0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #860 -: Май 05, 2008, 13:36:30 pm »
Докторе дали е удачно да давам в момента кисело мляко, плод боровинка и йогурт?

А това което описва sami  и при нас е така. Имали сме по 2 поредни дни на абсолютен глад само солети, бисквити и малко хляб, ако предложа друго следва тотален отказ, дори и любимото АМ. Това не са единични случаи за съжаление, иска си солетите и бисквитие, като сам посочва и рови из шкафове и чанти да ги търси, викайки ам-ам. Другото което ми прави впечатление е, че хапва по малки количества вместо да ги увеличава, това е от месец, два. В момента обожава кремчета и грис, но пък неможе само това да яде, полодовете само от бурканчета, а с ястията пък е пълен цирк. Не насилвам, но само с огромно усилие успявам да го нахраня.
Колко дълъг период на безапетитие се счита за нормално?  
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #861 -: Май 05, 2008, 13:39:07 pm »
Сами, малко е грубо и изнервящо, но аз съм оставяла Алекс гладен и сам да си поиска да яде. В крайна сметка, както казва Мели, няма дете умряло от глад, при наличие на храна. Остави ги сами да си поискат.
Гане,аз точно това посъветвах майка ми,но имам чувството
че те никога няма да си поискат сами.

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #862 -: Май 05, 2008, 13:43:16 pm »
Докторе дали е удачно да давам в момента кисело мляко, плод боровинка и йогурт?
Не при диария...концентрирано сладките неща обострят диарията, а и в качеството на посочените от Вас неща много се съмнявам.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #863 -: Май 05, 2008, 13:44:46 pm »
Сами, малко е грубо и изнервящо, но аз съм оставяла Алекс гладен и сам да си поиска да яде. В крайна сметка, както казва Мели, няма дете умряло от глад, при наличие на храна. Остави ги сами да си поискат.
Гане,аз точно това посъветвах майка ми,но имам чувството
че те никога няма да си поискат сами.
Ще... апетита при деца освен всичко друго е и психологичен феномен.
Тоест, за някои деца храната е досада-играта е интересна.
За други деца е обратното.
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #864 -: Май 05, 2008, 13:54:42 pm »
Перде, крият се бисквитите, солетите и всички сладки неща. Не се вадят, а когато започне да ги търси се намира друга занимавка. Просто децата се приучват постепенно на тези неща. Моя син не беше ял солети от половин година, сега покрай боледуването яде малко, просто защото не искаше друго да яде. Но с оздравяването, солетите се прибраха, сладките неща се скриха и започваме със здравословната храна. Просто трябва да откриеш начина при вас.
Сами, искат си, сами си искат, няма да се оставят гладни, спокойно :wink: Моя син от глад, сам си се покатери на стола за хранене. Така че пробвай, от опит глава не боли. На нас винаги ни е жал и затова така се получава.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #865 -: Май 05, 2008, 14:00:45 pm »
Абе то и аз съм на това мнение,ама майка ми
много се тормози и ги гони до дупка!
Аз и казвам:"Остави ги да огладнеят"
А тя горката :"Ама как няма да ядат,ти добре ли си".
Преди малко се обадих в къщи,едната я беше нахранила/зорлем/,
а другата я мъчеше още!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*
« Отговор #866 -: Май 05, 2008, 20:14:07 pm »
Здравей Бърди!

От снощи имаме зачервена пишка,не е забелена..мажа с Бактробан...достатъчно ли е?да слагам ли риванол?не искам да го водя на лекар,защото ще му я забелят зорлен..тук практиката е такава...
Благодаря предварително!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #867 -: Май 05, 2008, 20:31:26 pm »
Да,достатъчно е.
Sir Alec Guinness
« Отговор #868 -: Май 05, 2008, 22:28:47 pm »
Извинявайте, ама се обърках, значи какво да купя?
И двете, и мажете посменно за 3-4 дена. После пишете... .
Ок, благодаря!
« Отговор #869 -: Май 05, 2008, 23:10:02 pm »
Здравейте Д-р Бърди!

Надявам се, че сте добре и всичко е зад Вас.

Преди време Ви бях писала за един обрив на Калина (на година и половина е)около устата, пратих снимки, казахте периорален дерматит и да мажа с Фуцидин и Екзомега крем. От фуцидина, който е с кортикостероид - намаляваше червенината и после пак се зачервяваше.Изобщо може по няколко пъти на ден да се зачерви и да изчезне. След сън почти го няма, когато започне да се храни или играе се зачервява.

