Здравейте отново, д-р Бърди. Сега имам въпрос за петгодишното ми момченце. Детето няма хронични заболявания, но често боледува от задни ринити, които се усложняват в ангини, бронхити и какво ли не. Когато ходи на градина почти постоянно е болно. Преди седмица му оперираха третата сливица и се надявам сега да се стабилиза. Давам му редовно витамини, пресни плодове, фрешове, храним се здравословно, у нас не се пуши, няма алергизираща среда, поддържам изключителна хигиена. Това всичко го написах, за да ви дам някаква картина на средата на детето. Това, което ме безпокои в иначе здравото ми и много активно дете, е че се изпотява ужасно нощем, в първия си сън. Косата и дори възглавницата му са мокри. Като бебе не е имал рахит или някакви сериозни заболявания. Мислех, че изпотяването има връзка с третата сливица, но и сега продължава да се поти. Правила съм му кръвни изследвания по свое желание, няма тревожни резултати според педиатъра ни. Според вас да се безпокоя ли за това изпотяване и да търся ли сериозна причина?