0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

magarence

• *
  • 10
  • Няма нещо, което да не мога!
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #720 -: Април 09, 2008, 17:20:43 pm »
Здравейте д-р Бърди.
Много се радвам да Ви видя пак. Пожелаваме Ви крепко здраве и да не Ни "оставяте" пак.  :lovedock:
Повода e да Ви безпокоя е са няколко въпроса,  и новината :D че най-накрая намерихме Prevenar 0,5.
Дъщеря ми е на 1 годинка и 10 месеца.
Направихме й изследвания на носен секрет, ето резултата:
S.epidermidis - нормална флора

1.Има ли още някоя подробност която трябва да знаем преди поставянето на ваксината?
2.Само една ваксинация ли трябва да й направим?
3.Колко време след поставянето, детето може пак да тръгне на детска градина?
4.След поставянето на Prevenar-а се надявам, че ще престане тази постоянна хрема, която "донася" от детската ясла или няма?
5.Бях чела, че има някаква ваксина за варицела? Може ли да ми препоръчате, каква да й сложа и колко приема ще са необходими?

До сега сме сложили тези ваксини (всички приеми):
Euvax B
Imovax Polio
Infanrix
Priorix
Pentaxim (ActHib)
Изобщо, какви ваксини е препоръчително да й сложим?

Благодаря, предварително. И още един път искам да споделя радостта си, че сте с Нас. :)

P.S. Д-р Тonev, ако имате възможност и желание и Вие може да ми дадете мнение. Благодаря Ви Предварително :)
*
« Отговор #721 -: Април 09, 2008, 20:52:24 pm »
Здравейте д-р Бърди.
Много се радвам да Ви видя пак. Пожелаваме Ви крепко здраве и да не Ни "оставяте" пак.  :lovedock:
Повода e да Ви безпокоя е са няколко въпроса,  и новината :D че най-накрая намерихме Prevenar 0,5.
Дъщеря ми е на 1 годинка и 10 месеца.
Направихме й изследвания на носен секрет, ето резултата:
S.epidermidis - нормална флора

1.Има ли още някоя подробност която трябва да знаем преди поставянето на ваксината?
2.Само една ваксинация ли трябва да й направим?
3.Колко време след поставянето, детето може пак да тръгне на детска градина?
4.След поставянето на Prevenar-а се надявам, че ще престане тази постоянна хрема, която "донася" от детската ясла или няма?
5.Бях чела, че има някаква ваксина за варицела? Може ли да ми препоръчате, каква да й сложа и колко приема ще са необходими?

До сега сме сложили тези ваксини (всички приеми):
Euvax B
Imovax Polio
Infanrix
Priorix
Pentaxim (ActHib)
Изобщо, какви ваксини е препоръчително да й сложим?

Благодаря, предварително. И още един път искам да споделя радостта си, че сте с Нас. :)

P.S. Д-р Тonev, ако имате възможност и желание и Вие може да ми дадете мнение. Благодаря Ви Предварително :)
Деца на възраст 12 – 23 месеца: две дози по 0,5 ml, с интервал най-малко 2 месеца помежду им. - буквално цитирам разрешението за употреба на БГ. мисля че ще имате нужда от още 1 доза и акт -хиб.
пак да кажа аз съм абсолютен противник на т.н. БГ детски ясли.

@сесана - снимка? не мога да разбера каква диагноза е определена?
« Последна редакция: Април 09, 2008, 20:55:35 pm от tonev »
*
« Отговор #722 -: Април 10, 2008, 00:25:32 am »

Доктор Тонев, бяхме на преглед, гърлото е спокойно, нямяме темп. или кашлица. Лимфа е уголемен от ляво и докторите прехвърлят нещата на пробиващия зъб. Иначе яде и е жизнена. Да предприемам ли нещо ?

Докторе, възможно ли е да е от ваксина страничен ефект?
2седмици след МРП имахме 4 дни температура и червено гърло, сега казват че всичко  е ок с гърлото, но лимфа си е уголемен.. други симптоми няма никакви.
*
« Отговор #723 -: Април 10, 2008, 07:01:46 am »

Доктор Тонев, бяхме на преглед, гърлото е спокойно, нямяме темп. или кашлица. Лимфа е уголемен от ляво и докторите прехвърлят нещата на пробиващия зъб. Иначе яде и е жизнена. Да предприемам ли нещо ?

