0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #380 -: Февруари 16, 2008, 13:48:02 pm »
Благодаря ти, значи въобще да не се тревожа :D?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #381 -: Февруари 16, 2008, 14:47:34 pm »
Да се тревожим когато основателно има защо.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #382 -: Февруари 16, 2008, 19:07:23 pm »
Здравейте Бърди, дъщеричката ми е на 2 години и 4 месеца. При събуждането и от следобеден сън забелязах 2-3 пъпчици по лицето/червено петънце а пъпчицата бяла/ които и друг път са излизали и изчезват за около час. Преобличайки я забелязах че има обрив по бедрата между крачетата и на коляното , и на едната ръчичка/ казва че я сърби/. Погледнах пъпчиците след 30 минути / исках да ги снимам/ там където не се е почесала няма обрив, кожата си е нормална. Между крачетата е само леко зачервено/ няма пъпки/.Иначе изглеждаше по следния начин- червено петно и бели пъпчици с различна големина.
Дали е алергична реакция, макар че не е яла нова храна. Единственото което се сещам, че вчера аз взех цветен прашец с мед/ все още се кърмим, но тя е захранена с мед отдавна/.
Предварително благодаря

*

Birdie

• 11040
« Отговор #383 -: Февруари 16, 2008, 19:18:01 pm »
Може да е алергична реакция от друг вид храна,която хапва.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #384 -: Февруари 16, 2008, 19:19:38 pm »
Докторе, след написаното от Бубето, вече малко се притеснявам какво давам за ядене. В този ред на мисли искам да Ви попитам, Вики вече може ли да яде пуканки в колкото си поиска, а не само да ги опитва. Че сега е прегърнала една купа с пуканки и не иска да я пуска.
« Отговор #385 -: Февруари 16, 2008, 19:27:52 pm »
Здравейте отново, преди малко погледнах малката все едно не е имала обриви......въобще., направо не можах да повярвам че огромните червени петна ги няма 8O 8O 8O
 Исках да питам мога ли да я къпя?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #386 -: Февруари 16, 2008, 19:35:00 pm »
Докторе, след написаното от Бубето, вече малко се притеснявам какво давам за ядене. В този ред на мисли искам да Ви попитам, Вики вече може ли да яде пуканки в колкото си поиска, а не само да ги опитва. Че сега е прегърнала една купа с пуканки и не иска да я пуска.
Неподходяща храна са.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #387 -: Февруари 16, 2008, 19:36:41 pm »
Здравейте отново, преди малко погледнах малката все едно не е имала обриви......въобще., направо не можах да повярвам че огромните червени петна ги няма 8O 8O 8O
 Исках да питам мога ли да я къпя?
Да,може.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #388 -: Февруари 16, 2008, 19:40:49 pm »
Благодаря, Докторе!
Едва ли усещате емоционалният заряд, с който натоварвам тази думичка...., но все пак БЛАГОДОРЯ!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #389 -: Февруари 16, 2008, 20:07:05 pm »
Исках да кажа, че дадох един бадем днес, малко пчелно млечице ( чисто с мед) и това е...

Буболина, ще си позволя да ти се скарам, защото докторът не го е направил от тактичност. Може ли ти, която си толкова притеснена за здравето на дъщеря си майка, да й напъхаш в устата такива неща? Че и после се чудиш откъде ти е дошла белята! Ядки не се препоръчват до 3-годишна възраст, медът и пчелните продукти са силен алерген. Би трябвало да знаеш това. Малко ти е детето за такива неща. Ти внимаваш за какво ли не, а така безотговорно да постъпиш с храненето...
Не ми се сърди за горните изречения, много си ми симпатична и ти, и Джули, затова си позволявам да ти говоря така.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #390 -: Февруари 16, 2008, 20:19:31 pm »
Не се сърдя въбоще :D, знам, че съм виновна...
Преди 2 дни и дадох пак така една лъжичка съвсем малка в прясно мляко и вчера реших и още една да дам, защото нямаше реакция :(, но в АМ, после кака й ядеше бадем и тя просто си взе един, сдъвка го и го изплю повечето, после веднага обядва и след 1/2 час се случи това. :oops:
Бърди, детето е много добре, няма нито следа от вчерашния обрив, весела, хапва си всичко ( по твой съвет), играе, спи спокойно, няма температура... колко дни да давам зиртек, вчера дадох 6 капки, днес още 6, утре да давам ли и прочетох за Фенистил гел, да мажа ли като няма къде?
« Отговор #391 -: Февруари 16, 2008, 23:12:11 pm »
Здравей Бърди,

