0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #520 -: Февруари 26, 2008, 10:46:50 am »
Правихме ли хиб ваксината на Тони-бой?
Не сме още защото личната педиатърка по каса, иска да е минала една година от третия Пентаксим, който е на 09.03

Докторе Тони от известно време сутрин иска да се храни само с АМ, понякога добавям бишкотка две на Плазмон. След това явно изгладнява и си хапва доста добре на обяд. Да ме притеснява ли закуската само АМ и докога могат да се дават каши, имам в пред вид възраст.
Няма ИЗОБЩО такова изискване за 1 година интервал. ИЗОБЩО. Моля да я поставите  възможно най-скоро.

За другото-нещата са наред. Каши? докогато детето ги иска.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #521 -: Февруари 26, 2008, 10:52:36 am »
Здравейте Бърди, благодаря много за предишните отговори. Сега имам въпрос за ваксините. Дъщеря ми е на 1 г. и 7 мес. До сега са и правени 1 прием ДТК + полио (орално) по здравна каса, 2 и 3-ти прием с Тетраксим. Сега и предстои реимунизация с ДТК и полио. Не сме правили досега АктХиб, а бих искала. Дали е възможно да купя 1 доза Пентаксим и с това да уредя въпроса, т.е. реимунизация ДТК/полио + препоръчителната 1 доза АктХиб за дете над година и половина?
Или не бихте препоръчали такова мешане на ваксини. Ако препоръчате отделният прием, искам да ви попитам дали може да сложим новата ваксина по здравна каса или пак трябва да купя Тетраксим, а отделно да поставим АктХиб? Иска ми се колкото е възможно по-рядко да водя детето в поликлиниката. Много благодаря за отговора. Дано стана ясно, какъв точно е въпросът ми:-)
Тетраксим, а отделно да поставим АктХиб.

Здравейте отново, благодаря за бързия отговор. Последен въпрос: третия прием Тетраксим беше на 30.03.2007, значи реимунизацията трябва да е на 30.03.2008, нали така? А утре искам да поставя Акт-Хиб, т.е. един месец преди тетраксима, това правилно ли е? И най-вече искам да питам къде се бият ваксините на дете на година и седем месеца, пак в крачето ли? Благодаря ви много за търпението. Хубав ден.
6 месеца е минимално нужният интервал между доза 3 и доза 4 на ДТаК.
За Акт-Хиб-зависи. Но не е година! Най-много 2 месеца в зависимост коя доза по ред е.
По принцип, да, можете да поставите Акт-Хиб на какъвто интервал преди и след "Тетраксим" желаете. И заедно също (по принцип).

В ръката се поставят, но ако там мускулната маса все още не е голяма- в крачето->> предно-странична част на бедрото.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #522 -: Февруари 26, 2008, 14:31:01 pm »
Не сме още защото личната педиатърка по каса, иска да е минала една година от третия Пентаксим, който е на 09.03

Докторе Тони от известно време сутрин иска да се храни само с АМ, понякога добавям бишкотка две на Плазмон. След това явно изгладнява и си хапва доста добре на обяд. Да ме притеснява ли закуската само АМ и докога могат да се дават каши, имам в пред вид възраст.

Няма ИЗОБЩО такова изискване за 1 година интервал. ИЗОБЩО. Моля да я поставите  възможно най-скоро.

Не заради АктХиб се изчаква 1 година според педиатърката на Тони, а заради ДТК-то.
Така е по новият имунизационен календар на БГ, затова и си го спазват "стриктно"
Както и да е отивам още в петък да го ваксинирам, тя с мен не може да излезе на глава и иска не иска ще я сложи.

Благодаря  :flower:

Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #523 -: Февруари 26, 2008, 14:54:47 pm »
д-р Бърди днес третирах зачервените места с Фенистил гел.ще видя довечера има ли ефект или не.Разгледах цялата серия на Еусерин и Авен - но бебешка серия не видях ??? Линка с двата продукта на Еусерин ги погледнах са сапун и крем,в случая не ми вършат работа.а какво ще кажете за това http://apteki-optima.com/?cid=86&productID=3110
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
« Отговор #524 -: Февруари 26, 2008, 16:07:49 pm »
д-р Бърди днес третирах зачервените места с Фенистил гел.ще видя довечера има ли ефект или не.Разгледах цялата серия на Еусерин и Авен - но бебешка серия не видях ??? Линка с двата продукта на Еусерин ги погледнах са сапун и крем,в случая не ми вършат работа.а какво ще кажете за това http://apteki-optima.com/?cid=86&productID=3110
Не.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #525 -: Февруари 26, 2008, 16:26:32 pm »
ако не ви затруднявам посочете ми продукт на Авен,който бих могла да ползвам.днес попитах фирмата която ни зарежда с тази марка и ми казаха че нямат.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
« Отговор #526 -: Февруари 26, 2008, 17:21:57 pm »

Не заради АктХиб се изчаква 1 година според педиатърката на Тони, а заради ДТК-то.
Така е по новият имунизационен календар на БГ, затова и си го спазват "стриктно"
Както и да е отивам още в петък да го ваксинирам, тя с мен не може да излезе на глава и иска не иска ще я сложи.

