0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #300 -: Февруари 11, 2008, 16:01:16 pm »
преди 1 седмица пи антибиотик.изчисти се хремата,от 2-3 дена носа и къркореше УНГ каза че има оток но няма хрема,а днес не постояно но като я накарам да се изсекне и излиза от време на време сополче.но пак казвам че не при всяко секнене.какво може да е това?
Алергичен ринит или хроничен синузит.
Зависи и какъв АБ сте приемали... може да не е бил резултатен.
dalacin, dawah me i kapki mukoseptoneks e,sled towa praskah nazoneks nqkolko dena.

ето резултатите от изследванията
strept.agalactial
(незнам правилно ли е написано)изписаха ни оспамокс
колко време трябва да го давам за да се изчисти напълно?
вярно ли е че хремата е предизвикана от тази бактерия?
*
« Отговор #301 -: Февруари 11, 2008, 16:02:21 pm »
Здравейте, докторе! Проблемът ни май се задъбочава. Вчера акото ни беше с нормална консистенция, но вече мога да кажа със слуз. Днес сутринта пак твърдо и пак със слуз. Екземата ни се локализира от десетина дни на сгъвките на крачетата и на дупенцето. Снощи изяде АМ 300мл и сутринта си беше червено за разлика от друг път. Възможно ли е да е алергия към АМ? Друго нищо млечно не давам. Какъв КС крем по -силен, защото ни предписват само Елоком или Адвантан?
Вики - 1г и 7м
« Отговор #302 -: Февруари 11, 2008, 16:37:58 pm »
Здравейте , докторе !
След направено магнитно резонансно изследване на епикризата пише : МР изследване на :Главен мозък
       Контрастно усилване:Нативен
       Техника на изследване:AX T2, SAG T1, COR T2 Flair
       МР находка:
       Мозъчният паренхим е с нормална структура и интензитет на сигнала супратенториално .
       Вентрикуларната система е с нормално местоположение , форма и размери .
       Цистерни , субарахноидни пространства - б.о.
       Диенцефалон , меенцефалон , понс - б.о.
       Малък мозък - б.о.
       Продълговат мозък - б.о.
       Селарна област - б.о.
       Заключение: Нормален МР образ на мозъка .
На мен ми казаха на нормален език , че всичко е наред .
Не можах да ви разбера , Диазепама само когато получи гърч ли да го давам или при повишаване на Т над 38,5 ? И колко често в рамките на едно заболяване ?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #303 -: Февруари 11, 2008, 17:50:55 pm »
преди 1 седмица пи антибиотик.изчисти се хремата,от 2-3 дена носа и къркореше УНГ каза че има оток но няма хрема,а днес не постояно но като я накарам да се изсекне и излиза от време на време сополче.но пак казвам че не при всяко секнене.какво може да е това?
dalacin, dawah me i kapki mukoseptoneks e,sled towa praskah nazoneks nqkolko dena.

strept.agalactial
Това е опасен щам Стрептокок-един от щамовете причиняващи тежък неонатален сепсис.
Нужно е да изберете АБ по антибиограма-Аугментин или Дурацеф са подходящи, ако е "съгласна" и антибиограмата. 11 дневно лечение минимум!
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #304 -: Февруари 11, 2008, 17:52:32 pm »
Здравейте, докторе! Проблемът ни май се задъбочава. Вчера акото ни беше с нормална консистенция, но вече мога да кажа със слуз. Днес сутринта пак твърдо и пак със слуз. Екземата ни се локализира от десетина дни на сгъвките на крачетата и на дупенцето. Снощи изяде АМ 300мл и сутринта си беше червено за разлика от друг път. Възможно ли е да е алергия към АМ? Друго нищо млечно не давам. Какъв КС крем по -силен, защото ни предписват само Елоком или Адвантан?
Погледнахме ли снимки на тези екземи?
Слузта не е толкова голям проблем в случая... .
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #305 -: Февруари 11, 2008, 17:53:37 pm »
Здравейте , докторе !
След направено магнитно резонансно изследване на епикризата пише : МР изследване на :Главен мозък
       Контрастно усилване:Нативен
       Техника на изследване:AX T2, SAG T1, COR T2 Flair
       МР находка:
       Мозъчният паренхим е с нормална структура и интензитет на сигнала супратенториално .
       Вентрикуларната система е с нормално местоположение , форма и размери .
       Цистерни , субарахноидни пространства - б.о.
       Диенцефалон , меенцефалон , понс - б.о.
       Малък мозък - б.о.
       Продълговат мозък - б.о.
       Селарна област - б.о.
       Заключение: Нормален МР образ на мозъка .
На мен ми казаха на нормален език , че всичко е наред .
Не можах да ви разбера , Диазепама само когато получи гърч ли да го давам или при повишаване на Т над 38,5 ? И колко често в рамките на едно заболяване ?

