0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #40 -: Януари 21, 2008, 13:13:21 pm »
Здравейте доктор "Birdie"!
Вече от една седмица децата са със запушени нослета,нищо не
помага!
Педиатърката каза само физиологичен разтвор да капем.
Искам да ви попитам,една докторка тук дава
"otrivin"+"garamat",смесват се 50/50, и се капе в нослето!
Благодаря ви предварително!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
« Отговор #41 -: Януари 21, 2008, 14:13:59 pm »
Здравейте, докторе! Отново имам нужда от вашата помощ, досега няколко пъти ни помагате. Дъщеря ми е на 2 г. и 7 м. Тя беше със съмненията за коклюш, само да ви подсетя :wink:. Сега накратко,миналата седмица в сряда следобед вдигна 39 градуса температура и започна да кашля. На другия ден я заведох на лекар, кашляше нон-стоп, направиха и инхалация, биха и урбазон, направиха й рентгенова снимка. Доктора каза, че има бронхит и прави някакъв пристъп относно кашлицата. Изписа й Клацид, Вентолин, Аериус и да правим инхалации. Температурата за два дни спря, кашлицата понамаля. Но от вчера вечерта отново започна да киха непрекъснато, носа й потече ужасно и тази сутрин започна пак нон-стоп да кашля. Много се притесних. Продължава да взема всички лекарства, какво може да го е предизвикало? Може ли причината да е портокал, защото вечерта и сутринта, когато се влошиха, нещата яде портокал Много ви благодаря!
« Последна редакция: Януари 21, 2008, 14:20:58 pm от petya_shekerletova »
*

Mama Plovdiv

• *
  • 24
  • Доверието е най-ценния капитал!
« Отговор #42 -: Януари 21, 2008, 14:18:18 pm »
Благодаря Ви д-р Бърди!
« Отговор #43 -: Януари 21, 2008, 15:16:15 pm »
Здравей д-р Бърди,
По-долу ти прилагам кореспонденцията, която сме водили преди известно време, за да не разказвам исторята наново.
Сега вече дъщеричката ми е на 1 година и 7 месеца и вече хапваме всичко, което е млечно, но без прясно мляко. Сутрин Йони продължава да пие Фризо ХА. Исках да те попитам дали има проблем да продължа с фризото, защото тя много го харесва?
Кога да въведа прясното мляко? С каква масленост да е? По каква схема?

Също така, още не съм дала яйце. Да започвам ли?
Не яде и цитруси. А тях?

Хиляди благодарности, че те има :)

Цитат на: Birdie в ноември 21, 2007, 12:21:34
Да-спомних си.
Добре е на ХА нали?
този сок, от който и една баба беше пила и бил с "метален вкус"?
Може да дадете ХА до нова година-после ще направим опит да минем на нормално АМ.
Сирене може да започнете и сега да давате предпазливо.
Кисело мляко-след като сложим нормалното АМ... и мине месец с него.

