0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #920 -: Май 13, 2008, 14:41:04 pm »
Здравей Бърди!

За съжаление дъщеря ми още не е проходила. Водих я на ортопед, но не я гледа на ехограф. (Гледана е само при раждането и като беше на 5-6месеца, всичко беше наред.). Каза, че имала мускулна хипотония, но после детският лекар и неврологът го отрекоха и казаха, че всичко е наред и неврологично.

Когато я държа за двете ръце, прави крачки, но криви едното стъпало навътре. Понякога стъпва толкова накриво, че лявото стъпало застава почти перпендикулярно на дясното. Когато я водих при ортопеда, все още не искаше да прави крачки и не знаехм за този проблем.

От време на време се задържа изправена сама за няколко секунди,ако аз я пусна. Когато се държи за ниска масичка, прави крачки около нея, но е доста тромава и бавна. Иначе може да пълзи бързо.

Моля те, кажи си и твоето мнение. Ще я заведа пак на ортопед, но дотогава ще умра от притеснение.

Когато е захваната за нещо, и е изправена, стои ли изправена стабилно? или се клатушка,като че ли крачетата са "макаронени"?
Като се държи за масата или леглото стои стабилно. Когато се хване за мен, промерно когато искам да й вдигна панталоните, се клатушка все едно крачетата са макаронени.
« Отговор #921 -: Май 13, 2008, 17:29:55 pm »
Здравейте!

Детето ми е на 2г и 6м и сме пропуснали ваксината за Морбили, Паротит и Рубиола. Той междувременно се разболя от Рубиола. Ваксината, която се слага по ЗК мисля, че е Priorix. Четох доста обеспокоителни статии, за деца, които им е сложена тази ваксина, а са боледували от Рубиола.
Моят въпрос е: според Вас дали е удачно да се сложи тази комбинирана ваксина, защото мен ме е страх от страничните реакции, тъй като детето е боледувало от Рубиола?
Или да търся някакви моноваксини? Бихте ли ми казали някакво наименование на моноваксини?
*
« Отговор #922 -: Май 14, 2008, 09:03:31 am »
Здравейте, Докторе!
Пиша Ви с огромно безпокойство и тревога. Отново се появи това "схващане", "вдървяване" на крачето на Вики. И то само когато стане от сън, раздвижвайки го като че ли вече това "нещо" отшумява. Вие може би вече не си спомняте, но всички кръвни изследвания които ни писахте да направим бяха в норма, водихме я ортопед, правиха и снимка - вс. ок. Ето преди месец пак я водихме на детски ортопед, който дори категорично заяви, че няма плоскостъпие и всичко с ходила  й е наред. Така че отпада и тази предполагана от нас възможност заради изявено плоскостъпие да се уморява крачето и затова да се получава. Незная вече къде да я водя и какво да правя. А не казва да я боли. бяга, скача, жизнена е...
Имали ли сте до сега в практиката си подобен на нашия случай?
Така се притесянвам да не би да е нещо сериозно. Все трябва да си има причина. Какво да направя още?

А възможно ли е да се получава при поява на стрептокок, независимо от какъв вид, и да продължава месеци след това, независимо че стрептокока е изчистен?
« Последна редакция: Май 14, 2008, 09:06:13 am от tan »
« Отговор #923 -: Май 14, 2008, 09:58:29 am »
Хм... "откъснете" всякакви болестни симптоми от "зъбки".
Просто е добре да видят детето. Не са задължителни изследвания.
Ако има отит, какви изследвания да правите? давате АБ... .
Добро утро д-ре. При нас нещата се развиха в посока на някакъв ентеровирус. Вчера следобед се появи и разстройство. Предписаха ни ентерол 2 пъти на ден и ако изхожданията станат повече от 5 на ден, да дам хидратин алфа. Тази сутрин нещата са наред -няма температура, нито разстройство.
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #924 -: Май 14, 2008, 11:06:05 am »
Здравейте!