Спрях фуцидина, сега слагам само Екзомега крем или Балсам на Тайс. Но не изчезва. Вече два месеца.
Ходихме при доц. Маринова - каза, че не е хранителна алергия, а е атопичен дерматит и да мажа само с добра козметика и да поддържам кожата чиста. Никакви агресивни прахове, да махна чорапогашниците и само памучни дрехи.

Въпросът ми е дали да продължавам само с козметика или да пробвам с друго по-силно лекарство.

Благодаря!
Във Фусидин няма КС. Затова и Ви го препоръчах. Във Фусикорт има КС.
Само хидратантен крем е нужен... не мажете със силни неща.

Благодаря! Няма да мажа с нищо освен с хидратантния крем. Просто ми се искаше да изчезне бързо.....но явно с търпение ще трябва да се заредя... :(

*
« Отговор #870 -: Май 06, 2008, 10:14:42 am »
Здравейте Бърди,

нашият син е на 1 г. и 2 м.
Винаги е имал нощно хранене - през 3, 4 4аса си искаше мляко като общото изпито количество за цяла нощ беше около 600 мл.
От 2 месеца му даваме купешко прясно мляко и общото изпито количество за цяла нощ е около 1 л. дори и повече/1.200 - 1.300 мл/. Притесняваме се да ли не е прекалено много, но не можем да не му даваме, защото започва да реве и не заспива докато не му напълним шишето.
Спейки го чуваме как се буди през един, два 4аса, пийва си по малко мляко и заспива..и това продължава цяла нощ. При него няма вечерно и сутрешно мляко - пие постоянно. Вечер към 20.00 - 20.30 му даваме вечеря - супа със сухар от кухнята, но това не му пречи в 21.00 - 21.00 да изпие 250 мл мляко и пак да пие цяла нощ.
Какво ще ни посъветвате? Нормално ли е да изпива около 1 л. - 1.200 л. мляко при положение, че се храни добре денем: сутрин попара, 13.30 - основно, 17.30 десерт, 20.30 вечеря. Пие вода през деня.
Не е с наднормено тегло: тежи малко под 10 кг., 82 см. - не се спира на едно място.
Предполагаме, че това постоянно пиене на мляко нощем е за успокоение, растат му зъби, но това продължава вече 2 месеца всяка нощ. Буди се сутрин мокър, памперсът му не издържа на това количество.
По принцип от бебе има неспокоен сън, постоянно се будеше през час, два не само за ядене...сега само шишето с млякото може да го упокои и да го накара да заспи, а също да поспим и ние....но тези литри мляко вече доста ни притесняват...Какво може да направим?

Предварително благодаря за отговора :D
*

Birdie

• 11040
« Отговор #871 -: Май 06, 2008, 10:29:38 am »
Не е нормално това.

Нужно е да се уточнят следните моменти:
*има ли повишена жажда, или няма? солени храни, други причини за необичайна жажда?
*да предлагате пълноценно хранене вечер, а не "супа със сухар от кухнята". Тоест, пълна порция.
*Да спрете нощните хранения, слагайки в биберона малко количество мляко (30-40 мл), после вода, после нищо. ЩЕ Е ДОСТА ТРУДНО спирането на млякото, но за 3-4-7 дена ще спре с вечерните хранения.
*много леко обличане вечер за сън, избягване на къпането вечер,ако детето се превъзбужда от къпането вечер.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #872 -: Май 06, 2008, 10:57:14 am »
Не е нормално това.

Нужно е да се уточнят следните моменти:
*има ли повишена жажда, или няма? солени храни, други причини за необичайна жажда?
*да предлагате пълноценно хранене вечер, а не "супа със сухар от кухнята". Тоест, пълна порция.
*Да спрете нощните хранения, слагайки в биберона малко количество мляко (30-40 мл), после вода, после нищо. ЩЕ Е ДОСТА ТРУДНО спирането на млякото, но за 3-4-7 дена ще спре с вечерните хранения.
*много леко обличане вечер за сън, избягване на къпането вечер,ако детето се превъзбужда от къпането вечер.

Благодаря за бързият отговор:)
Може ли да ни насочите как да разберем има ли повишена жажда или не?
Солени храни изобщо не яде. Показателите на кръвната захар от преди месец бяха добри.

Още от тази вечер ще започнем опитите за отказване от нощното мляко.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #873 -: Май 06, 2008, 11:14:42 am »
Ако през деня не пие много течности,вероятно това вечерта е лош навик.
Предложете много добра и засищаща вечеря, с нещо много малко сладко накрая за десерт. И последно мляко преди лягане... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #874 -: Май 06, 2008, 11:22:24 am »
Благодаря много отново:)
*
« Отговор #875 -: Май 07, 2008, 09:55:15 am »
Здравейте докторе

Днес пуснах една посявка, защото диарията продължава вече 4 дена. Верно ограничихме броя на изпражненията и болките с Хидрасек, но продължава да е нервен и да пищи, мисля че е малко, дозата 3х10. Когато пие АМ спира внезапно от болезнени спазми, като след известно време се изхожда.

