0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #540 -: Февруари 28, 2008, 22:03:34 pm »
Здравейте докторе,
за съжаление щерката заспа, а не се сетих да снимам това, което ме притесни.
Надявам се да успея да го обясня...

Направи ми впечатление пъпа й, досега не бях забелязвала...нещо тъмно кафяво, сякаш е тръгнал да се отваря. Разглеждах внимателно с фенерче, не изглежда да е мръсно( то пък с толкова къпане има хас мръсно да е)
Възможно ли  е от по-бурни игри( подхвърляния) да се отвори пъпчето, какво може да е това, притеснително ли е?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #541 -: Февруари 28, 2008, 22:19:10 pm »
Оставете детето на спокойствие... моля. ;)
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #542 -: Февруари 28, 2008, 22:21:54 pm »
ама докторе, аз не искам да го тормозя, изведнъж го забелязах и  8O, не искам да го мъкна излишно при педиатърката, че сме много емоционални и се травмираме...и затов ави питам, има ли за какво да се притеснявам..
*

Birdie

• 11040
« Отговор #543 -: Февруари 28, 2008, 22:31:10 pm »
Не-няма. :)
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #544 -: Февруари 28, 2008, 22:58:38 pm »
Благодаря ВИ  :wink:

А сега бих Ви попитала за още нещо.

След проява на обриви преди 2-3 м. изключихм млечни и телешки продукти.
Обривите изчезнаха.
Бабата даде пържена филия - обрив,
след 1 седмица риба на пара и къпане в отвара на смрадлика - ситни пъпчици по цялото тяло, първо леко червени, после на пипане се усещат, така си и остана досега.
Давам фенистил преди ваксина ПМР, вчера дадох броколи - обрива на рамото, в свивките на лактите са се обострили много, както и ситните пъпки по тялото и по лактите.
И сега това АД ли е , алегрия ли е ?
Казват - диета, царевица, ориз, картофи, без житни 2-4 седмици, млечни и телешко и без това не ядеме...

Какво ще препоръчате?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #545 -: Февруари 29, 2008, 12:37:40 pm »
Здравейте, д-р Бърди!
Искам да ви попитам: нормално ли е на дете на година и 9 месеца, да започнат да се появяват лунички по бузките и нослето. Не са упорити на изглед, но се забелязват, особено след като я намажа с колд-крем.
Аз имам лунички по носа, включително и бенки по лицето. Тя също има една, има и много бяла кожа. Препоръчайте мазило и фактор. Благодаря.
Нормално е.
Под "колд крем" разбираме?
"Фактор" за слънчеви кремове, или?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #546 -: Февруари 29, 2008, 12:39:30 pm »
Благодаря ВИ  :wink:

А сега бих Ви попитала за още нещо.

След проява на обриви преди 2-3 м. изключихм млечни и телешки продукти.
Обривите изчезнаха.
Бабата даде пържена филия - обрив,
след 1 седмица риба на пара и къпане в отвара на смрадлика - ситни пъпчици по цялото тяло, първо леко червени, после на пипане се усещат, така си и остана досега.
Давам фенистил преди ваксина ПМР, вчера дадох броколи - обрива на рамото, в свивките на лактите са се обострили много, както и ситните пъпки по тялото и по лактите.
И сега това АД ли е , алегрия ли е ?
Казват - диета, царевица, ориз, картофи, без житни 2-4 седмици, млечни и телешко и без това не ядеме...

Какво ще препоръчате?
Снимки? погледнахме ли? дадохте ли? :)
Sir Alec Guinness
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #547 -: Февруари 29, 2008, 16:23:21 pm »
Здравейте, Доктор Бърди!

Притеснява ме изпотяването на детенцето ми, на година и 3 месеца, при следобедния сън. От косата и главата му само дето вода не тече, възглавницата и раменцата му са абсолютно мокри. Северна стая, 18'С, всичко е памук, спи само по боди под завивката. На какво може да се дължи това :(

*
« Отговор #548 -: Февруари 29, 2008, 17:10:59 pm »
Здравей Бърди,
искам да се консултирам с теб за два кръвни показатела :
 CHLORIDE - 112
 MCHC     - 35.3

отбелязани са със звездичка като завишени..

