0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #840 -: Май 04, 2008, 18:57:15 pm »
Не знам какво разбират под "голяма фонтанела". Има крива, където нанасяме размерите и съдим от това. Болшинството от тези големи фонтанели са в същност по-голяма обиколка на главата със съответната и по-голяма фонтанела. Безсмислено е да давате тези количества Вит Д-ако имате съмнения за рахит, по-добре направете изследвания.

Ако детето в изправено положение се държи стабилно и не показва признаци на мускулна слабост, нещата изглеждат по-добре-може би закъсняващо отстъпване на архаичния плантарен рефлекс е причината за лекото закъснение в прохождането, може би причините са от по-трудно раждане? Не знам... зависи от оценката при прегледа.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #841 -: Май 04, 2008, 19:25:12 pm »
Не знам какво разбират под "голяма фонтанела". Има крива, където нанасяме размерите и съдим от това. Болшинството от тези големи фонтанели са в същност по-голяма обиколка на главата със съответната и по-голяма фонтанела. Безсмислено е да давате тези количества Вит Д-ако имате съмнения за рахит, по-добре направете изследвания.

Ако детето в изправено положение се държи стабилно и не показва признаци на мускулна слабост, нещата изглеждат по-добре-може би закъсняващо отстъпване на архаичния плантарен рефлекс е причината за лекото закъснение в прохождането, може би причините са от по-трудно раждане? Не знам... зависи от оценката при прегледа.

Определено раждането беше трудно. Имаше, незнам дали така се казва контрахирала пъпна връв. Пъпната връв беше четирисъдова и това, доколкото разбрах, провокирало нейното излизане преди плода. Тогава щяха да загубят тоновете и ми направиха спешно секцио. Не е изплакал като се е родил.
А за обстоен преглед - незнам на кого да се доверя, защото имам горчив опит с бг- докторите. Още ми е прясно как заради тази "странна" пъпна връв ме караха да правя аборт, защото се съмняваха за омфалоцеле.
Благодаря отново!
« Отговор #842 -: Май 04, 2008, 21:06:41 pm »
От около 6 години го има, забелязала съм, че от водата се обостря, завяхва после, после пак.
Засяга показалеца и палеца на дясната ръка - само там, това е снимка във вид който не е толкова обострен, има моменти в които даже до кръв се цепи.
Нямам представа как се появи, но се сещам, че баща й имаше подобно нещо на пръстите, за съжаление нямам връзка с него за да го питам.
Понякога боли, понякога я сърби.
За гъбички изследвали ли сте?
С какво сте мазали досега?
Не, не сме изследвали :oops:, мазали сме със кортикостероидни кремое, някой правени, със цинк, вече нямам идея какво сме правили, но от 1 година не съм мазала с нищо.
Какво би препоръчал да пробваме?
Бърди, какво би препоръчал за мазане или нещо друго?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #843 -: Май 04, 2008, 21:49:06 pm »
Бих Ви препоръчал да намажете с Дактарин+Фусидин (2+2 за ден) посменно... но и двата без КС съставка.
Sir Alec Guinness
« Отговор #844 -: Май 04, 2008, 22:20:52 pm »
Извинявай, но те правят ли се в аптека или са готови, какво да им кажа - да ми дадът без КС, и кое първо да мажем?
*
« Отговор #845 -: Май 05, 2008, 00:41:09 am »
Извинявай, но те правят ли се в аптека или са готови, какво да им кажа - да ми дадът без КС, и кое първо да мажем?
поради това че чистия дактакорт не се предлага в БГ ако Бърди одобри може да ползвате това - http://framar.bg/product_review.php?id=16000411&from=0&page_special_title=%CF%C5%C2%C0%D0%C8%CB+%EA%F0%E5%EC+30+%E3%F0.
фуцидин крем трябва да има във всяка аптека - тук е 7.86лв.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #846 -: Май 05, 2008, 00:51:36 am »
Дактарин няма ли? Оргиналният на Янсен-Цилаг? Не Дактакорт (Дактодор в някои страни), а Дактарин имам пред вид да ползва... .
Това "Певарил" на "Софарма" ли е?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #847 -: Май 05, 2008, 01:14:44 am »
Дактарин няма ли? Оргиналният на Янсен-Цилаг? Не Дактакорт (Дактодор в някои страни), а Дактарин имам пред вид да ползва... .
Това "Певарил" на "Софарма" ли е?
няма дактарин. певарил е вече само на янсен -цилаг. даже бях забравил че софарма имаха версия едно време... http://www.myapo.at/OTCkatalog/htm/pevaryl_creme.htm
*

