0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #700 -: Април 02, 2008, 23:07:14 pm »
Бърди, да не сме те обидили с нещо... :(
*
« Отговор #701 -: Април 02, 2008, 23:07:49 pm »
Ох, благодаря ви, че сте до мен. Сега заспа. След като повърна вторият път се поуспокои и сега спи. Току що и мерих Т, и тя е паднала 36,6. Дано не се влошава повече. Опитвам се да й давам чайче с лъжичка, изпи 2-3 лъжички.
*
« Отговор #702 -: Април 02, 2008, 23:08:46 pm »

Чакайте бе момичета, недейте така, ще пише доктора :wink:
« Отговор #703 -: Април 02, 2008, 23:10:27 pm »

Чакайте бе момичета, недейте така, ще пише доктора :wink:
Знам ли, просто се притеснявам да не сме го обидили нещо... :?

Ох, благодаря ви, че сте до мен. Сега заспа. След като повърна вторият път се поуспокои и сега спи. Току що и мерих Т, и тя е паднала 36,6. Дано не се влошава повече. Опитвам се да й давам чайче с лъжичка, изпи 2-3 лъжички.
Всичко е наред, успокой се, виж че детенце се е успокоило, давай й чайче да не се обезводни и дишай :D
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #704 -: Април 03, 2008, 00:15:46 am »
Tan,

нека да ти кажа каквото знам от прочетено, консултирано и личен опит, докато го няма докторът.

при всякакво силно дразнене на лигавицата на червата може да се отдели слуз в изпражненията. детенцето ти вероятно кара някакъв чревен вирус с всички екстри - повръщане, температура, болки в корема и логично идва слузта.

друго, което мога да ти кажа от личните си проучвания - съвременните педиатри не предписват лекарства за стопиране на диарията и повръщането. в такива случаи се предписва единствено рехидратираща терапия. това означава не просто даване на вода, а и на водно-солеви разтвори, които да възстановят нарушения баланс на солите в организма. става дума за прахчета от рода на Хидрасек.

а за температурата, дето питаше доктора дали да даваш Панадол - извинявай, ама детето ти е вече на 3 години. би трябвало да имаш опит с температури и да знаеш, че качи ли се над 38 градуса, се дава температуропонижаващо - Панадол или Нурофен.

изобщо, гледай да си по-спокойна с детето, защото така ще можеш да реагираш по-адекватно на нещата.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #705 -: Април 03, 2008, 09:46:02 am »
Здравей Бърди. Много се радвам да те видя пак. Повода не е много за радване ама... Вече съм сигурна, че без твоят съвет се чудя кой път да хвана. Иван /с астма/ от 8 март е с кашлица и секрет от носа. Имаше хрипове, правихме  снимка. Иде ми да се хвана за главата, защото пък този, който разчита снимката /не педиатъра/ каза, че се вижда начална пневмония.  Ходихме при педиатър и заключението беше, че е с пристъп. Изписа Фликсотид 2*2, Вентолин 3*2, Урбазон таблетки по схема.
Тъкмо се оправи преди седмица и сега всичко се повтаря. Кашля, но не е суха кашлицата и секрета от носа е бистър. Вчера бяхме при педиатъра и каза, че гърдите са чисти. Заключението е, че секрета се стчиа в гърлото и затова кашля. Вече мсесец човечето кашля и е със сополи /ту текат, ту спират/. Секретите са бистри, а храчките прозрачни и бели понякога. Може ли да се провлачи толкова време един пристъп или в момента започва нов. Чудя се защото до сега това не се е случвало. Друг е въпроса, че от  25,02 е на градина. Правилно ли лекуваме и според теб налагат ли се някакви изследвания. Детето няма температура, няма промени в поведението - играе, спи, храни се както обикновено. Възможно ли е да е с пневмония? Аз лично не мога да си го представя, но все пак да питам. Благодаря ти Бърди!
« Отговор #706 -: Април 03, 2008, 17:09:20 pm »
Моля за вашето мнение :oops:Детето ми е на 4г.,откакто тръгна есента на градина имаме проблеми с носа.Януари т.г. откриха стрептококов плевмокок в носен секрет-лекувахме 10 дни с бакраобан,след това на контролата имаше морахела\оставиха я да се изчисти сама.Между другото и други деца от нейната група имаха стрептококов плевмокок.В началото на март пак започна хрема и да кашля и носния секрет отново показа ,че има стрептококов плевмокок и морахела.Решиха да я лекуваме първо с бакробан,но след 1сед.направи бронхит и вкл.Агментин 312 мг-5мг на 8ч. за 10дни\само тои даде добра чувствителност и на двете бактерии.Днес ни е 10ден ,носа е добре още кашля само през деня,даваме и сиропа на д-р Тайс от днес\след 8дни АСС-СИРОП\И зиртек капки 10 дни.Искам да и направя ваксинация с Превнар,но никой нито я внася,нито някой доктори изобщо са я чували.Какво да правя да се избавиме от тези гадини вече.Докато намеря начин да я ваксинирам,какво друго да давам-бронховаксом,респивакс,IRS19\РАЗБРАХ,ЧЕ НИКАДЕ ГО НЯМА\Моля ви посъветвайте ме какво да правя оттук нататък
*
« Отговор #707 -: Април 03, 2008, 20:12:58 pm »
Здравейте докторе,радвам се че сте по-добре, пожелавам ви да бъдете в добро здраве от тук нататък!
И аз да кажа, че ни липсваше вашата ценна помощ тези дни.