Благодаря  :flower:

Може да направите Акт-Хиб +Тетраксим.
Да закъснява с "Тетраксим", но да сложи Акт-Хиб.
Макар че и да закъснява с Тетраксим не е редно- 4 доза я поставяме на около 15 м възраст.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #527 -: Февруари 26, 2008, 17:24:31 pm »
ако не ви затруднявам посочете ми продукт на Авен,който бих могла да ползвам.днес попитах фирмата която ни зарежда с тази марка и ми казаха че нямат.
Може да ползвате само хидратантният крем на Еуцерин.
За баня-добро, обикновено, шампоанче.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #528 -: Февруари 26, 2008, 18:15:15 pm »
Аз да попитам, защо не харесвате бебешките продукти на Клоран? :oops:
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #529 -: Февруари 26, 2008, 18:53:08 pm »
Докторе, здравейте в по-голямата група, порастнахме и ние от вчера сме за тази тема. Детето се развива добре, за това не съм ви притеснявала скоро,днес й мина консултацията и ви моля да коментирате стойностите:
тегло                            2970гр     9500 гр
ръст                             49 см           72 см
обиколка на главичката    36 см     47 см
обиколка на гърдичките    34 см     49 см
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #530 -: Февруари 26, 2008, 22:36:24 pm »
Добър вечер,

Аз отново за ваксината да питам  :oops: Какъв проблем може да възникне ако сложа Пентаксим по рано, визирам ДТК-то?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #531 -: Февруари 26, 2008, 23:48:49 pm »
Здравейте, д-р Бърди!
Искам да ви попитам: нормално ли е на дете на година и 9 месеца, да започнат да се появяват лунички по бузките и нослето. Не са упорити на изглед, но се забелязват, особено след като я намажа с колд-крем.
Аз имам лунички по носа, включително и бенки по лицето. Тя също има една, има и много бяла кожа. Препоръчайте мазило и фактор. Благодаря.
*
« Отговор #532 -: Февруари 27, 2008, 00:19:00 am »
не авен, авеено... различни са. има хубав сапун на а - дерма ако Бърди одобри.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #533 -: Февруари 27, 2008, 17:43:26 pm »
Аз да попитам, защо не харесвате бебешките продукти на Клоран? :oops:
Защото има и по-добри ;)
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #534 -: Февруари 27, 2008, 17:45:26 pm »
Докторе, здравейте в по-голямата група, порастнахме и ние от вчера сме за тази тема. Детето се развива добре, за това не съм ви притеснявала скоро,днес й мина консултацията и ви моля да коментирате стойностите:
тегло                            2970гр     9500 гр
ръст                             49 см           72 см
обиколка на главичката    36 см     47 см
обиколка на гърдичките    34 см     49 см

Добри са цифрите.
Обиколката на главата вероятно не е измерена точно-някъде около 45-46 см е... .
Обиколка на гърди не мерим от повече от 20 години и няма таблица за тях сега.
« Последна редакция: Февруари 27, 2008, 17:47:44 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #535 -: Февруари 27, 2008, 17:48:53 pm »
Добър вечер,

Аз отново за ваксината да питам  :oops: Какъв проблем може да възникне ако сложа Пентаксим по рано, визирам ДТК-то?
Никакъв, ако са минали поне 6м от третата доза. 6м е минимално допустимия интервал между доза 3 и 4.
« Последна редакция: Февруари 27, 2008, 17:50:25 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #536 -: Февруари 27, 2008, 17:49:36 pm »
Здравейте, д-р Бърди!
Искам да ви попитам: нормално ли е на дете на година и 9 месеца, да започнат да се появяват лунички по бузките и нослето. Не са упорити на изглед, но се забелязват, особено след като я намажа с колд-крем.
Аз имам лунички по носа, включително и бенки по лицето. Тя също има една, има и много бяла кожа. Препоръчайте мазило и фактор. Благодаря.
Нормално е.
Не мажете с козметика без нужда-тоест, икономична употреба.
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #537 -: Февруари 27, 2008, 22:43:43 pm »
Благодаря ви, докторе.
Хубава вечер.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #538 -: Февруари 28, 2008, 19:18:45 pm »
Здравейте, докторе! Май пиша по един и същ повод. Синът ми 4 год. до 12,02,2008 пи Зинат 10 дни заради усложнение от грипа / негноен отит/ и от вчера пак има задна хрема, влажна кашлица и според УНГ от днес - реактивно зачервено ляво ухо, отново АБ - Аугментин АС му изписа. Омръза ми вече, честно ви казвам. Сериозно мисля за опрация на омразната трета сливица. Въпроса ми е - никой, имам предвид УНГ, не споменава секрет - ушен, носен, гърлен, никой не ми казва възможно ли е да има алергичен момент - ринит или общо. Посъветвайте ме какво да предприема.
Благодаря Ви предварително.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #539 -: Февруари 28, 2008, 20:05:35 pm »
*Направете посявка на носен и фарингеален секрет.
Ще се види... .
Sir Alec Guinness