0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #780 -: Април 28, 2008, 10:39:53 am »
Здравейте докторе!
Към днешна дата положението с нашия прословут обрив е следното:

Според вас хранителни проблеми ли са или друго? Вчера детето беше при баба си и не съм сигурна какво точно е слагало в устата си. Освен по краката има няколко пъпчици и по корема и по гърба.Нуждае ли се от лечение и какво според Вас?
« Последна редакция: Април 28, 2008, 10:44:08 am от via »

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #781 -: Април 28, 2008, 10:43:56 am »
Оставете детето на спокойствие и се отдалечете от "алергиите" и темата за "алергии". Детето се нуждае от прегръдки,целувки и обич, а не от постоянен "здравен терор". Защо за бога дете на тази възраст подвижно и пълзящо да няма обрив от друго,невинно естество? Непременно "алергии"?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #782 -: Април 28, 2008, 10:46:59 am »
Докторе, повярвайте ми, правя всичко възможно да не психирам нито себе си нито детето с това.
Затова и просто Ви питам дали има нужда от някакво лечение в момента..
Детето отдавна ходи, не пълзи вече :wink:
Успях да уголемя една от снимките.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #783 -: Април 28, 2008, 11:15:35 am »
Това вероятно е ухапване от пълзяща гадинка-бълхи,дървеници...по вътрешната страна на крачето се виждат като броеница по хода на пълзене на гадинката...
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #784 -: Април 28, 2008, 16:36:32 pm »
Здравейте, докторе,
От вчера детето ни е със зачервено гърло, на което докторката видя "везикули и един налеп". Тъй като температурат му е или 37, или под 37, тя ни посъветва да изчакаме с антибиотика и ако налепите се увеличат, да започнем да даваме Клацид. Въпросите ми са: дали според Вас, има смисъл да чакаме с антибиотика и дали Клацид може да помогне за ангина? Самата лекарка не беше убедена, че е най-добрият вариант. Тя искаше да ни предпише Аугментин, но се отказа като разбра, че преди няколко месеца имахме много големи стомашни проблеми след прием на Аугментин.
Благодаря Ви.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #785 -: Април 28, 2008, 17:31:36 pm »
Не мога да отговоря.Зависи от преценката при прегледа на детето.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #786 -: Април 28, 2008, 17:46:14 pm »
Докторе, с риск да стана досадна, да питам. Трябва ли да третирам с нещо този обрив?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #787 -: Април 28, 2008, 19:34:45 pm »
Може да ползвате Фуцидин или Фусикорт, ако имате.
Sir Alec Guinness
« Отговор #788 -: Април 29, 2008, 10:25:01 am »
Бърди, много се радвам, 4е си добре и си пак сред нас.

Дъщеря ми е на 1год и 2месеца. Трябва да бием последната доза Превенар и Инфанрикс Хекса след 5седмици и завършваме целия цикъл с ваксини. След няколко дена оба4е заминаваме за България и разбрах, 4е тези ваксини там не се продават.
Въпросът ми е може ли да се из4ака по-дълго от 5 седмици да се ударят ваксините, например да ги поставим след цели 2месеца?
Поставете ги преди да заминете. В Бг няма от тези ваксини.
Бърди, не може да ги поставим преди да заминем, защото поставихме Neis Vac против заушка, менингит и шарки и трябва да минат минимум 4-5 седмици, за да се поставят Превенар и Инфанрикс. Затова исках да попитам може ли да ги поставим след 2месеца или е нужно да се спази схемата от 4-5седмици.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #789 -: Април 29, 2008, 10:32:00 am »
Няма изискване за такъв интервал след Neis Vac -С. Може да поставите Инфанрикс и Превенар на една визита,ако се налага. Neis Vac -С не е против "заушка, менингит и шарки", а противоменингитна ваксина.
Sir Alec Guinness
« Отговор #790 -: Април 29, 2008, 17:03:24 pm »
Здравейте докторе!Радвам се че оздравяхте и сте отново сред нас!
И аз имам питане.Тери е 3 дни с Т до 39 градуса.В гърлото има някакви мехурчета/изкарахме херп ангина преди 20 дни/.Левкоцитите и са 11,4.Лекарката иска да започнем антибиотик/от групата на макролидите/.Пуснахме гърлен секрет/утре ще се разбере дали има нещо,но беше пила мляко и резултата няма да е много реален/. Няма време за антибиограма защото ще се работи само утре.Да изчакам ли с антибиотика?