Да, точно така. За същите баба и бебе става въпрос.
ХА-то го пие без проблем. А с какво сиренце мога да започна - Козе, овче или направо краве? С трошичка ли да започна и ако е така пак ли да захараня по старата схема - давам 1 ден и после 4
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #44 -: Януари 21, 2008, 15:40:28 pm »
Невъзможно е да се пише във форума от 13 до около 17-18.
Непрекъснато има технически проблем при мен.
Ще отговоря след 18-19 часа... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #45 -: Януари 21, 2008, 19:23:39 pm »
Здравейте, докторе.
Тази сутрин детето е с по-редки изпражниния със слуз, но без особена миризма, зачервяване около ануса и малко на пишката (започнах да я мажа с бактробан). Гастроентероложката видя фисура на ануса и ни се скара, че сме за инфекциозна болница, а не за нея. Но зачервяването и разхлабването е от тази сутрин, а болките - от 4 дни. Тази сутрин нямаше кръв.Как мога да знам за къде сме! Искаше да ни предпише Аугментин или Бисептол, но като разбра, че скоро сме приключили с антибиотика, ни предписа Нелидикс и Ентерол, съчетани с диета. Не ни пусна посявка, но ние дадохме материал в ч. лаболатория и ще имаме резултат в четвъртък. Детето е с много чувствителен стомах и не знам как да постъпя с даването на Нелидикс. Моля Ви за мнение.
Това може и обяснява всичките симптоми.
Намажете областта с добро кремче и ще изчезне кръвта в изпражненията.
Не виждам нужда от други лекарства.
Да се дава Нелидикс на деца е абсурдно. Освен понякога за уроинфекции, но дори и тогава има по-добри алтернативи.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #46 -: Януари 21, 2008, 19:50:50 pm »
Благодаря Ви! Страхотна опора сте!Направо ни потресоха с този Нелидикс. Но предписването му за малки деца е обичайна практика тук. Вероятно го знаете вече.
Моля Ви за още мъничко внимание. Областта около ануса е силно зачервена, а има и такива участъци и по пишката. Освен това детето се оплаква от болки в стомаха и от "лютене на дупето".Изхожда се по малко през 2 часа.
Правилно ли съм разбрала, че докато станат изследванията, може да се счита, че е вирус, който да лекуваме с Ентерол, Смекта и още нещо евентуално? И дали е подходящо да използвам бактробан за дупето и за пишката? По 2 пъти на ден може би?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #47 -: Януари 21, 2008, 21:17:38 pm »
Благодаря Ви! Страхотна опора сте!Направо ни потресоха с този Нелидикс. Но предписването му за малки деца е обичайна практика тук. Вероятно го знаете вече.
Моля Ви за още мъничко внимание. Областта около ануса е силно зачервена, а има и такива участъци и по пишката. Освен това детето се оплаква от болки в стомаха и от "лютене на дупето".Изхожда се по малко през 2 часа.
Правилно ли съм разбрала, че докато станат изследванията, може да се счита, че е вирус, който да лекуваме с Ентерол, Смекта и още нещо евентуално? И дали е подходящо да използвам бактробан за дупето и за пишката? По 2 пъти на ден може би?
Можете ли да намерите "Индекстол"? Това е Бг лекарство и един невероятен препарат-микс е от антибиотик и база, но е невероятно нещо. Може да намажете с него 2,3 пъти и със "Синалар" 1 път дневно в добавка. Бактробан не е много удачен избор в случая.

За диарията- по-добре Хидрасек (макар че и Смекта не е лош избор).
Не давайте този илач "Ентерол"!
Ако обаче диарията е под контрол, или самоограничаваща се, по-добре не давайте нищо за нея. Ще мине и без лечение! освен ако не е чревна инфекция, но това от посявките ще се види. Добре че ги направихте... .
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #48 -: Януари 21, 2008, 21:20:59 pm »
Здравейте, докторе! Отново имам нужда от вашата помощ, досега няколко пъти ни помагате. Дъщеря ми е на 2 г. и 7 м. Тя беше със съмненията за коклюш, само да ви подсетя :wink:. Сега накратко,миналата седмица в сряда следобед вдигна 39 градуса температура и започна да кашля. На другия ден я заведох на лекар, кашляше нон-стоп, направиха и инхалация, биха и урбазон, направиха й рентгенова снимка. Доктора каза, че има бронхит и прави някакъв пристъп относно кашлицата. Изписа й Клацид, Вентолин, Аериус и да правим инхалации. Температурата за два дни спря, кашлицата понамаля. Но от вчера вечерта отново започна да киха непрекъснато, носа й потече ужасно и тази сутрин започна пак нон-стоп да кашля. Много се притесних. Продължава да взема всички лекарства, какво може да го е предизвикало? Може ли причината да е портокал, защото вечерта и сутринта, когато се влошиха, нещата яде портокал Много ви благодаря!
Това е развитието на една вирусна инфекция-кашлицата винаги е много силна в началото, а нослето "протича" после.

Пак "предозирахме" лекарствата-пребройте колко неща сме дали досега на детето-само инхалации с Вентолин и/или "Синекод" и търпение за температурата биха били ок за първите 1-3 дена.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #49 -: Януари 21, 2008, 21:26:56 pm »
Здравей д-р Бърди,
По-долу ти прилагам кореспонденцията, която сме водили преди известно време, за да не разказвам исторята наново.
Сега вече дъщеричката ми е на 1 година и 7 месеца и вече хапваме всичко, което е млечно, но без прясно мляко. Сутрин Йони продължава да пие Фризо ХА. Исках да те попитам дали има проблем да продължа с фризото, защото тя много го харесва?
Кога да въведа прясното мляко? С каква масленост да е? По каква схема?

Също така, още не съм дала яйце. Да започвам ли?
Не яде и цитруси. А тях?

Хиляди благодарности, че те има :)

Цитат на: Birdie в ноември 21, 2007, 12:21:34
Да-спомних си.
Добре е на ХА нали?
този сок, от който и една баба беше пила и бил с "метален вкус"?
Може да дадете ХА до нова година-после ще направим опит да минем на нормално АМ.
Сирене може да започнете и сега да давате предпазливо.
Кисело мляко-след като сложим нормалното АМ... и мине месец с него.