Само при начало на гърч се дава Диазепам.
При повишение на температурата се мъчим да овладяваме с традиционните средства.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #306 -: Февруари 11, 2008, 18:15:10 pm »
Здравейте докторе  :)

Имам едно въпросче, тъй като АМ Нестле Джуниър за над 1 годинка в момента липсва на нашият пазар (Бургас), с какво АМ мога да го заменя и за какъв максимално срок от време.
Благодаря  :)
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #307 -: Февруари 11, 2008, 18:22:37 pm »
С каквото друго АМ "3" има.
Хумана "3", например.
Няма "максимално" време... .
Как е Тони-бой? Пловдив?
Sir Alec Guinness
« Отговор #308 -: Февруари 11, 2008, 18:32:22 pm »

strept.agalactial
Това е опасен щам Стрептокок-един от щамовете причиняващи тежък неонатален сепсис.
Нужно е да изберете АБ по антибиограма-Аугментин или Дурацеф са подходящи, ако е "съгласна" и антибиограмата. 11 дневно лечение минимум!

изписа ми оспамокс според AMPдругите са ERY,OXA,CHRL,AMP/S,ZIN,CLINDA(но не съм на ясно какво означават)
а какво означава неонатален сепсис?
извинявам се че ви занимавам,но съм претиснена,а в турсачките не намерих описания на български на този щам СТРЕПТОКОК.
« Последна редакция: Февруари 11, 2008, 18:34:11 pm от ana14kysh »
*
« Отговор #309 -: Февруари 11, 2008, 18:38:31 pm »
Хумана 3 мисля има, трябва да проверя, ако и тя липсва, незнам Тони много си обича АМ. Причината според продавачките е от производителя, сменят опаковката или нещо подобно та затова няма Нестле Джуниър в момента.

Тони е добре, започва да проявява агресивен инат  8O, хм как се изтърпява подно нещо ми предстои да проверя. За сега или поне до пролетта в Пловдив няма да се ходи. В момента се учим да заспиваме сами, пълен провал между в прочем. Категорично отказва да спи в кошарата нощем, слава богу следобедният сън от 1.5-2.5 часа е в легълцето му. Записах Тони отново е на детска кухня, като аз приготвям бърза вечеря и десерти. Знам че не сте привърженик на детска кухня, но поради алергична реакция на ръцете ми, се принудих да не готвя и мия често.

Благодаря за вниманието  :D

П.П. Пак постепенно ли да преминем към Хумана 3 или пълна доза мога да дам. Той яде понякога  сутрин мляко 350 мл.
« Последна редакция: Февруари 11, 2008, 18:44:13 pm от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #310 -: Февруари 11, 2008, 18:46:16 pm »

strept.agalactial

изписа ми оспамокс според AMPдругите са ERY,OXA,CHRL,AMP/S,ZIN,CLINDA(но не съм на ясно какво означават)
а какво означава неонатален сепсис?
извинявам се че ви занимавам,но съм претиснена,а в турсачките не намерих описания на български на този щам СТРЕПТОКОК.
Това е вид Стрептокок. Опасен щам.
Може да ползвате Зинат, ако ZIN означава "Зинат".
Неонатален сепсис е тежка инфекция след раждането.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #311 -: Февруари 11, 2008, 18:47:16 pm »
Хумана 3 мисля има, трябва да проверя, ако и тя липсва, незнам Тони много си обича АМ. Причината според продавачките е от производителя, сменят опаковката или нещо подобно та затова няма Нестле Джуниър в момента.

Тони е добре, започва да проявява агресивен инат  8O, хм как се изтърпява подно нещо ми предстои да проверя. За сега или поне до пролетта в Пловдив няма да се ходи. В момента се учим да заспиваме сами, пълен провал между в прочем. Категорично отказва да спи в кошарата нощем, слава богу следобедният сън от 1.5-2.5 часа е в легълцето му. Записах Тони отново е на детска кухня, като аз приготвям бърза вечеря и десерти. Знам че не сте привърженик на детска кухня, но поради алергична реакция на ръцете ми, се принудих да не готвя и мия често.

