Здравейте, докторе! Изключително съм щастлива да ви видя тук и в по-добро здраве!
Нашата драма с обривите продължава, но ми се иска да ви питам няколко принципни неща. Получи се така, че Валери пи зиртек в продължение на два месеца с прекъсване от два дни. Спрях го преди 10 дни. Вчера дадох 1/3 бурканче ябълка, круша и киви /Semper/ - появиха се две пъпки по крачето. Днес дадох още 1/3 от същото и сега зоната около коляното е цялата в пъпки. Досущ обривът е като уртикариалния който получи след даване на коктейл от пресни банан и праскова /на 7 месеца/. Искам да Ви питам:
1. ако продължа да захранвам постепенно и пак се появят обриви как е редно да се процедира? Спирам захранването с вероятната причина и давам зиртек 7 дни? Или?
2. Предвид, че преди 3 месеца се изрина от пилешко /бурканче/ кога отново мога да пробвам да дам? Телещко? Говеждо? Риба?Домати? Грах? Царевица? Портокал? Ананас? А банан и праскова? Има ли нещо конкретно от което трябва строго да го пазя и какво е то?
3. Искам да сложим превенар, но педиатърката ми казва, че при толкова алергични деца като Валери трябва да се изчака минимум два месеца след друга ваксина /чака ни реимунизация с пентаксим на 1г. и 6 м./. Това така ли е и следователно 2 дози ли ни трябват ако го ваксинирам на 1г. и 8м.?
П.П. Човек наистина най-добре оценява какво има ако го изгуби, макар и временно
Радвам се, че сте тук и че Ви има!