Да, точно така. За същите баба и бебе става въпрос.
ХА-то го пие без проблем. А с какво сиренце мога да започна - Козе, овче или направо краве? С трошичка ли да започна и ако е така пак ли да захраня по старата схема - давам 1 ден и после 4

Аааа... помня. Сокът с "метален вкус". "Хвърлихте ме в оркестъра на Миланската скала" с този сок. Къде ги намирате тези неща ? :)

Може да го оставите на ХА до 2г възраст без проблем. Ако искате мляко-нормално. Качествено прясно мляко намирате ли?

Жълтък може да дадете по схема 1/4, след 3 дни 1/4, след 3 дни 1/2, след 3 дни- 1/2, и ако нямате проблем- цял. Белтък след около месец.

Сирене има само едно-овче :). Но по принцип може да почнете с каквото и да е. За сиренето-да, може да дадете малки количества през 3-4 дена, но не мисля че
ще имате проблем.
Sir Alec Guinness
« Отговор #50 -: Януари 21, 2008, 21:38:20 pm »
Това е развитието на една вирусна инфекция-кашлицата винаги е много силна в началото, а нослето "протича" после.

Пак "предозирахме" лекарствата-пребройте колко неща сме дали досега на детето-само инхалации с Вентолин и/или "Синекод" и търпение за температурата биха били ок за първите 1-3 дена.
Притесних се от това, че с ужасното потичане на нослето пак започна постоянната кашлица като пристъп и си помислих да не прави алергична реакция. От притеснение какво ли не си фантазираме :(.А относно антибиотика докторът беше категоричен като видя рентгеновата снимка.При тази силна хрема впръскването на Олинт достатъчно ли е според вас? Благодаря ви наистина от сърце!
*
« Отговор #51 -: Януари 21, 2008, 21:49:20 pm »
Благодаря!!!!!!!!!!
Непременно ще потърсим лекарствата за мазане.
Надявам се да продължим консултацията като излезнат резултатите.Разчитаме най-вече на Вас!!!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #52 -: Януари 21, 2008, 22:33:06 pm »
@petya_shekerletova

Моля откъснете се от тези "алергични" хипотези :).
Не е алергия това...
Бъдете много внимателни с нослето и слагайте само Олинт от време на време. Не "пълнете" нослето с лекарства-полза няма да имате. Т ъ р п е н и е !!!
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #53 -: Януари 21, 2008, 22:44:07 pm »
Благодаря!!!!!!!!!!
Непременно ще потърсим лекарствата за мазане.
Надявам се да продължим консултацията като излезнат резултатите.Разчитаме най-вече на Вас!!!
Пишете... . :)
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #54 -: Януари 21, 2008, 22:58:53 pm »
Докторе,все още нямам изследванията на кръвта,за да ми кажете Вашето мнение..но при разговор с педиатъра ни в Бг,стана дума че детето пие много сок със моркови..и неговото мнение е,че това пожълтяване може да е от тези сокове,били сме прекалявали с тях...вярно е ,че на ден може би пие литър сок от морков+ябълка+ягода...
*

Birdie

• 11040
« Отговор #55 -: Януари 21, 2008, 23:27:14 pm »
Да, може от морков да е, но тогава дланите са с особен цвят също.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #56 -: Януари 21, 2008, 23:43:01 pm »
Да, може от морков да е, но тогава дланите са с особен цвят също.

дланите също са жълти,като цяло е жълто детето..ще спрем тоя сок,да видим дали ще се промени..
*

Birdie

• 11040
« Отговор #57 -: Януари 22, 2008, 00:08:38 am »
Подкрепям...
Колко сок трябва да изпие едно дете, че да получи хиперкаротинемия (свръх употреба на каротин-субстанция,съдържаща се в моркова)?
Вие с "бидончето" ли давате този сок? много се учудвам... :)
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #58 -: Януари 22, 2008, 00:27:25 am »
ами в последно време детето пие много от този сок,заради него отказва вода и мляко,много го обича..но може проблема да не е в сокчето..аз просто споделих мнението на педиатъра ни в бг,който все пак не е видял детето..
*

Birdie

• 11040
« Отговор #59 -: Януари 22, 2008, 00:38:22 am »
Разбира се може да е в сока... ако съдържа морков.
Sir Alec Guinness