Благодаря за вниманието  :D

П.П. Пак постепенно ли да преминем към Хумана 3 или пълна доза мога да дам. Той яде понякога  сутрин мляко 350 мл.
Може направо да дадете Хумана 3.
Sir Alec Guinness
« Отговор #312 -: Февруари 12, 2008, 08:51:18 am »
Имате ли ДОБРА антибиограма на изолираната Найсерия?

Нужно е спешно да изясните щама на изолираната Найсерия-има щамове,които не са патогенни (напр.N.per flava, N.cinerea, N.mucosa), но в повечето случаи с тази локализация се изолира Н.Менингитидис, което си е носителство, и се нуждае от спешно и резултатно лечение, ако се окаже такъв щам. Моля да ги накарате да подходят с особено внимание към този въпрос.

Нужно е също така спешно да направите посявка и антибиограма в понеделник на детето И НА всички вас в близкото на детето обкръжение! Който е носител на патогенен щам-се лекува също.
Благодаря Ви за бързите отговори и съветите ,които ми давате.Вие сте ми доказателството ,че човечността и професионализмът вървят ръка за ръка.
Ето защо в БГ добрите лекари са много,много малко.Благодаря Ви ,че сте тук и помагате на такива като мен,които губят малко или много доверието в „нашите лекари”.
 Включвам се за кратко,за да кажа как минаха нашите изследвания и прегледи.
1. Ходих и в предишната лаборатория ,за да ми уточнят какво са имали предвид под Найсерия –нормална флора.Казаха да не се притеснявам тази си е такава ,не е патологична,ако била някоя от патологичните веднага щели да маркират с червено,дори да са изолирали само една колония.
Това не ме спря ,обаче, и по вашия съвет веднага направихме друго изследване на гърлен секрет в ДРУГА лаборатория.Материалът се праща в София в Цибалаб.Резултатът е “Не се изолират аеробни патогенни микроорганизми.Изолира се в голямо количество Candida albicans.”Аз също си правих: резултат „алфа хемолитичен стрептокок”.Какво мислите?
2.Да ,обаче, миналата сряда детето се събуди с темпетарура и аз изпаднах в паника.Вечетра към 19 я вдигна до 39.2, свалихме я до 38.В четвъртак в 6 и в 17 пак я качи до 39, а през останалото време беше все около 38.През цялото време беше жизнена игрива и ако не беше термометърът никога не бих се досетила дори ,че има температура ,камо ли пък 39.Личната и определи диагноза остър тонзилит???-беше с леко зачервено гърло,непроменени сливици,без секрети,без хрема,без кашлица-изписа и  Агументин.Просто не издържах този път и в петък качихме детето в колата и я заведохме в София на консултация с педиатър и УНГ (в Токуда).Цялата ни картинка им беше доста интересна(онова с продължителната кашлица),потвърдиха моментното състояние на детето („хиперемия на фаринг. стени”,всичко друго си беше на ред- доста обстоен преглед и направиха),но като цяло мнението на УНГ-то беше ,че предвид състоянието на детето в момента не  би дала антибиотик,но щом сме започнали антибиотик поне 5 дена да го пием, а също ни посъветва да направим на детето изследване за коклюш(просто за всеки скучай) в Института по паразитология в София.За съжаление в петък в 16 часа нямаше никой.Трябаше вчера (понеделник) да пътуваме пак за София за изследването за коклюш, но... в събота спадна температурата на детето и вечерта се покри с дребен розов обрив по коремчето, в неделя вече се показа и на гръбчето, гушката ,вратлето,зад ушичките, много слабо израен на лицето.Личната каза да спрем антибиотика, може да било алергична реакция(нещо обаче не можа да ме убеди в това),после каза ,че може да е рубеола.Вчера(2ден) бе много слабо изразен обривът, почти изчезнал,температура не сме имали откакто спадна в събота сутринта,детето е весело, жизнено ,с апетит ,не я сърби изобщо.Видя я още една лекарка тук в Благоевгард.Тя каза ,че  обривът и е скарлатино подобен ,но няма подути лимфни,няма червено гърло,няма температура и мисли ,че е от антибиотика-имала е случай с такъв обрив при дете на Агументин.
И незнам- да предупреждавам ли в яслата или не?На мен по ми прилича на екзантема субитум,ама може и вече от многото вторачване покрай боледуванията ни да си правя пресилени заключения.Дали се тревожа прекалено много или така са всички майки?
*
« Отговор #313 -: Февруари 12, 2008, 09:39:55 am »
Добър ден от нас, пак се включвам се едно въпросче. :)

