодово пюре и давам към 18, 18-30пм) и каква да бъде тя? Да и давам ли след това (ако започнем такава) пак мляко? След или преди къпане?

Благодаря пак.
Може да опитате с вечеря... ако е гладна ще хапне и ще е спокойна вечер.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #951 -: Май 16, 2008, 21:26:40 pm »
Памперс?
на други места няма."огнището",ако мога така да се изразя е на дупето.когато се активира/или ако престана да мажа/слиза надолу по краката отзад.това на снимките е от снощи след миене в момент,който я болеше.днес нещата отново са по-добре след мазането,но до момента,в който спра фуцидина...пампарс няма-детето е на 4г.в къщи ползваме гърне,не градината тоалетна,но проблема и е още от яслата...
Нужно е кремче с КС препарат+Фуцидин+Дактарин (Певарил).
Екземи са това-контактни,вероятно.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #952 -: Май 16, 2008, 21:27:11 pm »
Хм... "откъснете" всякакви болестни симптоми от "зъбки".
Просто е добре да видят детето. Не са задължителни изследвания.
Ако има отит, какви изследвания да правите? давате АБ... .
Добро утро д-ре. При нас нещата се развиха в посока на някакъв ентеровирус. Вчера следобед се появи и разстройство. Предписаха ни ентерол 2 пъти на ден и ако изхожданията станат повече от 5 на ден, да дам хидратин алфа. Тази сутрин нещата са наред -няма температура, нито разстройство.
Д-р. Бърди, привет. При нас нещата се оправят май. Вече няма температура, вчера е имала само веднъж разстройство. Продължава да е много отпаднала, което сигурно си е нормално, при положение, че яде доста малко. Все гледа да я гушна и да си стои така . Каква храна да предложа, за да подсилим малко организма, но пък да не натоварим стомахчето?
След 2-3 дена би трябвало да е добре.
Не е нужно "подсилване".
Привет докторе. При Мия се появиха нещо като авти около устичката -1 отвън и 2 отвътре. Венците са страшно възпалени, даже не дава да й се мият зъбите. Това вследствие на вируса ли е или е нещо друго?
Не мога да кажа дали са афти това, за съжаление.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #953 -: Май 16, 2008, 21:28:12 pm »
Какво става когато правим некачествени ваксини:
http://www.vz.ru/society/2008/5/16/168739.html

Същото става,когато правим Бг "ваксини", даваме Македонски,Сръбски,Албански,Турски "лекарства".
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #954 -: Май 17, 2008, 09:26:41 am »
Памперс?
Нужно е кремче с КС препарат+Фуцидин+Дактарин (Певарил).
Екземи са това-контактни,вероятно.
а тридерм ще свърши ли работа?в каква последователност се мажат.ако може някаква схема на ползване.а дактарина маже ли се и той?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #955 -: Май 17, 2008, 10:45:28 am »
Нужно е да обсъдите направата на едно,комбинирано кремче, съдържащо всичко.
Sir Alec Guinness
« Отговор #956 -: Май 17, 2008, 11:59:24 am »
Здравейте!

Детето ми е на 2г и 6м и сме пропуснали ваксината за Морбили, Паротит и Рубиола. Той междувременно се разболя от Рубиола. Ваксината, която се слага по ЗК мисля, че е Priorix. Четох доста обеспокоителни статии, за деца, които им е сложена тази ваксина, а са боледували от Рубиола.
Моят въпрос е: според Вас дали е удачно да се сложи тази комбинирана ваксина, защото мен ме е страх от страничните реакции, тъй като детето е боледувало от Рубиола?
Или да търся някакви моноваксини? Бихте ли ми казали някакво наименование на моноваксини?

Rubeola=Morbilli <<-- това в Бг Педиатрични среди ДЕСЕТИЛЕТИЯ не могат още да осъзнаят!
Детето е било болно от  Морбили? съмнявам се...
Ако имате съмнение за прекарана Рубела (ваксината е срещу Морбили [Rubeola],Паротит, Рубела )може да направите изследване с ВЕНОЗНА кръв.
Какво е Рубела?
http://en.wikipedia.org/wiki/Rubella

Може да направите ваксината.

