Здравей Бърди. Много се радвам да те видя пак. Повода не е много за радване ама... Вече съм сигурна, че без твоят съвет се чудя кой път да хвана. Иван /с астма/ от 8 март е с кашлица и секрет от носа. Имаше хрипове, правихме снимка. Иде ми да се хвана за главата, защото пък този, който разчита снимката /не педиатъра/ каза, че се вижда начална пневмония. Ходихме при педиатър и заключението беше, че е с пристъп. Изписа Фликсотид 2*2, Вентолин 3*2, Урбазон таблетки по схема.
Тъкмо се оправи преди седмица и сега всичко се повтаря. Кашля, но не е суха кашлицата и секрета от носа е бистър. Вчера бяхме при педиатъра и каза, че гърдите са чисти. Заключението е, че секрета се стчиа в гърлото и затова кашля. Вече мсесец човечето кашля и е със сополи /ту текат, ту спират/. Секретите са бистри, а храчките прозрачни и бели понякога. Може ли да се провлачи толкова време един пристъп или в момента започва нов. Чудя се защото до сега това не се е случвало. Друг е въпроса, че от 25,02 е на градина. Правилно ли лекуваме и според теб налагат ли се някакви изследвания. Детето няма температура, няма промени в поведението - играе, спи, храни се както обикновено. Възможно ли е да е с пневмония? Аз лично не мога да си го представя, но все пак да питам. Благодаря ти Бърди!