Birdie

• 11040
« Отговор #848 -: Май 05, 2008, 01:22:12 am »
Добре-става тогава... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #849 -: Май 05, 2008, 10:03:57 am »
Добър ден от нас

Тони все още има редки и обилни изпражнения, както и подуто коремче съпроводени с много газове. Също шумна пересталтика и болки, Хидрасек за момента върши работа, като ограничава броя на изхожданията и тушира болките. Въпроса ми е колко дълго мога да давам Ходрасек?

Ето и снимки от пъпчето
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #850 -: Май 05, 2008, 10:53:00 am »
Извинявайте, ама се обърках, значи какво да купя?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #851 -: Май 05, 2008, 10:56:40 am »
Перденце:

Можете да давате "Хидрасек" за 4-5 дена.
Млякото,което даваме е?

За снимките:

*съмнявам се дали това изобщо е пъпна херния-ако при плач на детето мястото около пъпчето се издува ПРОГРЕСИВНО на усилието-ДА, може да е МАЛКА пъпна херния, но по-скоро от отворен пръстен,който скоро ще се затвори. Ако не се издува, или издува незначително-не е пъпна херния това.
*по-скоро да се касае за остатъчна тъкан след падане на пъпчето (т.нар колобом)което ИЗОБЩО не е проблем и НЕ Е херния, разбира се. Много често,ако при падане на пъпчето се образува "езиче" (което в старите времена обработвахме с моливчета сребърен нитрат), когато то закърнее, пъпчето отгоре изглежда тънко (като покрито с тъкан на вид като цигарена хартия), а не плътно,както обикновено. Именно когато е така прозрачна кожата отгоре има леко издуване при усилие, което издуване не е херния,а натиск на съдържанието под кожата през отворения пъпен пръстен. Когато пъпният пръстен се затвори,кожата придобива нормалния си непрозрачен вид и спира да се издува каквото и да е било при коремно усилие.

С две думи и накратко-ако има съмнение, УЗ изследване ще реши въпросителната, но при положение че и дори сега, при газове и подуто коремче никаква голяма херния не се вижда, мисля че нещата са по-скоро втората подточка.
« Последна редакция: Май 05, 2008, 11:02:42 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #852 -: Май 05, 2008, 10:57:14 am »
Извинявайте, ама се обърках, значи какво да купя?
И двете, и мажете посменно за 3-4 дена. После пишете... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #853 -: Май 05, 2008, 11:04:27 am »
Перденце:

Можете да давате "Хидрасек" за 4-5 дена.
Млякото,което даваме е?

За снимките:

*съмнявам се дали това изобщо е пъпна херния-ако при плач на детето мястото около пъпчето се издува ПРОГРЕСИВНО на усилието-ДА, може да е МАЛКА пъпна херния, но по-скоро от отворен пръстен,който скоро ще се затвори. Ако не се издува, или издува незначително-не е пъпна херния това.
*по-скоро да се касае за остатъчна тъкан след падане на пъпчето (т.нар колобом)което ИЗОБЩО не е проблем и НЕ Е херния, разбира се.

С две думи и накратко-ако има съмнение, УЗ изследване ще реши въпросителната, но при положение че и дори сега, при газове и подуто коремче никаква голяма херния не се вижда, мисля че нещата са по-скоро втората подточка.

В момента сме на АЛ110, а снимките са точно след обилно изхождане ... При плач и напъни леко се издува пъпчето и поради тази причина съм питала педиатрите тук в Бургас, дали става въпрос за херния. Също така скоро пръстена стана по ясно изразен от преди, незнам това дали има някаква връзка. При запек най вече се получава този пръстен и издуване.