« Отговор #549 -: Февруари 29, 2008, 22:19:55 pm »
Здравей Бърди, Джули след като спряхме Зиртека е с хрема ( от вчера, само от дясната ноздра), слагаме Олинт, но преди малко като и избърсах нослето и забелязах малко кървави нишки в сополите, примерно две бяха и много, много се изплаших, според теб има ли място за притеснение, вече нещо много ми се събра и не ми издръжат нервите, къде да я водя, какво да давам за да й укрепя кръвоносните съдове? :?
Няма температура, има настроение, яде много, смее се, въобще изглежда добре.
Даже имаше порязано на едната ръчичка и за три дни заздравя, това добър признак ли е?
« Последна редакция: Февруари 29, 2008, 22:55:18 pm от Буболина »
*
« Отговор #550 -: Февруари 29, 2008, 23:56:58 pm »
Ами докторе, снимки не съм пращала, пробвах да я снимам и не се виждаше добре... утре ще пробвам пак.
Но обривите са на рамо, в свивките на лактите - кръгли, образувани от ситни пъпчици. Първоначално е червено мястото, после избледнява и остава известно време грапаво. След което се оправя кожата без да съм мазала с КС.
След приема на риба и къпане в смрадлика, на сутринта по крачетата имаше червни петънца- пъпчици. В последствие по крачетата, гръбчето, лактите като прокарам ръка се усещат пъпчици( грапавост)
Мина повече от седмица, дадох за 2ри път броколи и на сутринта се беше появил обрива на рамото и свивките на лактите.
« Отговор #551 -: Март 01, 2008, 00:09:03 am »
Здравейте докторе, имам едно питане относно дъщеря ни която е на 1,9 години. От близо 8-10 месеца прави някакъв нервен тик като си изкривява ръцете от китките стяга се цялата стиска зъби и трепери. Не мога да преценя точно при кои ситуации го прави но е твърде често напоследък. Когато се радва на нещо,когато недоволства, на площадката като и вземат играчка. Когато я зема да я прегърна тя се обръща към мен и натиска силно носа си към моя и пак така се стяга стиска зъби и трепери и някоя любима играчка като види пак така я натиска в носа си пак така се държи.  Някаква емоция изразява най-вероятно, но аз се притеснявам за нея. Родена е в 38 г.с. с тегло 2,470 кг. - недоносена 3 степен пише в епикризата. Проходи на 1,3 години. Според педиатърката е от зъбите , но тя от доста време е с изникнали всички зъби за тази възраст а и аз не виждам подути венци. Мисля да я заведем на невролог тази седмица но ми се иска и тук да чуя мнение - ЗА КОЕТО БЛАГОДАРЯ! Според Вас има ли нещо притеснително при това което съм описала?
*

berina

• **
  • 70
  • Вече съм на 7мес.
« Отговор #552 -: Март 01, 2008, 10:37:58 am »
Здравейте докторе.Много съм притеснена,не мога да се свържа с педиатъра и ще ви помоля за спешен отговор.
Значи още миналата неделя когато бяхме на разходка /цял ден/,беше много слънчево и ни напече много слънцето,на Берк му излязоха едни ситнички пъпчици само по лицето и аз помислих че са от слънцето....На другия ден бяха съвсем леко забележими но не изчезнаха.И така цяла седмица/много леко се забелязваха/Обаче снощи вдигна температура и гърлото му е зачервено,а тази сутрин пъпките са страшно червени и дори под едното око където са е отекло...Само по лицето са .......От какво може да са и какво да правя докато се свържа с педиатърът ни.....Намазах го с Фенистил и му дадох Нурофен за температурата...... :(
http://images24.snimka.bg/005268020.jpg
http://images24.snimka.bg/005268021.jpg
http://images24.snimka.bg/005268022.jpg

« Последна редакция: Март 01, 2008, 10:43:47 am от berina »

Моите слънчица -Берк и Ерай
*

berina

• **
  • 70
  • Вече съм на 7мес.
« Отговор #553 -: Март 01, 2008, 10:55:50 am »
Докторе сега погледнах че обрива е станал по цялото тяло. :(Това да не е шарка.....Той е карал скарлатина и варицела....

Моите слънчица -Берк и Ерай
« Отговор #554 -: Март 01, 2008, 15:23:27 pm »
Честита Баба Марта, Бърди!Бъдете жив и здрав!

В четвъртък излязоха резултатите на Ани от изследването за коклюша. За съжаление и кръвта, и гърленият секрет са положителни.Назначиха ни лечение с антибиотик (Клацид) за 10 дни.Започнахме да го пием веднага ,но  в петък сутринта се събуди с температура 38.6, дадох  панадол,спадна,но като се събуди от следобедния сън пак я беше вдигнала на 38.5.Отново дадох панадол и повече не е имала.С апетит,жизнена,без други олаквания.Последните две седмици даже не е кашляла,като изключим от време на време сухо изкашляне,когато се запъхти от тичане или скачане.Не мога да си обясня,обаче ,от къде се е заразила.Онзи ден като получихме резултата и ходихме до яслата да предупредим,питахме лелките от нейната група има ли някое друго дете с кашлица, а те „О,не,няма болни,няма кашлящи”.Да ,обаче, докато бяхме там в коридора точно от нашата група се чу едно стархотно изкашляне , а те замазаха уж  се било правело детето ,какви артисти били децата.Както и да е ,не обвинявам никого - само себе си,защото още в самото начало на кашлицата  питах личната дали е възможно все пак да е коклюш ,а тя беше категорична.Просто съжалявам ,че не бях така настоятелна и търсеща причината за кашлицата още в самото начало,за да не се налага да изпием безрезултатно толкова много лекарства.Но .. трябвало е да мине.
Бих искала съвет от вас има ли нещо по специфично, което трябва да се прави сега по време на лечението?
Благодаря предварително.
« Отговор #555 -: Март 02, 2008, 14:42:32 pm »
Здравейте, д-р Бърди!
Искам да ви попитам: нормално ли е на дете на година и 9 месеца, да започнат да се появяват лунички по бузките и нослето. Не са упорити на изглед, но се забелязват, особено след като я намажа с колд-крем.
Аз имам лунички по носа, включително и бенки по лицето. Тя също има една, има и много бяла кожа. Препоръчайте мазило и фактор. Благодаря.
Нормално е.
Под "колд крем" разбираме?
"Фактор" за слънчеви кремове, или?
Благодаря за отговора. Мажа я с кремчето на Нивеа за студено време и вятър, когато излизаме. Фактор, да, за слънчевите. Миналата година лятото я мажех с Чико 30. Благодаря още веднъж!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #556 -: Март 02, 2008, 20:32:59 pm »
Здравейте, Доктор Бърди!

Притеснява ме изпотяването на детенцето ми, на година и 3 месеца, при следобедния сън. От косата и главата му само дето вода не тече, възглавницата и раменцата му са абсолютно мокри. Северна стая, 18'С, всичко е памук, спи само по боди под завивката. На какво може да се дължи това :(

Анемия от липса на желязо?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #557 -: Март 02, 2008, 20:35:31 pm »
Здравей Бърди, Джули след като спряхме Зиртека е с хрема ( от вчера, само от дясната ноздра), слагаме Олинт, но преди малко като и избърсах нослето и забелязах малко кървави нишки в сополите, примерно две бяха и много, много се изплаших, според теб има ли място за притеснение, вече нещо много ми се събра и не ми издръжат нервите, къде да я водя, какво да давам за да й укрепя кръвоносните съдове? :?
Няма температура, има настроение, яде много, смее се, въобще изглежда добре.
Даже имаше порязано на едната ръчичка и за три дни заздравя, това добър признак ли е?
Това е често при хреми. Особено ако се злоупотребява с неща за нослето.
Не е нещо екстраординарно.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #558 -: Март 02, 2008, 20:38:30 pm »
Ами докторе, снимки не съм пращала, пробвах да я снимам и не се виждаше добре... утре ще пробвам пак.
Но обривите са на рамо, в свивките на лактите - кръгли, образувани от ситни пъпчици. Първоначално е червено мястото, после избледнява и остава известно време грапаво. След което се оправя кожата без да съм мазала с КС.
След приема на риба и къпане в смрадлика, на сутринта по крачетата имаше червни петънца- пъпчици. В последствие по крачетата, гръбчето, лактите като прокарам ръка се усещат пъпчици( грапавост)
Мина повече от седмица, дадох за 2ри път броколи и на сутринта се беше появил обрива на рамото и свивките на лактите.
Няма нужда от смрадлики. Ако имате снимки ще мога да Ви бъда по-полезен.
Не е добре все за "алергии" да мислите. Не е така.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #559 -: Март 02, 2008, 20:40:49 pm »
Здравейте докторе, имам едно питане относно дъщеря ни която е на 1,9 години. От близо 8-10 месеца прави някакъв нервен тик като си изкривява ръцете от китките стяга се цялата стиска зъби и трепери. Не мога да преценя точно при кои ситуации го прави но е твърде често напоследък. Когато се радва на нещо,когато недоволства, на площадката като и вземат играчка. Когато я зема да я прегърна тя се обръща към мен и натиска силно носа си към моя и пак така се стяга стиска зъби и трепери и някоя любима играчка като види пак така я натиска в носа си пак така се държи.  Някаква емоция изразява най-вероятно, но аз се притеснявам за нея. Родена е в 38 г.с. с тегло 2,470 кг. - недоносена 3 степен пише в епикризата. Проходи на 1,3 години. Според педиатърката е от зъбите , но тя от доста време е с изникнали всички зъби за тази възраст а и аз не виждам подути венци. Мисля да я заведем на невролог тази седмица но ми се иска и тук да чуя мнение - ЗА КОЕТО БЛАГОДАРЯ! Според Вас има ли нещо притеснително при това което съм описала?
Трябва да се прегледа детето, да се изследва неврологично, да се установи нивото на психо-моторното и двигателно развитие съобразно възрастта. Ако е нужно да се направи и ЕЕГ, да се огледат очно дъна.
Не мога да кажа нещо повече без поглед и преки наблюдения.
Sir Alec Guinness