Трябваше да поставя ваксина Пентаксим на Тони на 15 м., за Първа реимунизация против полиомиелит (IV прием - 14 месеца) и Първа реимунизация против дифтерия, тетанус и коклюш до 24-ия месец (не по-рано от една година след III прием).
Въпроса ми е, кога най късно мога да направя Пентаксим? В момента е обявена грипна епидемия и не ми се иска да водя Тони по болниците.
Другото, което искам да Ви питам е за ваксината Превенар. Ще мога да ми я доставят от Гърция (две дози от о.5 мл.), но ме притеснява цената която ми се коментира от 52.40 евро. Тук се е коментирало в порядъка на 75-77 евро, много е голяма разликата и това ме смущава. Дали може да ми кажете фирма производител за ваксината или ако желаете разгледайте този гръцки линк.

Благодаря, приятен и спорен ден. :D

*

Birdie

• 11040
« Отговор #314 -: Февруари 12, 2008, 10:21:18 am »
Добър ден от нас, пак се включвам се едно въпросче. :)

Трябваше да поставя ваксина Пентаксим на Тони на 15 м., за Първа реимунизация против полиомиелит (IV прием - 14 месеца) и Първа реимунизация против дифтерия, тетанус и коклюш до 24-ия месец (не по-рано от една година след III прием).
Въпроса ми е, кога най късно мога да направя Пентаксим? В момента е обявена грипна епидемия и не ми се иска да водя Тони по болниците.
Другото, което искам да Ви питам е за ваксината Превенар. Ще мога да ми я доставят от Гърция (две дози от о.5 мл.), но ме притеснява цената която ми се коментира от 52.40 евро. Тук се е коментирало в порядъка на 75-77 евро, много е голяма разликата и това ме смущава. Дали може да ми кажете фирма производител за ваксината или ако желаете разгледайте този гръцки линк.

Благодаря, приятен и спорен ден. :D
Превенар се търгува от WYETH и е с цена около 75Е дозата. Този дилър не ми се струва надежден. Разликата в цената е голяма, а имайте пред вид че ваксините се търгуват тук под строг държавен контрол и фиксирани цени. Следователно този внася "по други пътища".
Може да отложите "Пентаксим" с две седмици.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #315 -: Февруари 12, 2008, 10:24:40 am »
@puhelota

Температурното състояние е било вероятно някои от температурните обриви (да,може и екз.субитум ;) )или вирусно заболяване с алергична реакция към Аугментин.
Разликите в резултатите от посявките са фрапантни. Не знам какво да кажа... .
Не знам какво да Ви препоръчам за посявките, но след 2-3 седмици може да повторите пак още един път.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #316 -: Февруари 12, 2008, 12:10:56 pm »
Здравейте, докторе! Изпратих ви снимка на екземата на лични. Приятен ден!
Вики - 1г и 7м
*

Birdie

• 11040
« Отговор #317 -: Февруари 12, 2008, 12:11:58 pm »
Отговорих ;)
Sir Alec Guinness
« Отговор #318 -: Февруари 12, 2008, 12:16:43 pm »
@puhelota

Температурното състояние е било вероятно някои от температурните обриви (да,може и екз.субитум ;) )или вирусно заболяване с алергична реакция към Аугментин.
Разликите в резултатите от посявките са фрапантни. Не знам какво да кажа... .
Не знам какво да Ви препоръчам за посявките, но след 2-3 седмици може да повторите пак още един път.
Благодаря за бързината
:bighug:

Днес вече сме без обрив,сутринта слабо личеше ,но сега вече го няма.Ако е вирусно заболяване с алергична реакция към Аугментин то ще се възобнови ,нали?Ще наблюдавам тези дни.Тайничко се надявам да е било шарката :wink:
И аз бях изумена от резултатите от посявките.Определено ще повторя пак.А мисля и това за коклюша да направя.Вие какво ще ме посъветвате?
*
« Отговор #319 -: Февруари 12, 2008, 12:17:58 pm »
С фусикорт, но първите бяха по-различни. Тогава ги гледахте. Сега и на мен ми прави впечатление, че са по-различни.
Вики - 1г и 7м