0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #760 -: Април 25, 2008, 12:35:55 pm »
Водих ги тази сутрин, гърди чисти, гърло леко червено, никаква температура, чувстват се добре.
Лошото е че аз съм зле от тази сутрин - гъсти жълти секрети, болки в главата...
Ккаво е стреп тест?
Възможно ли е да са ме заразили?
Бърди, нали не виждаш нищо обезпокояващо в ПКК на Мериан? :(
*
« Отговор #761 -: Април 26, 2008, 11:18:36 am »
Докторе здравейте!
Съжелявам, че ви притеснявам отново, но ще Ви задам едно въпросче.
От снощи започнахме да пие АБ - аугментин заради изолираният стрептокок пнеумониус в гърлото.
Не ни изписаха отхрачващо сиропче за кашлицата. Дали трябва или АБ може да се справи и без негова помощ?
И това, което ме притеснява е, че днес ня няколко пъти се оплака, че я боли точто по средата нагърдичките. Възможно ли е тази болка да е в следствие на кашлицата? Кашля от седмица и то доста. като от вчера кашлицата е със секрет, мисля дори жилав. До преди това нямаше секрет, беше само суха кашлица. Само да кажа, че снощи при прегледа дишането беше спокойно, а гърдите чисти.

Благодаря сърдечно за отделеното време и внимание!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #762 -: Април 26, 2008, 11:30:37 am »
Не мога да отговоря на този въпрос. Зависи от прегледа.
Не може детето да кашля седмица, а "че снощи при прегледа дишането беше спокойно, а гърдите чисти." Нещо не е наред вероятно с прегледа.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #763 -: Април 26, 2008, 11:38:26 am »
Бърди, на Мериан и сложих Бивацин снощи в носа, днес сутринта е много по - добре, малката се оправя от Олинта, даже секрета намаля.
Пак да те питам за кръвната картина, виждаш ли обезпокоително нещо, просто мнението ти е много важно за мен и от отговора ти зависи как от тук нататък ще процедирам с децата си, време е да спра с тези ужасии и страхове, време е да ги оставя на спокойствие и го обещавам тържествено!
Само ми кажи според теб на какво се е дължало това с тромбоцитите?
Моля те!
« Отговор #764 -: Април 26, 2008, 11:59:23 am »
И още нещо, на което никой не ми отговаря.
Знаеш за синките по крачетатта на Джули, изведнъж изчезнаха, след месец излизане, неперкъснато, сега се удря още по - силно и няма, няма нито една, просто не излизат, питам, разпитвам и лекарите дигат ръце, просто не знаят...
*

Birdie

• 11040
« Отговор #765 -: Април 26, 2008, 12:19:01 pm »
Каквото и положително да кажа, това няма да промени много нещата.
Вие трябва сами да решите тези неща и да оставите децата на спокойствие.
Sir Alec Guinness
« Отговор #766 -: Април 26, 2008, 14:25:54 pm »
Бърди, ти само кажи нещо, моля те, моля те,ще се променят нещата, обещавам тук най - тържествено, ти само ме успокой, кажи ми нещо за тези ужасни тромбоцити, защото ще се побъркам вече, така ще ме спасиш от това да не обиколя още 30 лекаря, ще спасиш мъжът ми да не работи само за прегледите, защото до сега сигурно 14 човека са видяли изследванията, прегледали са я, ит.н.
Но, аз искам ТИ, твоя да е последната дума и обещавам, обещавам вече да не се притеснявам за глупости, да търся помощ само при реални проблеми. :(
А и за Джули да ми кажеш...за тези синки, възможно ли е да е било моменнтно нещо?
Днес като си издуха носа Мериан, имаше малко кървави жилки, това страшно ли е? :(
« Последна редакция: Април 26, 2008, 14:29:12 pm от Буболина »
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #767 -: Април 26, 2008, 19:09:30 pm »
Докторе, имам нужда от ваш съвет.
Отбих безпроблемно Стефания на 1 г и 15 дни. Десет дни след това единствената течност /освен в готвеното от мен/ която приемаше бяха само плодови сокове. След това успях да я накарам да пие АМ с бисквитки вътре обаче /не го приема без тях/. Кисело мляко се опитах да въведа на 13 м /точно преди месец/, но и до ден днешен успех с яденето му няма, предложих с бисквити, с плодове, чисто- не иска и не иска. Предлагам през няколко дни с надеждата, че ще е забравила и да го приеме. Отскоро обаче детето ми отказва следобеното хранене- независимо дали са от мен приготвени плодови пюрета или купешки, както и кашите. Не зная какво да й предложа, ако е АМ, след това в 22 пак яде 230-250 мл.
Днес изби 8-мо зъбче, долу в ляво, но не вярвам заради него да е, това продължава почти месец вече.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
« Отговор #768 -: Април 26, 2008, 19:25:11 pm »
Оставете АМ за 5-6 дена.
Не настоявайте за кисело мляко,ако не го яде.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #769 -: Април 26, 2008, 20:36:35 pm »
Здравейте, докторе! Изключително съм щастлива да ви видя тук и в по-добро здраве! :D
Нашата драма с обривите продължава, но ми се иска да ви питам няколко принципни неща. Получи се така, че Валери пи зиртек в продължение на два месеца с прекъсване от два дни. Спрях го преди 10 дни. Вчера дадох 1/3 бурканче ябълка, круша и киви /Semper/ - появиха се две пъпки по крачето. Днес дадох още 1/3 от същото и сега зоната около коляното е цялата в пъпки. Досущ обривът е като уртикариалния който получи след даване на коктейл от пресни банан и праскова /на 7 месеца/. Искам да Ви питам:
1. ако продължа да захранвам постепенно и пак се появят обриви как е редно да се процедира? Спирам захранването с вероятната причина и давам зиртек 7 дни? Или?
2. Предвид, че преди 3 месеца се изрина от пилешко /бурканче/ кога отново мога да пробвам да дам? Телещко? Говеждо? Риба?Домати? Грах? Царевица? Портокал? Ананас? А банан и праскова? Има ли нещо конкретно от което трябва строго да го пазя и какво е то?
3. Искам да сложим превенар, но педиатърката ми казва, че при толкова алергични деца като Валери трябва да се изчака минимум два месеца след друга ваксина /чака ни реимунизация с пентаксим на 1г. и 6 м./. Това така ли е и следователно 2 дози ли ни трябват ако го ваксинирам на 1г. и 8м.?