На 20.03 - петък, дъщеря ми дигна темп. около 38. Понеже се чувстваше добре, без кашлица,хрема,разстройство и повръщане  се чух с педиатърката - каза че най вероятно са зъби. Температурата продължи 4 дни. Във вторник вече нямаше темп., но отидохме на преглед, лекарката каза, че гърлото е много червено и изписа зинат. Изчаках 12 часа, нямаше температура и не съм давала зината, както и никакви други лекарства.
Днес обаче ми се стори, че от ляво на вратлето  лимфа е леко уголемен. Тя се попипва по бузите, натисках ушетата, не показва да я болят, няма симпптоми на разболяване.
Тръгнал е да пробива зъба след кучешкия в ляво, дали е от това?
Правилно ли съм постъпила, че не дадох зинат?
Чудя се дали да идеме на преглед утре...с тези грипове направо ме е страх да ходя в поликлиниките за няма нищо...

*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #708 -: Април 04, 2008, 13:39:20 pm »
Бърди, бъди жив и здрав.
Пиши като имаш време за нас...
Моята Вселена се казва Дани

*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #709 -: Април 04, 2008, 13:47:07 pm »
Бърди, бъди жив и здрав.
Пиши като имаш време за нас...
Моята Вселена се казва Дани

*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #710 -: Април 04, 2008, 13:53:12 pm »
Здравейте докторе!
На едната ми дъщеричка и излязоха някакви "петънца"
по лицето!
По точно,на двете бузки нещо като много ситни пъпчици,
едно кръгче с много ситни пъпчици и зачервено!
Вече доста време не и минава.Мазах я с крем,но нищо!
От какво може да е това?
Скоро си бяхме на България,а там имаме котка/котката е напълно здрава/,малката
си беше хапнала от котешката храна, :(,дали не е от това?
Или пък че ядат напоследък по малко шоколад?
Какво ще ми препоръчате?
Благодаря ви предварително!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*
« Отговор #711 -: Април 04, 2008, 21:14:55 pm »
Моля за вашето мнение :oops:Детето ми е на 4г.,откакто тръгна есента на градина имаме проблеми с носа.Януари т.г. откриха стрептококов плевмокок в носен секрет-лекувахме 10 дни с бакраобан,след това на контролата имаше морахела\оставиха я да се изчисти сама.Между другото и други деца от нейната група имаха стрептококов плевмокок.В началото на март пак започна хрема и да кашля и носния секрет отново показа ,че има стрептококов плевмокок и морахела.Решиха да я лекуваме първо с бакробан,но след 1сед.направи бронхит и вкл.Агментин 312 мг-5мг на 8ч. за 10дни\само тои даде добра чувствителност и на двете бактерии.Днес ни е 10ден ,носа е добре още кашля само през деня,даваме и сиропа на д-р Тайс от днес\след 8дни АСС-СИРОП\И зиртек капки 10 дни.Искам да и направя ваксинация с Превнар,но никой нито я внася,нито някой доктори изобщо са я чували.Какво да правя да се избавиме от тези гадини вече.Докато намеря начин да я ваксинирам,какво друго да давам-бронховаксом,респивакс,IRS19\РАЗБРАХ,ЧЕ НИКАДЕ ГО НЯМА\Моля ви посъветвайте ме какво да правя оттук нататък
неадекватното лечение и отказът от такова на доказано патогенни микроорганизми не водят до нищо добро. единствената ваксина която може и трябва да направите е превнар/превенар.
*
« Отговор #712 -: Април 04, 2008, 21:17:08 pm »
Здравейте докторе,радвам се че сте по-добре, пожелавам ви да бъдете в добро здраве от тук нататък!
И аз да кажа, че ни липсваше вашата ценна помощ тези дни.

