0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #660 -: Март 15, 2008, 09:37:11 am »
Приятна почивка, д-р Birdie!
Чакаме ви отново сред нас !  :bighug:
*
« Отговор #661 -: Март 15, 2008, 12:10:20 pm »
Докторе, желая Ви спокойна, възстановяваща и приятна почивка!
« Отговор #662 -: Март 16, 2008, 12:34:12 pm »
Спокойна почивка и бързо възтановяване ти желая :D
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #663 -: Март 16, 2008, 15:32:44 pm »
Докторе,много съжалявам за това,което преживяхте! :(
Аз чак сега влизам тук и виждам какво се е случило. :(
Желая ви много бързо да се възстановите,и
още по-бързо да забравите за случилото се!
Чакаме ви скоро тук!
 :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*
« Отговор #664 -: Март 16, 2008, 18:13:19 pm »
Доктор Бърди желаем ви цялото семейство (мъжът ми ви е голям фен на всички разправя за вас ) бързо възтановяване и както се казва спокойствие и силна храна.
« Отговор #665 -: Март 17, 2008, 16:43:43 pm »
 :D Спокойна и възстановяваща почивка и от нас.Прекрасно е да знаем ,че сте се надвили болестта. :bighug:
« Отговор #666 -: Март 18, 2008, 14:26:22 pm »
Приятна почивка д-р Бърди  :D

Галина 12.12.2005                                   Мая 15.05.2007
*
« Отговор #667 -: Март 19, 2008, 12:21:50 pm »
Приятна почивка и бързо възстановяване д-р Бърди!  :)
« Отговор #668 -: Март 20, 2008, 08:35:02 am »
За първи път пиша във форума и първото което искам да кажа е: "Докторе,желая ви скорошно възстановяване и завръщане при нас."
Имам нужда и от съвет,но ще задам въпроса си по-късно,сега е важно да оздравявате!Изпращам Ви поздрави и цялата си положителна енергия!Бог да е с Вас!
*
« Отговор #669 -: Март 20, 2008, 15:25:55 pm »
Докторе, сега разбрах за вашето боледуване. Радвам се, че вече сте добре. Желая Ви приятна почивка и бързо възстановяване!
« Отговор #670 -: Март 29, 2008, 23:40:58 pm »
здравейте докторе. Дано вече да сте добре. Моят въпрос е следният : синът ми е на четири години и е висок 95 см. и тежи 13 кг.Аз започвам да се притеснявам много, защото е доста по - дребен от наборите си.Трябва ли да го заведа на ендокринолог или мога да изчакам няколко години .Какво бихте ми препоръчали да пие?Другият ни проблем е кожата, с диагноза атопичен дерматит е , който миналото лято отшумя, но сега , явно от пролетта отново се появяват проблеми, но доста по-леки.Лекувам го с хомеопатия.Не е бил на диета, ходи на градина и се развива много добре, контактен е,говори много, боледува рядко.Благодаря ви предварително.
*
« Отговор #671 -: Март 30, 2008, 21:27:15 pm »
Докторе, здравейте. Нуждая се от съвет. Преди два часа синът ми /на една година и десет дена/ вдигна температура 38.7. Дадох му Панадол. Десет минути по - късно темпетарурата вече беше 39. По телефона докторката каза да следим и над 39 да сложим свещичка в ануса. Същевременно дойде часът му за спане /21.00/ и го сложих да си легне. Заспа веднага. Прегледах му гърлото, няма гной. Няма и никаква хрема. Дишането му не е шумно или по друг начин притеснително. Докато спи, диша спокойно, със затворена уста. През деня беше весел и буен. Яде. Тази температура дойде като неочакван шок. Аз бях в контакт с болен от вирусна инфекция в понеделник. В сряда ме заболя малко гърлото и вдигнах температура по 37 градуса, но след няколко парацетамола в петък сутринта вече нищо ми нямаше. Бях с маска пред бебето в сряда и четвъртък. Какво да правим ? 
*
« Отговор #672 -: Март 30, 2008, 21:43:18 pm »
Докторе, съжалявам много, че ви притесних. Чак след като изпратих съобщението, прочетох по-нагоре. Много ми е мъчно за това, което сте преживели. Почивайте и скорошно оправяне, Ви желая от цялото си сърце.
*
« Отговор #673 -: Март 31, 2008, 00:31:10 am »
Докторе, здравейте. Нуждая се от съвет. Преди два часа синът ми /на една година и десет дена/ вдигна температура 38.7. Дадох му Панадол. Десет минути по - късно темпетарурата вече беше 39. По телефона докторката каза да следим и над 39 да сложим свещичка в ануса. Същевременно дойде часът му за спане /21.00/ и го сложих да си легне. Заспа веднага. Прегледах му гърлото, няма гной. Няма и никаква хрема. Дишането му не е шумно или по друг начин притеснително. Докато спи, диша спокойно, със затворена уста. През деня беше весел и буен. Яде. Тази температура дойде като неочакван шок. Аз бях в контакт с болен от вирусна инфекция в понеделник. В сряда ме заболя малко гърлото и вдигнах температура по 37 градуса, но след няколко парацетамола в петък сутринта вече нищо ми нямаше. Бях с маска пред бебето в сряда и четвъртък. Какво да правим ? 
трябва да прегледат детето.
« Отговор #674 -: Март 31, 2008, 14:25:40 pm »
Здравейте, докторе! Моля дайте ми съвет!