Докторе, възможно ли е да е от ваксина страничен ефект?
2седмици след МРП имахме 4 дни температура и червено гърло, сега казват че всичко  е ок с гърлото, но лимфа си е уголемен.. други симптоми няма никакви.
не е от ваксина това. и от зъбче не е...
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #724 -: Април 10, 2008, 08:29:13 am »
Д-р Тонев и вас да попитам, личната много държи да постави полиомиелита сега на 14 месец както е по календара, а до сега сме слагали Пентаксим. Аз упорито твърдя, че не е проблем да я поставим на 16 месец, когато трябва да сложим ДТК /година след последната игла/, тя ми обяснява да съм й вземела Инфарикса на Глаксо, не било задължително да е Пентаксим. Да ми кажете дали това е правилно като схема, въпреки че съм по-склонна да не се съглася. Благодаря ви.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #725 -: Април 10, 2008, 10:20:12 am »
Здравей Бърди,
след като имахме хрема с почивки около 2 месеца - бял, заден секрет, направихме носен секрет. Резултатът е streptococcus pneumonia. Да повторим ли изследавнието? Как се лекуват тези бактерии? Благодаря
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #726 -: Април 10, 2008, 11:42:21 am »
Здравейте докторе!
На едната ми дъщеричка и излязоха някакви "петънца"
по лицето!
По точно,на двете бузки нещо като много ситни пъпчици,
едно кръгче с много ситни пъпчици и зачервено!
Вече доста време не и минава.Мазах я с крем,но нищо!
От какво може да е това?
Скоро си бяхме на България,а там имаме котка/котката е напълно здрава/,малката
си беше хапнала от котешката храна, ,дали не е от това?
Или пък че ядат напоследък по малко шоколад?
Какво ще ми препоръчате?
Благодаря ви предварително!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
« Отговор #727 -: Април 10, 2008, 12:54:44 pm »
Някой ще отговори ли все пак? Извинявам се за въпроса, но Тонев вие лекар ли сте, защо не пише Бърдей, той ли ви каза да отговаряте вместо него?
Ако доктора няма да отговаря вече тук, нека това се каже публично, а не да се заблуждаваме и да влизаме напразно с надежда.
Аз имам въпрос за сина ми и бих искал Бърдей да отговори.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #728 -: Април 10, 2008, 13:37:51 pm »
Дани 2006,

д-р Birdie консултира тук напълно доброволно и безплатно. не е длъжен да го прави. очевидно в момента не може да дава консултации, затова нека бъдем търпеливи. нямаме от него уведомление, че спира изобщо да консултира, надяваме се, че няма да го направи.

д-р Тонев също е лекар.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #729 -: Април 10, 2008, 14:06:32 pm »
Благодаря за отговора, ще помисля дали да задам въпроса си на Тонев.
*
« Отговор #730 -: Април 11, 2008, 09:29:01 am »
Д-р Тонев и вас да попитам, личната много държи да постави полиомиелита сега на 14 месец както е по календара, а до сега сме слагали Пентаксим. Аз упорито твърдя, че не е проблем да я поставим на 16 месец, когато трябва да сложим ДТК /година след последната игла/, тя ми обяснява да съм й вземела Инфарикса на Глаксо, не било задължително да е Пентаксим. Да ми кажете дали това е правилно като схема, въпреки че съм по-склонна да не се съглася. Благодаря ви.
спокоино сложете пентаксим, до навлизането на инфанрикс - хекса е добър избор. не мога да разбера какъв е проблема с полиото? слагат се заедно по принцип. сложихте ли ММР? не зная и как са вървели последните ваксинации.
*
« Отговор #731 -: Април 11, 2008, 09:29:43 am »
който обаче НЕ е педиатър!
« Отговор #732 -: Април 11, 2008, 11:42:54 am »
който обаче НЕ е педиатър!
А, това е интересно, бихте ли споделили каква специалност сте?
« Отговор #733 -: Април 11, 2008, 14:55:41 pm »
Здравейте докторе,

Бих искала да се консултирам с Вас по няколко въпроса:
На детето ми, което на 13 април навършва 2 г., му предстоят 2 реимунизации - ДТаК и ХИБ /със закъснение заради болест/. Интересува ме има ли такава комбинирана ваксина в БГ, като държа коклюшната компонента да не е цяла /както е в Tetract-HIB/? Първите ни две ваксини ДТК бяха по здравната каса и в гръбчето /още не бях достатъчно информирана по въпроса и след втората имахме проблеми/. Третата ДТК беше Инфанрикс. Първите две ХИБ ваксини бяха Act-HIB. Полиото вече сме го направили, така че не можем да ползваме Пентаксим. Ще ми се ако можем да минем с 1 убождане, че сина ми има уплах от лекарския кабинет и плаче неистово и буйства дори само като го преслушват.
Доколкото знам има ваксина Инфанрикс-ХИБ, но я няма в БГ, а и има съмнения дали ХИБ компонента е достатъчно ефикасен в комбинираните ваксини /или може би при реимунизация това не е от чак такова значение/. Освен това предишните направени ваксини са от различен производител /Инфанрикс и Act-HIB/, възможно ли е при реимунизацията да се смени производителя?
Като чета в листовката на Act-HIB пише, че ваксината може да се разтвори в ДТК ваксина. Може ли по този начин да се смесят Инфанрикс и Хиберикс например /защото Act-HIB е от друг производител/?