Тереза - 3г9м
« Отговор #791 -: Април 30, 2008, 12:31:41 pm »
Здравейте Бърди, един въпрос: Виктор на 2 години имаше леко зачервено дупенце около ануса няколко дни. Нищо особенно, и вчера вечерта го намазах с един крем против подсичане (български), днес сутринта около ануса има предишното зачервяване но и доста бели точици (малки като връх на пъпчици, но не изглеждат като пъпкчици). Появиха се изведнъж а не една по една. Досега никога не съм го ползвала този крем (забравихме нашият в Холандия). Той като съвсем малък е имал гъбички и сега това въобще не прилича на тогавашният обрив. На път сме и няма как да изпратя снимка. Лекарка в БГ(консултация по телефона) каза, че ако е алергична реакция от крема трябва да го намажа с лек кортизонов крем два пъти за да се види дали ще има ефект. Аз реших първо да пробвам с цинков крем (състав цинк и вазелин без нищо друго), за да видя дали ще се успокои кожата. Какво е вашето мнение? Малко ме е страх да слагам веднага кортизон. благодария предваритено за съвета!!!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #792 -: Април 30, 2008, 12:41:10 pm »
Може да ползвате "Дактакорт" или "Кенакомб".
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #793 -: Април 30, 2008, 12:41:41 pm »
Здравейте докторе!Радвам се че оздравяхте и сте отново сред нас!
И аз имам питане.Тери е 3 дни с Т до 39 градуса.В гърлото има някакви мехурчета/изкарахме херп ангина преди 20 дни/.Левкоцитите и са 11,4.Лекарката иска да започнем антибиотик/от групата на макролидите/.Пуснахме гърлен секрет/утре ще се разбере дали има нещо,но беше пила мляко и резултата няма да е много реален/. Няма време за антибиограма защото ще се работи само утре.Да изчакам ли с антибиотика?
Нищо не мога да кажа. Зависи от преките впечатления при прегледа.
Sir Alec Guinness
« Отговор #794 -: Април 30, 2008, 15:44:56 pm »
Здравейте отново!
От гърления секрет не се изолира нищо,а гърлото е силно зачервено.Днес вдигна до 38 градуса.Лекарката изписа Клацид.Мисля да изчакам до утре за антибиотика?

И сега един малко по-неспецифичен въпрос.Тери има срастване на лабийте наполовина.Стана преди около месец/тогава го видях,но да съм закъсняла в установяването не повече от седмица,защото знам за това срастване от една тема във форума/.Какво е вашето мнение?Да ходим ли за отлепване,да ползваме крем с естриол или да я оставя така?

Тереза - 3г9м
*

Birdie

• 11040
« Отговор #795 -: Април 30, 2008, 17:30:42 pm »
Kрем с естриол ползваме тук, макар че такова срастване е много,много рядко нещо.
Sir Alec Guinness
« Отговор #796 -: Април 30, 2008, 17:42:25 pm »
Как се ползва при вас?Тук съм чела че го мажат 20 дни.А за страничните ефекти какво ще кажете-има ли такива?И последно под какво наименование да го търся?

Тереза - 3г9м
*
« Отговор #797 -: Май 01, 2008, 08:23:56 am »
Здравейте,доктор Бърди! Радвам се, че сте добре!
Имам въпрос относно сина си -4 год. В петък като го взех от детска градина беше хремав, вечера вдигна температура, през ноща също. На следващият ден само вечерта. Три дни беше без температура, остана хремата, започна и влажна кашлица. Вчера следобед го заведох при педиатър да го преслуша, че идват шест почивни дни. Прегледа го - каза, че нищо му няма, от хремата кашля.Така но тази нощ отново вдигна температура
« Отговор #798 -: Май 01, 2008, 09:38:33 am »
Здравей Бърди,
Много се радвам да те видя тук. Моето момче пак е болно. Миналият месец изкарахме пара коклюш по думите на педиатъра. От петък детето пак не е наред. Почна с кашлица, червено гърло и Т. Първите два дни я вдига само вечер. Сега от два дни е по цял ден с Т. ОТ лекраствата пада, но до 5 часа отново я вдига.
Ходихме на лекар: хрипове /както винаги/ има си спазъм /отдават го на астмата/, силно червено гърло, висока температура, не иска да яде нищо.
Изписаха му Клацид 250мг. по 2,5мл. на 12 часа, Тантум верде в гълото 3*2 впръсквания. Клацида го пие вече два пълни дни, а промяна в състоянието му няма. Много се притеснявам, защото отдавна не е боледувал така. За спазъма е на Вентолин инхалер + Сингюлер /постоянно/.
Преди две нощи беше с много висока температура и плака много, в следствие по лицето му избиха много ситни червени петънца. На мене ми приличат на спукани капиляри. Сега се пооправи. Другото което много ме притеснява е дишането му. Когато спи вечер е с 40-45 вдишвания на минута.
Та на въпроса правилно ли лекуваме. Знам, че клацида започва да действа до 2-3 ден след първият прием, така ли е? И дали има нужда от някакви изследвания. Много се надявам на твоето мнение. И ще се радвам да го споделиш с мен. Благодаря ти Бърди.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #799 -: Май 01, 2008, 10:46:38 am »
Здравейте,доктор Бърди! Радвам се, че сте добре!
Имам въпрос относно сина си -4 год. В петък като го взех от детска градина беше хремав, вечера вдигна температура, през ноща също. На следващият ден само вечерта. Три дни беше без температура, остана хремата, започна и влажна кашлица. Вчера следобед го заведох при педиатър да го преслуша, че идват шест почивни дни. Прегледа го - каза, че нищо му няма, от хремата кашля.Така но тази нощ отново вдигна температура
Въпросът е дали детето има нужда от АБ. Това от прегледа и вероятните допълнителни изследвания зависи.
Sir Alec Guinness