Детето ми е на 2г и 6м и сме пропуснали ваксината за Морбили, Паротит и Рубиола. Той междувременно се разболя от Рубиола. Ваксината, която се слага по ЗК мисля, че е Priorix. Четох доста обеспокоителни статии, за деца, които им е сложена тази ваксина, а са боледували от Рубиола.
Моят въпрос е: според Вас дали е удачно да се сложи тази комбинирана ваксина, защото мен ме е страх от страничните реакции, тъй като детето е боледувало от Рубиола?
Или да търся някакви моноваксини? Бихте ли ми казали някакво наименование на моноваксини?

Rubeola=Morbilli <<-- това в Бг Педиатрични среди ДЕСЕТИЛЕТИЯ не могат още да осъзнаят!
Детето е било болно от  Морбили? съмнявам се...
Ако имате съмнение за прекарана Рубела (ваксината е срещу Морбили [Rubeola],Паротит, Рубела )може да направите изследване с ВЕНОЗНА кръв.
Какво е Рубела?
http://en.wikipedia.org/wiki/Rubella

Може да направите ваксината.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #925 -: Май 14, 2008, 11:07:52 am »
Здравейте, Докторе!
Пиша Ви с огромно безпокойство и тревога. Отново се появи това "схващане", "вдървяване" на крачето на Вики. И то само когато стане от сън, раздвижвайки го като че ли вече това "нещо" отшумява. Вие може би вече не си спомняте, но всички кръвни изследвания които ни писахте да направим бяха в норма, водихме я ортопед, правиха и снимка - вс. ок. Ето преди месец пак я водихме на детски ортопед, който дори категорично заяви, че няма плоскостъпие и всичко с ходила  й е наред. Така че отпада и тази предполагана от нас възможност заради изявено плоскостъпие да се уморява крачето и затова да се получава. Незная вече къде да я водя и какво да правя. А не казва да я боли. бяга, скача, жизнена е...
Имали ли сте до сега в практиката си подобен на нашия случай?
Така се притесянвам да не би да е нещо сериозно. Все трябва да си има причина. Какво да направя още?

А възможно ли е да се получава при поява на стрептокок, независимо от какъв вид, и да продължава месеци след това, независимо че стрептокока е изчистен?
Ако изследванията са добри (както и бяха) няма основание за безпокойство.
Sir Alec Guinness
*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #926 -: Май 14, 2008, 15:47:29 pm »
Birdie, здравей...
ще приемеш ли едно въпросче и от нас?!?
Дани е вече на 1 г.и 7 м., тежи 10 кг. и е висок 85-86 см.
Сутрин към 7 ч. пие мляко /Хумана 3/ около 250 мл.
После понякога заспива докато си играе в кошарата и така до към 11 ч.когато го будим за разходка и ядене.
Обядва домашно приготвено ядене, но винаги на финно пюре иначе отказва с дни наред да яде - около 250-300 гр. и десерт кисело плодово мляко, например.
Спи от 14-16 ч. и яде за следобед плодово пюре -плод + каша, например.
За вечеря хапва към 20 ч.-пак домашно пюре + десертче.
Заспива след 21,30 ч.
Искам да питам добър ли му е режима на храна?
Добър ли му е режима на сън?
Да се притеснявам ли че не иска да дъвче пюрето, а ако дам солетка ше я сдъвче...?
Има си почти всички зъбки за възрастта...
Той по  принцип не е по яденето...от масата не иска да взима нищо, в магазините не иска нищо да му купя, аз му предлагам, а той се смее и се дърпа...
Това е, благодаря ти..
Надявам се че ще ми отговориш, защото на мейлите не ми отговаряш...не знам защо?!? :(
Моята Вселена се казва Дани

*

Birdie

• 11040
« Отговор #927 -: Май 14, 2008, 17:38:04 pm »
Да,"режима" е добър.
Не е проблем това,че иска само пасирано.
Sir Alec Guinness
« Отговор #928 -: Май 14, 2008, 19:46:59 pm »
Бърди, на предната страница ме попита дали крачетата ба малката са като макаронени, но нищо повече не ми отговори. Значи положението е доста притеснително :?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #929 -: Май 14, 2008, 20:07:40 pm »
Простете,

Не,не е притеснително, от това,което описвате.
Има известно закъснение, но мисля още месец,два имаме спокойно на разположение.
За това време детето ще "набере смелост" и прохождането ще стане реалност.