Частната педиатърка, коато следеше Тони е много болна и от 4-5 месеца не преглежда деца. Личната му пък само за направления става, полудявам че не мога да открия свестен лекар.

П.П. Току що се свързах с педиатър, който ни назначи ампули гентамицин 40 мкг. Прегледа ще е утре в 14 ч. 
« Последна редакция: Май 07, 2008, 10:04:19 am от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #876 -: Май 07, 2008, 10:08:11 am »
Оставете само едно АМ дневно и преди да го дадете го разредете 2/3-1/3.
Sir Alec Guinness
« Отговор #877 -: Май 07, 2008, 11:54:53 am »
Д-р Бърди, здравейте. Аз пак ще ви занимая с един по-общ въпрос свързан с развитието на детето. Става дума за говорното развитие и кога е редно да се направи консултация с логопед. Дъщеря ми сега става на 2 години и почти не говори, само отделни думи -мама, баба, не, няма, леля, айде и си казва името. попрочетох разни неща по въпроса и мога смело да отхвърля проблем със слуха -чува съвсем добре и е даже много музикална, има предпочитания към песни и т.н. Няма проблем и с разбирането, всичко разбира, може да си посочва части на тялото -зъбки, глава, ръка, крак, коремче, носле, коса, познава обкръжението вкъщи и също знае кое къде е, показва на колко годинки ще стане. Проявява голямо любопитство в момента и непрекъснато сочи разни неща и очаква да й се каже какво точно е.Когато иска нещо конкретно, си го посочва и си настоява да си го получи. Тя казваше "мама" още на 4,5 месеца, но явно това не е признак на нищо. Време ли е за консултация с логопед или може да се изчака още -до 3 години? Някъде бях чела, че центърът на говора се намира точно до двигателния център в мозъка. Ако това е така, то има ли връзка между факта, че тя късно проходи и вероятно и късно ще проговори? Може ли да се касае за чисто функционална причина -нещо свързане с езичето, примерно. Ако си спомняте преди време се безпокоях, че си държи устата отворена и си плезеше доста езичето. Тогава не откриха никаква причина за това. Сега вече рядко го плези и си го прибира, когато й се направи забележка.
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040
« Отговор #878 -: Май 07, 2008, 12:33:04 pm »
Оценката на развитието е комплексна.
Изоставането само в един сектор на развитието обикновена не е признак на проблеми.
Важно е да се изследва слуха по обективен начин, за да се убедим че детето чува във всички честотни области. Ако това е наред, до 3-3.5 години е добре да се изчака. Децата обикновено прогресират бързо и всичко си идва на мястото.
Аз лично не вярвам че един логопед,психолог,физиотерапевт могат да направят каквото и да е било в тяхната област,ако няма узрял субстрат за това. Тоест,дете не узряло за говор не може с помощ на логотерапевт да се "научи" да говори. Ако има говорни проблеми-това е друго нещо-те могат да се коригират (до известна степен).

"Сега вече рядко го плези и си го прибира, когато й се направи забележка."
->Не са нужни забележки. Не е казарма това. Оставете детето на спокойствие. Стремете се да налагате ограничения изключително рядко, и то само за значителни и важни неща.Избягвайте мизерията на всекидневието, тормоза над детето по незначителни поводи и вечното ходене зад детето с "обективни" бележки.
Детето не разбира 90% и повече от "забраните" и "забележките" Ви, защото не вижда света по начина,по който Вие го виждате!
Децата нямат нужда от "възпитание". Имат нужда от любов,сигурност,ИЗРАЗЯВАНЕ НА ЧУВСТВАТА КЪМ ТЯХ,внимателно "ръководене" насърчаващо изявата на собствената им личност, а не мероприятия, подтискащи я.
« Последна редакция: Май 07, 2008, 12:36:05 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #879 -: Май 07, 2008, 13:11:23 pm »
Докторе включвам се с молба за съвет, различен от моментното състоянието на Антоан.
Искам да избера добра слънцезащитна козметика за Тони. Препоръчват ми Yves Rocher, Vichy, Eucerin Вие кое ще ми препоръчате и какъв фактор е най подходящ? Необходимо ли е да са два отделни крема за лице и тяло например или може и комбиниран?