Моля за бърз отговор, защото на 15.04 сме на консултация и докторката държи да бием тогава Инфанрикса и след 1 месец Act-HIB.

Благодаря Ви!
« Отговор #734 -: Април 11, 2008, 15:06:51 pm »
И аз имам въпрос.Който доктор има възможност нека ми отговори.
С херп-ангина сме от 3 дни.До снощи/3 дни/вдигаше висока Т,а понякога и само около 38-38,5 градуса,но детето се чувстваше много зле и давах Нурофен/2 пъти на ден/.Постоянно плаче от болки в гърлото и не се храни и пие малко течности.Днес няма Т ,но пак е отпаднала и и се лежи.По-рядко се оплаква от болки в гърлото.Днес ни изписаха Аугментин/на 12часа *5мл/.Лекарката каза-да не се мъчи детето,че едната сливица била уголемена и червена като якето и.Да го започвам ли,или да изчакам още един ден?

Тереза - 3г9м
*
« Отговор #735 -: Април 11, 2008, 20:24:19 pm »
Здравейте докторе,

Бих искала да се консултирам с Вас по няколко въпроса:
На детето ми, което на 13 април навършва 2 г., му предстоят 2 реимунизации - ДТаК и ХИБ /със закъснение заради болест/. Интересува ме има ли такава комбинирана ваксина в БГ, като държа коклюшната компонента да не е цяла /както е в Tetract-HIB/? Първите ни две ваксини ДТК бяха по здравната каса и в гръбчето /още не бях достатъчно информирана по въпроса и след втората имахме проблеми/. Третата ДТК беше Инфанрикс. Първите две ХИБ ваксини бяха Act-HIB. Полиото вече сме го направили, така че не можем да ползваме Пентаксим. Ще ми се ако можем да минем с 1 убождане, че сина ми има уплах от лекарския кабинет и плаче неистово и буйства дори само като го преслушват.
Доколкото знам има ваксина Инфанрикс-ХИБ, но я няма в БГ, а и има съмнения дали ХИБ компонента е достатъчно ефикасен в комбинираните ваксини /или може би при реимунизация това не е от чак такова значение/. Освен това предишните направени ваксини са от различен производител /Инфанрикс и Act-HIB/, възможно ли е при реимунизацията да се смени производителя?
Като чета в листовката на Act-HIB пише, че ваксината може да се разтвори в ДТК ваксина. Може ли по този начин да се смесят Инфанрикс и Хиберикс например /защото Act-HIB е от друг производител/?

Моля за бърз отговор, защото на 15.04 сме на консултация и докторката държи да бием тогава Инфанрикса и след 1 месец Act-HIB.

Благодаря Ви!

използваите инфанрикс + акт - хиб по отделно. това е много добър избор. правили ли сте превенар ? 
*
« Отговор #736 -: Април 11, 2008, 20:25:26 pm »
И аз имам въпрос.Който доктор има възможност нека ми отговори.
С херп-ангина сме от 3 дни.До снощи/3 дни/вдигаше висока Т,а понякога и само около 38-38,5 градуса,но детето се чувстваше много зле и давах Нурофен/2 пъти на ден/.Постоянно плаче от болки в гърлото и не се храни и пие малко течности.Днес няма Т ,но пак е отпаднала и и се лежи.По-рядко се оплаква от болки в гърлото.Днес ни изписаха Аугментин/на 12часа *5мл/.Лекарката каза-да не се мъчи детето,че едната сливица била уголемена и червена като якето и.Да го започвам ли,или да изчакам още един ден?
посявка? стрептест? суе? ц- реактивен протеин? нещата много зависят от прегледа...
« Последна редакция: Април 11, 2008, 20:27:50 pm от tonev »
« Отговор #737 -: Април 11, 2008, 20:52:01 pm »
Д-р Тонев, наистина споделете специалноста си, може да бъдете полезен не само на децата.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #738 -: Април 11, 2008, 20:58:24 pm »
До момента са поставени всички задължителни по Бг календара ваксини в описания срок, с изключение на 2,3,4 месец, в които поставихме Пентаксим /а не отпусканите по касата ДТК и полиомиелит/.
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #739 -: Април 11, 2008, 21:54:27 pm »
До момента са поставени всички задължителни по Бг календара ваксини в описания срок, с изключение на 2,3,4 месец, в които поставихме Пентаксим /а не отпусканите по касата ДТК и полиомиелит/.
pentaxim или инфанрикс + акт - хиб. уф и на мен оня ден една колежка ми разправя че нямало никакво значение поставянето на хемофилусната.... трябва да съм я изгледал много отровно щото веднага взе да се оправдава нещо... мила заралииска картинка... днес говорих със представителка на Стинг - дистрибутор на лекарства... дано се навият да внесат 1 партида превенар... ако стане моите приятели от фрамар ще ги пуснат веднага...