Здравей, докторе! Мислех да не ви тормозя поне два дни, но пак имаме проблеми. Екземата мажем с елоком и е добре. Акото е с нормална консистенция, но пък с много кафяви нишки. Тази вечер към 20.00ч имахме Т 38 и дадох нурофен 5мл, защото все си мисля, че я мъчат зъбки. От три седмици някъде няма Т, но главичката и е топла(мисля, че писах за това) и избиха три зъбчета. Не знам дали не си въобразявам, но тези проблеми с главичката се появяват след като избие зъбчето. И тази нощ към 24.00ч, вече я бях сложила да спи, влизам трепере, ръчичките лед студени, Т 39.6, дадох 2.5мл нурофен,защото не знаех какво да правя и слагах мокри чорапки и компреси на ръчичките. Ох, сега е по-добре, даже и си бърбори нещо. Според вас от какво може да е тази висока Т?
Добър вечер, докторе! Прегледаха ни, много червено гърло и ни предписаха Biodroxil 250мг/5мл. 5мл на 12ч (към 10кг сме). Но Т си продължава такава през 4-5часа и редувам Панадол и Нурофен през 3-4ч. Правилно ли е това според вас? И какво мислите за АБ?
Добър и подходящ е, ако детето не е алергично към него.
Добър ден от нас, докторе! Като че ли имаме известно подобрение. В неделя и понеделник въобще не искаше да си отваря устата за лекарства и храна, но днес е по-поносимо. По принцип съм категорично срущу АБ освен ако не е доказано с нещо, че са наложителни (и затова това ни е третия
), но май този път ще се окаже необходим. Искам да попитам няколко неща и ще ги изброя, защото всеки път изпускам по нещо,а после не мога да вляза с часове:
1. Като свърши АБ и всичко е нормално, трябва ли да поискам някакви посявки или изследвания като имам впредвид, че имаме само зачервено гърло без хрема и сополи и толкова висока Т близо два дни(днес се случи един път да е до 37.2 и дадох нурофен, защото ме страх да не вдигне пак толкова бързо като преди)?
2. Вчера два пъти ака по-воднисто и дадох хидрасек, оттогава не е акала. И не беше с кафяви нишки като последните дни. Тази нощ може да се каже, че спа за разлика от предните две, но на моменти проплакваше и като пръцне се ускокояваше. Това може ли е от хидрасека или се дължи на АБ или нурофена?
3. Прословутата ни екзема намазах два дни по един път с Елокома, после вече не мислех за нея, а тя пък взе, че изчезна. Възможно ли е да е от АБ(пише, че е подходящ за лечение на кожни инфекции?
Стана дълго, дано не ви писне от нас вече. Но ако не сте вие да откликвате всеки път когато имаме нужда, просто не ми се мисли какво бихме правили. БЛАГОДАРЯ ВИ!