Моля, внимавайте много и не подлагайте детето на каквито и да са били "гимнастики", "процедури", без строго да сте прецизирали нуждата от такива неща.

Мое скромно и ТЯСНО лично мнение е да избягвате клиниката (болницата) на колегата Чавдаров на ВСЯКА цена.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #930 -: Май 14, 2008, 22:17:13 pm »
Здравейте Д-р Бърди!
пиша с голяма тревога, днес ни поставиха диагноза"розов лишей". Една седмица малката имаше ситни обриви по тялото - гърдите, гърба, вратлето. Първоначално приличаха като тези когато сме претоплени, но упорито си стояха без нито да се скрият, нито да се задълбочат.
 Тъй като сме в провинцията, се консултирах с педиатърката ни по тел. и тя ни препоръча зиртек по 15 капки на ден и консултация с дерматолог възможно по скоро. Давах и 3 дни от капките и не видях подобрение. Днес вече ситните пъпки се бяха обединили в по големи петънца, а на лявата и плешка се образува нещо като кръгче, в което кожата се напука и сякаш да се бели. Кожния лекар ме увери че още известно време ще се получават подобни петна които няма да са чак толкова големи, но ме отчая като каза че няма лечение, а само щяло да отмине за 30-40 дни. Предписа ни Мустела емолиентен крем единствено като продължавам зиртека още 3 дни.
 Моля да ми кажете вашето мнение. Силно ме притеснява и това да не останат белези, а също дали е заразно?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #931 -: Май 14, 2008, 23:05:23 pm »
Снимки?
Sir Alec Guinness
« Отговор #932 -: Май 14, 2008, 23:16:28 pm »
Здравеите, д-р Бърди! Опитвам се да се свържа с Вас от известно време насам, но все безуспешно...

Дано не се повтарят въпросите ми с предишни запитвания, надявам се да намеря отговорите тук, защото сме малко в безтегловност...

Микаела стана на 1г6м и сама си наложи дневен график на хранене:

сутрин рано прясно мляко, обикновено пълномаслено - 200-250гр

9,9-30ам - закусва печени филиики с мляко и жълтък, палачинки, детски бисквитки без захар, твърдо сварен омлет с жълтък

13пм - обядва домашни пюрета (със супа понякога)

17-30, 18пм - следобедна закуска - грис с мляко и плод, плодово желе, каша на Хумана с плод, мляко с ориз, плодове микс с малко оризово бебешко брашно

20-20.30пм - преди сън пие малко мляко пак - не повече от 60, 80 гр

Бих искала да попитам:

за закуска какво друго би било подходящо да давам?

нужна ли е по-солидна вечеря на тази възраст (за хранене в 20пм)? изобщо има ли нужда на пръв поглед от смяна на менюто в/с нещо?

мога ли да давам черен дроб, белтък, плодове тип berries, сметана по малко, сушени плодове (като каисии напр - тук много ги дават заради желязото в тях), brown/caster sugar...

млякото като количество общо поето достатъчно ли е или да опитам да вмествам при храненията повече?

давам и като допълнение сироп Sanostol по две чаени лъжички дневно и 4 капки зимафлоур (докога второто и да се правят ли паузи с първото - мултивитаминния сироп го давам поради това, че млякото не е обогатено с ВитД)?

Съзнавам, че въпросите са малко повечко, за което предварително се извинявам, просто се понатрупаха през времето. Тук, трудно/невъзможно се намира отговор, уви, знаете...:(

Благодаря ви предварително, Ема

« Отговор #933 -: Май 15, 2008, 09:54:28 am »
Моля, внимавайте много и не подлагайте детето на каквито и да са били "гимнастики", "процедури", без строго да сте прецизирали нуждата от такива неща.

