Здравейте, докторе! Моля дайте ми съвет!
Здравко е на 1 г. и 5 месеца. Реимунизацията за полиомиелита се забави малко, но сега предстои в петък. Така след последното посещение при личния лекар се навихме да купим ПЕНТАКСИМ.
Искам обаче да знам (а и от там идва колебанието ми) следното - ДАЛИ ИМАМЕ НУЖДА ОТ НЕЯ.
Според предишната ни лекарка, необходимост от ПЕНТАКСИМ-а няма, защото
когато на Здравко му дойде времето за първата ДТК ние купихме ИНФАНРИКС и така я слагахме 3 пъти. Другите ваксини си бяха по реда му... Сега е време пак за реимунизация ПОЛИО, но пък искам да му се сложи и противоменингитна.
Вариантите са два - 1. Купувам ПЕНТАКСИМ-а и се приключва до 7-мата година с ваксините; 2. Слагам ПОЛИО-то от ЗК, после купувам реимунизация ДТК ИНФАНРИКС, купувам и ПРОТИВОМЕНИНГИТНА...
ПЕНТАКСИМ-а по принцип се слага по 3 пъти от 2-ия месец на бебето. След като ние сме слагали ИНФАНРИКС, след еднократен ПЕНТАКСИМ ще има ли ефект? Изчетох много мнения по форумите, но не попаднах на случай сходен с нашия. Не става дума за пари - все пак при нас приемът ще е само един (но това няма значение щом е за детето, нали). И другото, което ме притеснява е смесването на ваксините.
P.S. Последната имунизация (3-ти прием) сме правили на 05.03.2007 г.
Моля Ви, дайте съвет, идея, мнение.
Благодаря Ви, предварително!
Поздрави и целувки!