Дъщеря ми/ 5 г./ от декември почти непрекъснато има задна хрема - сополи не текат, но постоянно преглъща храчки и духаме често носа. Секретите са бели и жилави. Правихме секрет - чист. От време на време вдига за няколко часа  37,1 - 37, 3.
Давам витамини с пчелно млечице и ехинацея, питах се дали не е алергия някаква от тях. /Досега алергии не е проявявала към нищо./ При преглед при УНГ ни казаха, че има алергична лигавица и така щяло да бъде. Освен това й се увеличавала периодично сливицата и от там идвали секретите и леката температура. Изход нямало, освен да й давам антиалергични постоянно, но аз не го правя, разбира се. Как да постъпя? Миналата година подобна дълга хрема ни докара отит.     

И още един въпрос - преди седмица за около 4 часа беше болна - с температура
38, 7 , с усилване на хремата. След 4 часа - нищо, даже температурата й спадна на 36 и три дни беше така, хремата намаля до нормалното за нея състояние.   8O Какво беше това чудо?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #392 -: Февруари 16, 2008, 23:33:18 pm »
Не се сърдя въбоще :D, знам, че съм виновна...
Преди 2 дни и дадох пак така една лъжичка съвсем малка в прясно мляко и вчера реших и още една да дам, защото нямаше реакция :(, но в АМ, после кака й ядеше бадем и тя просто си взе един, сдъвка го и го изплю повечето, после веднага обядва и след 1/2 час се случи това. :oops:
Бърди, детето е много добре, няма нито следа от вчерашния обрив, весела, хапва си всичко ( по твой съвет), играе, спи спокойно, няма температура... колко дни да давам зиртек, вчера дадох 6 капки, днес още 6, утре да давам ли и прочетох за Фенистил гел, да мажа ли като няма къде?

Само Зиртек още 5 дена ще е нужно. Не се маже. Няма полза-това са системни реакции.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #393 -: Февруари 16, 2008, 23:35:49 pm »
Здравей Бърди,

Дъщеря ми/ 5 г./ от декември почти непрекъснато има задна хрема - сополи не текат, но постоянно преглъща храчки и духаме често носа. Секретите са бели и жилави. Правихме секрет - чист. От време на време вдига за няколко часа  37,1 - 37, 3.
Давам витамини с пчелно млечице и ехинацея, питах се дали не е алергия някаква от тях. /Досега алергии не е проявявала към нищо./ При преглед при УНГ ни казаха, че има алергична лигавица и така щяло да бъде. Освен това й се увеличавала периодично сливицата и от там идвали секретите и леката температура. Изход нямало, освен да й давам антиалергични постоянно, но аз не го правя, разбира се. Как да постъпя? Миналата година подобна дълга хрема ни докара отит.    

И още един въпрос - преди седмица за около 4 часа беше болна - с температура
38, 7 , с усилване на хремата. След 4 часа - нищо, даже температурата й спадна на 36 и три дни беше така, хремата намаля до нормалното за нея състояние.   8O Какво беше това чудо?
Вероятно детето има "трета сливица" за отстраняване или хроничен синузит. Да, може да е алергичен ринит, но първите две трябва да се отхвърлят.