Искам първо да Ви благодаря за отговора и да кажа, че съм доста объркана.
Навсякъде в БГ преводи ваксината се превежда като Морбили,Паротит и Рубеола!!!
Но Вие ме накарахте да се разтърся из нета и наистина на английски ваксината се води за Measles - specifically a paramyxovirus of the genus Morbillivirus., Mumps and Rubella!

Съмнявам се да е боледувал от Рубела, диагнозата беше Рубеола - Морбилоза. Детето беше 3 дни с 40С температура, но без никакви други симптоми и след това избиха обривите като започнаха от главата. Температурата изчезна веднага с появата на обрива. Не са го сърбели обривите.

Не мога да разбера защо навсякъде цитират 2 отделни шарки с различни симтпоми:
 - Инфекциозното заболяване рубеола се причинява от вирус (рубеола вирус), който спада към рода Tогавируси. Обривът при рубеола прилича много на обрива при морбили, но двете болести са съвсем различни.
 - Заболяването морбили се причинява от инфекция с морбили вирус, който спада към род парамиксовируси.

Аз не разбирам от медицина, но това за мен са две различни неща.
Не се заяждам, наистина не разбирам от къде идва това объркване.

Искам да напрявя кръвен тест дали е боледувал от Рубеола или Морбили или Рубела???
С две думи ако той е преболедувал от Рубеола, Морбили аз ще му сложа ваксина само за Залушка, защото пише, че Рубелата е лека болест. Иначе ще сложим комбинираната ваксина.

Много ще съм Ви благодарна за разяснението, защото тук никой не ми дава ясен отговор!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #957 -: Май 17, 2008, 12:34:25 pm »
Това,което описвате:
"Детето беше 3 дни с 40С температура, но без никакви други симптоми и след това избиха обривите като започнаха от главата. Температурата изчезна веднага с появата на обрива."
Е типично за т.нар. "температурни екзантеми" и няма нищо общо с МПР ваксината.

В Бг е прието рубелата,която се причинява от тогавируси:
http://en.wikipedia.org/wiki/Togavirus
"Genus Rubivirus; type species: Rubella virus"
да кръщават "Рубеола".

Рубеолата е всъщност Морбили:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rubeola
"Measles, also known as rubeola, is a disease caused by a virus, specifically a paramyxovirus of the genus Morbillivirus."

Сложете "Приорикс"-няма да имате проблеми.
Рубелата е особено опасно заболяване за бременните поради тежкия Вроден Рубела Синдром:
« Последна редакция: Май 17, 2008, 12:36:30 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #958 -: Май 17, 2008, 12:53:45 pm »
Това,което описвате:
"Детето беше 3 дни с 40С температура, но без никакви други симптоми и след това избиха обривите като започнаха от главата. Температурата изчезна веднага с появата на обрива."
Е типично за т.нар. "температурни екзантеми" и няма нищо общо с МПР ваксината.

В Бг е прието рубелата,която се причинява от тогавируси:
http://en.wikipedia.org/wiki/Togavirus
"Genus Rubivirus; type species: Rubella virus"
да кръщават "Рубеола".

Рубеолата е всъщност Морбили:
http://en.wikipedia.org/wiki/Rubeola
"Measles, also known as rubeola, is a disease caused by a virus, specifically a paramyxovirus of the genus Morbillivirus."

Сложете "Приорикс"-няма да имате проблеми.
Рубелата е особено опасно заболяване за бременните поради тежкия Вроден Рубела Синдром:

Благодаря Ви за отговора!
Всъщност като се замисля ако беше Рубеола би трябвало да е заразна нали? Мъжът ми е боледувал само от Варицела, но не се разболя, нито пък аз. Но ние сме възрастни все пак..
« Отговор #959 -: Май 17, 2008, 20:11:18 pm »
Здравейте,докторе.Дъщеря ми вчера навърши 6 мес.Днес ми вдигна висока температура-38.7 и моята педиатърка ми каза,че има вирусна инфекция на горни дихателни пътища.Предписа и Биодроксил,Фитолор,Нурофен и Ефералган свещи(за редуване).Детето е на смесено хранене,като захраних на 5 мес със зеленчуково пюре и само това давам,мислех сега да въведа и плодови сокове.Смятате ли,че по този начин съм навредила на имунитета и,и бихте ли ми препоръчали имуностимуланти за детето ми.Благодаря!