На 20.03 - петък, дъщеря ми дигна темп. около 38. Понеже се чувстваше добре, без кашлица,хрема,разстройство и повръщане  се чух с педиатърката - каза че най вероятно са зъби. Температурата продължи 4 дни. Във вторник вече нямаше темп., но отидохме на преглед, лекарката каза, че гърлото е много червено и изписа зинат. Изчаках 12 часа, нямаше температура и не съм давала зината, както и никакви други лекарства.
Днес обаче ми се стори, че от ляво на вратлето  лимфа е леко уголемен. Тя се попипва по бузите, натисках ушетата, не показва да я болят, няма симпптоми на разболяване.
Тръгнал е да пробива зъба след кучешкия в ляво, дали е от това?
Правилно ли съм постъпила, че не дадох зинат?
Чудя се дали да идеме на преглед утре...с тези грипове направо ме е страх да ходя в поликлиниките за няма нищо...

надявам се че вече сте по добре. отдаването на подобни неща на зъбки е неразумно! трябва да се търсят проблемите и да се лекуват адекватно.
« Отговор #713 -: Април 04, 2008, 21:34:03 pm »
Аз се извинявам, но имам въпрос към Birdie , той не отговаря ли вече тук?
*
« Отговор #714 -: Април 04, 2008, 22:02:28 pm »
Д-р Бърди, ако нямате вече желание да пишете тук, защо не ни го кажете?
« Отговор #715 -: Април 04, 2008, 22:42:19 pm »
Мойте уважения към г-н Тонев, но аз исках тук да ми отговаря Бърди, ако наистина не иска вече да ни отговаря нека да пише какво се случва.
*
« Отговор #716 -: Април 04, 2008, 22:45:23 pm »
Момичета, както знаем д-р Бърди прекара тежко заболяване съвсем наскоро. За да не пише, занчи няма възможност в момента. Нека бъдем търпеливи.
*
« Отговор #717 -: Април 04, 2008, 23:19:10 pm »
Момичета, доктора явно се възстановява още, да бъдем търпеливи.  :wink:

Доктор Тонев, бяхме на преглед, гърлото е спокойно, нямяме темп. или кашлица. Лимфа е уголемен от ляво и докторите прехвърлят нещата на пробиващия зъб. Иначе яде и е жизнена. Да предприемам ли нещо ?
« Отговор #718 -: Април 06, 2008, 14:40:27 pm »
Докторе, здравейте.Надявам се да сте добре, въпреки че не сте писали последните 4 дена.Днес, Йоана се изака в гърнето и като я бърсах забелязах малко кръв, след това погледнах изпражненията и видях, че и по тях има.Кръвта беше ярко червета.Досега не се е случвало.Вчера не е акала, изпражненията бяха твърди.Утре ще я водя на лекар.Но ще се радвам, ако и вие ми дадете съвет какви изследвания са необходими.
« Отговор #719 -: Април 07, 2008, 10:33:55 am »
Др. Тонев, тъй като Бърди няма възможност за отговор, може ли вие да ми дадете мнение. По - горе писах за кашлицата на малкия. Пуснахме ПКК и утайка. Резултата от кръвната картина ме притесни левкоцитите са 20. Докато му вземаха кръв от пръсчето много плака, чак се втресе и захласна. Казвам, го защото ми казаха, че при стрес се увеличават /жените в лабораторията/. Утайката е ОК. Ден преди изследванията му сложиха Урбазон. Незнам дали влияе резултата. Педиатъра назначи Панцеф 7мл. на ден. Пие го вече 3.ти ден. Кашлицата остава макар и по рядко и не с пристъпен характер. Моля ви за мнение относно лечението и дали ПКК е с много лош резултат. Промяна в поведението, температурата, храненето и режима на детето няма. Дори Педиатъра го нарича здравия, много болен.
« Последна редакция: Април 07, 2008, 10:48:04 am от sesana »