П.П. Човек наистина най-добре оценява какво има ако го изгуби, макар и временно  :wink: Радвам се, че сте тук и че Ви има!

Само да го преместя и да помоля и аз за мнение, защото пъпките се увеличиха доста, а вече минават след като пак яде само това, което ядеше преди.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #770 -: Април 26, 2008, 20:46:44 pm »
Ваксината няма нищо общо с хранителните проблеми и коментарите са небазирани и тотално погрешни.
Проблемът Ви е че не готвите домашна храна-ако извадите всичките тези бурканчета няма да имате проблеми. Няма хранителни алергии,изявяващи се или локализирани на едно ограничено място.
Може да опитате пак с бяло пилешко месо. Риба се дава след като сте въвели 2-3 вида месо по принцип. Единствено ягоди и мъхести праскови не се дават.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #771 -: Април 26, 2008, 22:12:50 pm »
Докторе, ще си позволя отново да Ви попитам нещо.
Принципно, ако кашлицата започне да става отхрачваща, това нормален ход на нещата ли е?
Кашляйки направо се чува как се отлепя секрет. Може да си внушавам, но откакто започнахме да пием АБ имам чувството че започнаха да излизат повече секрети и по- силно отхрачваща да става.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #772 -: Април 26, 2008, 22:20:52 pm »
Да,нормален ход на нещата е.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #773 -: Април 26, 2008, 22:33:55 pm »
Благодаря, Докторе!

Сетих се и за нещо друго, което исках за попитам. Извинете за което.
Според нашата педиатърка няма нищо общо, но забелязах че последните дни Вики започна да пишка начесто. Напишква се вечер, днес дори и на обяд. А по принцип не се случва. Може ли това да има връзка със стрептокока или е просто съвпадение?                                                                                                                     
*

Birdie

• 11040
« Отговор #774 -: Април 26, 2008, 22:35:05 pm »
Нужно е изследване на урина. Може да има връзка със Стрептокока.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #775 -: Април 26, 2008, 22:41:11 pm »
Но след като пие АБ по направена антибиограма няма ли да покрие и  евентуални поражения от този стрептокок и там?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #776 -: Април 26, 2008, 22:43:00 pm »
Възможно,но не абсолютно. Простете,но защо не обсъдите всички тези неща с педиатъра си, а да използвате форума за необичайни,проблемни и редки неща?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #777 -: Април 26, 2008, 22:56:20 pm »
Да, прав сте както винаги, че в една нормална ситуация не би трябвало да ползвам форума за това. Дори ако имах "точния" педиатър не бих използвала какъвто и да е форума за моите притеснения. Педиатъра ни щеше да ми е достатъчен. Макар че не е коректно и честно да говоря така за педиатъра ни. Тя прави всичко възможно според нейните разбирания и винаги е била много отзивчива и коректна към нас. Но понякога все си мисля, че има какво да се направи още. Днес споделих тези мои опасания, на което тя отвърна, категорично няма никаква връзка честото пишкане със стрептокока. Или може би проблема е в това, че съм станала прекалено мнителна и понякога подлагам нещата на съмнение... но за съжаление реалността тук ни прави такива.
Както и да е, извинете ако съм Ви притеснила.
И благодаря за отговорите!

Лека вече Ви желая!
« Отговор #778 -: Април 27, 2008, 11:28:50 am »
Бърди, много се радвам, 4е си добре и си пак сред нас.

Дъщеря ми е на 1год и 2месеца. Трябва да бием последната доза Превенар и Инфанрикс Хекса след 5седмици и завършваме целия цикъл с ваксини. След няколко дена оба4е заминаваме за България и разбрах, 4е тези ваксини там не се продават.
Въпросът ми е може ли да се из4ака по-дълго от 5 седмици да се ударят ваксините, например да ги поставим след цели 2месеца?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #779 -: Април 27, 2008, 17:54:20 pm »
Поставете ги преди да заминете. В Бг няма от тези ваксини.
Sir Alec Guinness