Здравко е на 1 г. и 5 месеца. Реимунизацията за полиомиелита се забави малко, но сега предстои в петък. Така след последното посещение при личния лекар се навихме да купим ПЕНТАКСИМ.
Искам обаче да знам (а и от там идва колебанието ми) следното - ДАЛИ ИМАМЕ НУЖДА ОТ НЕЯ.
Според предишната ни лекарка, необходимост от ПЕНТАКСИМ-а няма, защото
когато на Здравко му дойде времето за първата ДТК ние купихме ИНФАНРИКС и така я слагахме 3 пъти. Другите ваксини си бяха по реда му... Сега е време пак за реимунизация ПОЛИО, но пък искам да му се сложи и противоменингитна.
Вариантите са два - 1. Купувам ПЕНТАКСИМ-а и се приключва до 7-мата година с ваксините; 2. Слагам ПОЛИО-то от ЗК, после купувам реимунизация ДТК ИНФАНРИКС, купувам и ПРОТИВОМЕНИНГИТНА...
ПЕНТАКСИМ-а по принцип се слага по 3 пъти от 2-ия месец на бебето. След като ние сме слагали ИНФАНРИКС, след еднократен ПЕНТАКСИМ ще има ли ефект? Изчетох много мнения по форумите, но не попаднах на случай сходен с нашия. Не става дума за пари - все пак при нас приемът ще е само един (но това няма значение щом е за детето, нали). И другото, което ме притеснява е смесването на ваксините.

P.S. Последната имунизация (3-ти прием) сме правили на 05.03.2007 г.

Моля Ви, дайте съвет, идея, мнение.
Благодаря Ви, предварително!
Поздрави и целувки!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #675 -: Април 01, 2008, 20:51:00 pm »
Ако детето е на възраст 15м-5годинки, и слагате за пръв път "Акт-Хиб", само една доза "Акт-Хиб" ще Ви е нужна. В този случай следователно, употребата на "Пентаксим" е оправдана.
Инфанрикс и ДТаК в "Тетраксим" /"Пентаксим"/, са взаимозаменяеми и проблем от това, че вместо "Инфанрикс" за ДТаК ще сложите /ползвате/ "Пентаксим" няма.

На 4-6 (а не на 7 годишна възраст!) има реваксинация с "Тетраксим" и МПР (ММР).
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #676 -: Април 01, 2008, 22:26:53 pm »
Надявам се, че вече сте по-добре и много се радвам да ви видя отново в нашите редици!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
« Отговор #677 -: Април 02, 2008, 00:00:39 am »
:)
Sir Alec Guinness
« Отговор #678 -: Април 02, 2008, 09:26:05 am »
Здравейте!

Синът ми е на 3 годинки .До сега са му поставени всички ваксини по имунизационния календар.Следващите реимунизации са на 7 години.Искам да попитам какви ваксини извън календара бихте препоръчали да му сложа предвид възрастта му и предвид това ,че ще тръгва на детска градина.какви странични реакции да очаквам от съответната ваксина?
Ще съм благодарна да чуя мнението Ви

Предварително благодаря

*

Birdie

• 11040
« Отговор #679 -: Април 02, 2008, 10:45:08 am »
Трябва да направите следващите реимунизации на 4-6 годинки, а не на 7. 7 е много късно. Обикновено веднага след навършени 4г.
Нужно е още да сложите,ако не сте:

*Хеп А ваксината.
Sir Alec Guinness