Мое скромно и ТЯСНО лично мнение е да избягвате клиниката (болницата) на колегата Чавдаров на ВСЯКА цена.
Подкрепям напълно това мнение. Имахме нещастието да минем през въпросната клиника. В_и_В_и, дъщеря ми също проходи късно. Пиши ми на личния, ако искаш да поговорим.
<br />[link=http:
« Отговор #934 -: Май 15, 2008, 09:57:40 am »
Добро утро д-ре. При нас нещата се развиха в посока на някакъв ентеровирус. Вчера следобед се появи и разстройство. Предписаха ни ентерол 2 пъти на ден и ако изхожданията станат повече от 5 на ден, да дам хидратин алфа. Тази сутрин нещата са наред -няма температура, нито разстройство.
Д-р. Бърди, привет. При нас нещата се оправят май. Вече няма температура, вчера е имала само веднъж разстройство. Продължава да е много отпаднала, което сигурно си е нормално, при положение, че яде доста малко. Все гледа да я гушна и да си стои така . Каква храна да предложа, за да подсилим малко организма, но пък да не натоварим стомахчето?
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040
« Отговор #935 -: Май 15, 2008, 10:18:57 am »
Здравеите, д-р Бърди! Опитвам се да се свържа с Вас от известно време насам, но все безуспешно...

Дано не се повтарят въпросите ми с предишни запитвания, надявам се да намеря отговорите тук, защото сме малко в безтегловност...

Микаела стана на 1г6м и сама си наложи дневен график на хранене:

сутрин рано прясно мляко, обикновено пълномаслено - 200-250гр

9,9-30ам - закусва печени филиики с мляко и жълтък, палачинки, детски бисквитки без захар, твърдо сварен омлет с жълтък

13пм - обядва домашни пюрета (със супа понякога)

17-30, 18пм - следобедна закуска - грис с мляко и плод, плодово желе, каша на Хумана с плод, мляко с ориз, плодове микс с малко оризово бебешко брашно

20-20.30пм - преди сън пие малко мляко пак - не повече от 60, 80 гр

Бих искала да попитам:

за закуска какво друго би било подходящо да давам?

нужна ли е по-солидна вечеря на тази възраст (за хранене в 20пм)? изобщо има ли нужда на пръв поглед от смяна на менюто в/с нещо?

мога ли да давам черен дроб, белтък, плодове тип berries, сметана по малко, сушени плодове (като каисии напр - тук много ги дават заради желязото в тях), brown/caster sugar...

млякото като количество общо поето достатъчно ли е или да опитам да вмествам при храненията повече?

давам и като допълнение сироп Sanostol по две чаени лъжички дневно и 4 капки зимафлоур (докога второто и да се правят ли паузи с първото - мултивитаминния сироп го давам поради това, че млякото не е обогатено с ВитД)?

Съзнавам, че въпросите са малко повечко, за което предварително се извинявам, просто се понатрупаха през времето. Тук, трудно/невъзможно се намира отговор, уви, знаете...:(

Благодаря ви предварително, Ема

Храненето е много добро. Давайте редовно краве масло в закуските-то е естествен източник на Вит Д. Не са нужни витамини. Даването на флуор е много противоречива тема днес. Аз лично-не давам, след като Американската Дентистка Асоциация не го препоръчва вече.
Може да давате нещата,за които пишете.
Нуждата от вечерно хранене зависи от детето дали я иска.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #936 -: Май 15, 2008, 10:19:45 am »
Д-р. Бърди, привет. При нас нещата се оправят май. Вече няма температура, вчера е имала само веднъж разстройство. Продължава да е много отпаднала, което сигурно си е нормално, при положение, че яде доста малко. Все гледа да я гушна и да си стои така . Каква храна да предложа, за да подсилим малко организма, но пък да не натоварим стомахчето?
След 2-3 дена би трябвало да е добре.
Не е нужно "подсилване".
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #937 -: Май 15, 2008, 10:30:31 am »
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=246542 това са снимки от днес, извинете ме за качеството, но по - добри не можах да направя. Дано дадат някаква представа за положението.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #938 -: Май 15, 2008, 11:00:40 am »
Има ли малки бели  люспички по периферията?
С каква давност е това? увеличава ли се по размер?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #939 -: Май 15, 2008, 13:23:21 pm »
Да, това голямото петно на гърба е с люспички, но сякаш не само по периферията, а и вътре се лющи.
Голямото се образува за един ден (вчера), а вече имаме и няколко по- малки на корема и под мишницата, които също имат люспи. Незнам дали се забелязват на снимката.
Не забелязвам фрапираща разлика на размера му от вчера до днес, мисля че не расте, но се появяват други по - мънички.