Благодаря за отговорите, започвам да търся от днес педиатър, който да го прегледа Тонито, защото забелязвам, че и често се опитва да бърка и търка ушичките.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #854 -: Май 05, 2008, 11:05:39 am »
Здравейте Д-р Бърди!

Надявам се, че сте добре и всичко е зад Вас.

Преди време Ви бях писала за един обрив на Калина (на година и половина е)около устата, пратих снимки, казахте периорален дерматит и да мажа с Фуцидин и Екзомега крем. От фуцидина, който е с кортикостероид - намаляваше червенината и после пак се зачервяваше.Изобщо може по няколко пъти на ден да се зачерви и да изчезне. След сън почти го няма, когато започне да се храни или играе се зачервява.

Спрях фуцидина, сега слагам само Екзомега крем или Балсам на Тайс. Но не изчезва. Вече два месеца.
Ходихме при доц. Маринова - каза, че не е хранителна алергия, а е атопичен дерматит и да мажа само с добра козметика и да поддържам кожата чиста. Никакви агресивни прахове, да махна чорапогашниците и само памучни дрехи.

Въпросът ми е дали да продължавам само с козметика или да пробвам с друго по-силно лекарство.

Благодаря!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #855 -: Май 05, 2008, 11:16:22 am »
Здравейте Д-р Бърди!

Надявам се, че сте добре и всичко е зад Вас.

Преди време Ви бях писала за един обрив на Калина (на година и половина е)около устата, пратих снимки, казахте периорален дерматит и да мажа с Фуцидин и Екзомега крем. От фуцидина, който е с кортикостероид - намаляваше червенината и после пак се зачервяваше.Изобщо може по няколко пъти на ден да се зачерви и да изчезне. След сън почти го няма, когато започне да се храни или играе се зачервява.

Спрях фуцидина, сега слагам само Екзомега крем или Балсам на Тайс. Но не изчезва. Вече два месеца.
Ходихме при доц. Маринова - каза, че не е хранителна алергия, а е атопичен дерматит и да мажа само с добра козметика и да поддържам кожата чиста. Никакви агресивни прахове, да махна чорапогашниците и само памучни дрехи.

Въпросът ми е дали да продължавам само с козметика или да пробвам с друго по-силно лекарство.

Благодаря!
Във Фусидин няма КС. Затова и Ви го препоръчах. Във Фусикорт има КС.
Само хидратантен крем е нужен... не мажете със силни неща.
Sir Alec Guinness
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #856 -: Май 05, 2008, 13:06:31 pm »
Здравейте докторе!
Отново имам нужда от вашата помощ!
Не искат да ядат ИЗОБЩО! :(
Първо едната от около месец и половина,яде с триста зора,
Една лъжичка хапва,стиска устата,и така около половин час!
Сега и другата.Днес на обяд не са хапнали въобще!
Вече незнам какво да правя.Занимаваме ги с какво ли не,и пак нищо! :(
Оня ден забелязах че имат нови зъбчета,кътници,дали пък от това не искат да ядат?
Но пък как ще стане работата,без храна?
Сутрин пият мляко с бисквити към 7:30-8:00 часа,и после на обяд нищо!
Моля ви дайте някакъв съвет!
Благодаря ви в аванс!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

Birdie

• 11040
« Отговор #857 -: Май 05, 2008, 13:17:52 pm »
Търпение е съветът ми.
И мляко, там където не хапват нищо.
Sir Alec Guinness
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #858 -: Май 05, 2008, 13:29:14 pm »
Ясно докторе,ама без ядене как ще
я караме,само на мляко.А и през деня не искат мляко!
Виж бисквитки и нещо сладичко ако им дадеш,
ще се изтрепят да гризат,ама видят ли лъжицата,ужас!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #859 -: Май 05, 2008, 13:34:11 pm »
Сами, малко е грубо и изнервящо, но аз съм оставяла Алекс гладен и сам да си поиска да яде. В крайна сметка, както казва Мели, няма дете умряло от глад, при наличие на храна. Остави ги сами да си поискат.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю