0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #500 -: Февруари 23, 2008, 15:53:53 pm »
Попитайте какво точно е заболяването... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #501 -: Февруари 24, 2008, 01:20:02 am »
Здравей Бърди,
имаме прекомерно изпотяване на крачетата,което значи ,че при събуване на обувка или пантофа свалям мокър чорап..Чела съм,че било наследствено..но дали е само това...слагам бебешка пудра,но няма кой знае какъв ефект..
Моля,за твоето мнение  :)
*

Birdie

• 11040
« Отговор #502 -: Февруари 24, 2008, 03:37:26 am »
Недостиг на желязо?
Sir Alec Guinness
« Отговор #503 -: Февруари 24, 2008, 18:52:07 pm »
Здравейте, докторе.Утре ни предстои ваксина trimovax сутринта, а след това сме канени на детски рожден ден.Ще има ли проблем посещаването на рождения ден- много деца на едно място?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #504 -: Февруари 24, 2008, 19:51:10 pm »
Не, няма да има проблем.
Sir Alec Guinness
« Отговор #505 -: Февруари 24, 2008, 20:51:40 pm »
Мерси.Приятна вечер :wink:
« Отговор #506 -: Февруари 24, 2008, 22:04:04 pm »
Бърде, днес е 10 -ти ден от вземането на Зиртек, до кога да го давам и има ли опасност от нова уртикария?
Чета за ваксините тук, чета и за тревожното запитване на майката за вирусния менингит, така ме е страх, а ме е толкова страх да ваксинирам... Джули толкова много обича децата, така иска да си играе, така иска да се движи между деца, а аз не смея да я събирам...
« Последна редакция: Февруари 24, 2008, 22:06:33 pm от Буболина »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #507 -: Февруари 24, 2008, 22:28:09 pm »
Стига 10 дневен курс.
За ваксините сме говорили многократно.
Нямам какво повече да кажа или добавя. Моето мнение е че детето не може да остане без ваксинации както е сега.
Sir Alec Guinness
« Отговор #508 -: Февруари 25, 2008, 09:25:32 am »
благодаря ти :)
*
« Отговор #509 -: Февруари 25, 2008, 13:59:23 pm »
здравейте д-р Бърди. една консултация искам да направя с вас.Ели от раждането я мия само с глицеринов сапун и косата и тялото.Тъй като свърши и скоро няма да могат да ми донесат реших да взема серия на Себамед.Сапун, шампоан и душ гел.Ползвам го от 10 дни.От няколко дни забелязвам ръцете и от китките нагоре станаха грапави и по гърба и корема все едно се лющи.Там където си сгъва крака около бельото се появиха пъпки като обрив.Не много червено но ситни пъпки.Не съм третирала с нищо засега.Храна нова не съм давала.Според вас може ли да е от козметиката това което описвам.Тя като бебе с памперс не е имала зачервявания или обриви.Не ми се е налагало да ползвам козметика.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
« Отговор #510 -: Февруари 25, 2008, 17:34:49 pm »
здравейте д-р Бърди. една консултация искам да направя с вас.Ели от раждането я мия само с глицеринов сапун и косата и тялото.Тъй като свърши и скоро няма да могат да ми донесат реших да взема серия на Себамед.Сапун, шампоан и душ гел.Ползвам го от 10 дни.От няколко дни забелязвам ръцете и от китките нагоре станаха грапави и по гърба и корема все едно се лющи.Там където си сгъва крака около бельото се появиха пъпки като обрив.Не много червено но ситни пъпки.Не съм третирала с нищо засега.Храна нова не съм давала.Според вас може ли да е от козметиката това което описвам.Тя като бебе с памперс не е имала зачервявания или обриви.Не ми се е налагало да ползвам козметика.
Себамед... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #511 -: Февруари 25, 2008, 17:43:54 pm »
да има бебешка серия.Води се една от добрите.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
« Отговор #512 -: Февруари 25, 2008, 18:04:39 pm »
Но не е. ;)
Както виждате.

Най-добрите и качествени неща са по принцип малко известни.
Важи за одушевени и неодушевени неща ;)
« Последна редакция: Февруари 25, 2008, 18:06:13 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #513 -: Февруари 25, 2008, 18:19:37 pm »
мерси .хвърлям тази и продължавам да купувам и да тествам.там където е червено мога ли да мажа с Фенистил гел.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #514 -: Февруари 25, 2008, 18:28:19 pm »
Има два линка за продукти на "Еуцерин" в темата "Оценка на моториката".

Не е нужно "тестване". Вземете нещо просто и обикновено. Но добро- оргинална Нивея, или Авеено.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #515 -: Февруари 25, 2008, 18:32:54 pm »
благодаря ви.еуцерин и авен продавам самата аз, но това ми се стори по добро.все пак ще взема тестери, за да не хвърля настрана още 1 серия  :wink:.хубава вечер.
*
« Отговор #516 -: Февруари 25, 2008, 23:07:02 pm »
Добър вечер докторе,

Какво научих, вирусният менингит вече е бактериален, това само са казали на родителите. Детенцето е стабилизирано слава богу, но нашите лекари за съд. Два дена са ги мотали тримата (таткото,майката и детето). Не са искали да го хоспитализират, докато не се наложила намеса от "наш" човек и детето рязко се влошило. Питам се аз, какво да правя недай си боже при подобна ситуация и нямам "наш" човек. Разбирате и какво отношение и обяснение получават родителите. Няма да се учудя, ако накрая да се окаже и инфлуенце.
Тони е добре, а аз треперя при всяко покашляне и кихане. Две или три седмици да го наблюдавам или ...? Аз не се страхувам от заболяване, а от факта че няма кадърен лекар, който да лекува синът ми. Комбинация болно дете и некадърни педиатри е не пресилено казано, ужасяващо кошмарно преживяване.

Малко се отклоних пак, ама немога се побера в кожата от яд и безсилие, че ставам свидетел на поредната гавра над човешки невинен живот.

Лека и приятна нощ.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #517 -: Февруари 26, 2008, 00:10:55 am »
Правихме ли хиб ваксината на Тони-бой?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #518 -: Февруари 26, 2008, 09:02:23 am »
Правихме ли хиб ваксината на Тони-бой?
Не сме още защото личната педиатърка по каса, иска да е минала една година от третия Пентаксим, който е на 09.03

Докторе Тони от известно време сутрин иска да се храни само с АМ, понякога добавям бишкотка две на Плазмон. След това явно изгладнява и си хапва доста добре на обяд. Да ме притеснява ли закуската само АМ и докога могат да се дават каши, имам в пред вид възраст.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #519 -: Февруари 26, 2008, 09:45:17 am »
Здравейте Бърди, благодаря много за предишните отговори. Сега имам въпрос за ваксините. Дъщеря ми е на 1 г. и 7 мес. До сега са и правени 1 прием ДТК + полио (орално) по здравна каса, 2 и 3-ти прием с Тетраксим. Сега и предстои реимунизация с ДТК и полио. Не сме правили досега АктХиб, а бих искала. Дали е възможно да купя 1 доза Пентаксим и с това да уредя въпроса, т.е. реимунизация ДТК/полио + препоръчителната 1 доза АктХиб за дете над година и половина?
Или не бихте препоръчали такова мешане на ваксини. Ако препоръчате отделният прием, искам да ви попитам дали може да сложим новата ваксина по здравна каса или пак трябва да купя Тетраксим, а отделно да поставим АктХиб? Иска ми се колкото е възможно по-рядко да водя детето в поликлиниката. Много благодаря за отговора. Дано стана ясно, какъв точно е въпросът ми:-)
Тетраксим, а отделно да поставим АктХиб.

Здравейте отново, благодаря за бързия отговор. Последен въпрос: третия прием Тетраксим беше на 30.03.2007, значи реимунизацията трябва да е на 30.03.2008, нали така? А утре искам да поставя Акт-Хиб, т.е. един месец преди тетраксима, това правилно ли е? И най-вече искам да питам къде се бият ваксините на дете на година и седем месеца, пак в крачето ли? Благодаря ви много за търпението. Хубав ден.