*посещаваме свястен УНГ
*правим рентгенография на синуси

От резултатите и лечението.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #394 -: Февруари 17, 2008, 01:36:50 am »
Здравей, докторе! Мислех да не ви тормозя поне два дни, но пак имаме проблеми. Екземата мажем с елоком и е добре. Акото е с нормална консистенция, но пък с много кафяви нишки. Тази вечер към 20.00ч имахме Т 38 и дадох нурофен 5мл, защото все си мисля, че я мъчат зъбки. От три седмици някъде няма Т, но главичката и е топла(мисля, че писах за това) и избиха три зъбчета. Не знам дали не си въобразявам, но тези проблеми с главичката се появяват след като избие зъбчето. И тази нощ към 24.00ч, вече я бях сложила да спи, влизам трепере, ръчичките лед студени, Т 39.6, дадох 2.5мл нурофен,защото не знаех какво да правя и слагах мокри чорапки и компреси на ръчичките. Ох, сега е по-добре, даже и си бърбори нещо. Според вас от какво може да е тази висока Т?
Вики - 1г и 7м
*

Birdie

• 11040
« Отговор #395 -: Февруари 17, 2008, 02:11:29 am »
Не знам... трябва да прегледат детето...
Нужно е внимание-това е висока т-ра.
« Последна редакция: Февруари 17, 2008, 02:17:46 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #396 -: Февруари 17, 2008, 11:19:35 am »
Здравейте, Бърди,
Моля да ме извините за много тъпия въпрос и времето, което Ви отнемам с него. Но, аз съм тревожна - във всички смисли и не мога да бъда спокойна, като не знам какво става с детето. Няма кой друг да попитам, а Вие спокойно можете да не четете. Затова ..се осмелявам..с много извинения.
И така - дъщеря ми е на 5. До сега е имала веднъж алергичен ринит след вирусно заболяване (преди около 8 месеца), веднъж лек обрив от храна и сега - преди месец - спастичен бронхит. Кашлицата отдавна отшумя, спрях с лекарствата, освен фликсоназе, но това, което остана е едно кихане - 1-2 пъти на ден. После изчезна като че ли или поне не беше всеки ден. Сега от няколко дни пак киха - вече по 3-4 пъти дневно. Първо полудях, че почва нов вирус, но минаха 2 дни и за щастие няма нищо. Обаче - може ли да е нов симптом на алергия?
Как да гледам на това кихане?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #397 -: Февруари 17, 2008, 12:37:48 pm »
Спокойно. Като на естествен феномен.
Sir Alec Guinness
« Отговор #398 -: Февруари 17, 2008, 13:09:57 pm »
Благодаря Ви много!!! :oops: :D
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
« Отговор #399 -: Февруари 17, 2008, 13:33:41 pm »
Здравейте докторе!
Имаме голям проблем!
Предстои ни пътуване до България,а май се разболяваме сериозно! :(
Вчера,едната ми бебка се събуди с рев/нетипично за нея/!
На обяд вдигна температура 38,5.Дадохме депон,и след следобедния сън
имаше 38,9!
Вечерта,като се прибрах от работа,като че ли изведнъж вдигна
много висока температура.Слагам термометъра и се шашкам-40,3! 8O
Направо се побърках,дадох и понстан.Нашия лекар липсва,обадих се
на друга лекарка и тя само като чу каза-в болницата!!!
Веднага заминахме за Коринто в болницата.Там докато чакахме детето
започна да се съвзема,ходеше,тичаше и не беше толкова топла,личеше си че
е спаднала температурата!
Като я прегледаха там казаха че трябва да останем в болницата за изследвания
урина,кръв и т.н.,за да видят от къде е t-та/там имаше 37t.,явно от понстана спадна/
Аз обаче подписах и си заминахме в нас,/и гърлото беше зачервено и се надявах
да е просто настинка/.
През нощта пак имаше температура,висока,сутринта пак и дадох понстан и нямаше проблем.
До сега няма температура,никакви други проблеми няма.
Все си мисля че е настинала,знаете тук в Гърция какъв е студ сега.
Моля ви да ме посъветвате какво да правя,да продължавам депон и след 3 часа понстан,или нещо друго?
Благодаря ви предварително!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256