Здравейте,д-р Бърди!Пак ще ви досаждам с малко въпроси и молба за вашето мнение.Писах ви преди две седмици в миналата тема за нашия проблем с кашлицата,многото лекарства,гъбичките Candida в секрета от нослето,а, и дето не намерих ACC Kid
- незнам дали ме помните? Е,в следствие на обикаляне все пак намерих ACC Kid
, но не съм давала от него все още.Нещо се отклонявам – извинете.
Всъщност пиша за следното – детенцето ми все още кашля – не толкова често и доста по-повърностно,но още влажно и то предимно,когато спи,а също и когато се разтича и разскача(като се поизмори).Незнам дали ме разбирате, нещо съм объркана и ми бягат думите.
Ето какво сме направили до сега:
1. Иследване на кръв и урина.Резултати:
Кръвна картина:
Хемоглобин 113 g/l
Еритроцити 4.21 T/l
Левкоцити 9.4 10^9/l
Хематокрит 0.34 g/l
Тромбоцити 290 G/l
MCV 81 fl
MCH 27g/l
MCHC 330g/l
СУЕ 10 mm/h
Химично изследване с течни реактиви(белтък,билирубин,уробилиноген)
Белтък / - /
Билирубин / - /
Уробилиноген / норма /
Седимент – ориентировъчно изследване / ед.Leuco, ед.Er /
2.Нов секрет от носа ,а също и от гърлото този път.Резултати:
Гърлен секрет: α-haem. Str.(това след α(алфа) може и да не съм го прочела правилно), Neisseria – нормална флора
Носен секрет: Enterobacter
Също има и антибиограма.
Личната предписа Sumetrolim на 12 часа,който мисля да не давам.
3.Преглед при пулмолог – който, слава богу, се оказа излишен – чисти дробове,без патология.Мнението на преглеждащия беше: проблем в горните дихателни пътища.
4.УНГ – видя секрет отзад и според него това предизвиква кашлицата.(заден ринит или задна хрема –незнам дали не е едно и също)
Правихме консултация и с втори педиатър.Нейното мнение беше като на УНГ-то(без да сме коментирали преди прегледа нещо).Тя предписа капки Фосфор-Хомакорд(за кашлицата).
Аз на своя глава взех капки за нослето Олинт.Тях започнах да ги пръскам от днес.
В понеделник пак ще я заведа на УНГ да я погледне ,а също и резултата от секретите от носа и гърлото.
Последните 10 дни не сам давала никакви лекарства,нищо.Само промивки на нослето с физиологичен разтвор.
Моля за вашия коментар и съвет. Благодаря предварително