0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 годинки (втора част)
« Отговор #220 -: Февруари 02, 2008, 18:20:29 pm »
Библиотечката се обнови с нова статия:

"АД не е страшен. Ако знаем как,кога и с какво".
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #221 -: Февруари 02, 2008, 18:57:13 pm »
Здравейте отново!
Да се съглася, че наистина не е било круп. Тогава симптоми като висока температура (около 390С), хриптене и дишане ала Дарт Вейдър на каква друга болест могат да се припишат. Правeно  е рентгеново изследване и не е открито нищо обезпокояващо. След стероидите дишането се нормализира за 2-3 часа. Температурата я свали окончателно след 2-3 дни.
Благодаря отново!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #222 -: Февруари 02, 2008, 19:06:43 pm »
Вирусен ларингит... грипни или парагрипни вируси. Или други такива, разбира се.
Понякога го обозначават като "псевдо круп", но там има голяма "игра" с термини.
По принцип КС през устата НЕ СЕ дават с толкова "лека ръка".
Но нека това е индивидуален избор.
Аз успявам в 90% и без тях... :)

Аз ми се струва Ви познавам... ;) от други консултации? "Дарт-Вейдър"? :)
« Последна редакция: Февруари 02, 2008, 19:13:48 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #223 -: Февруари 02, 2008, 20:53:22 pm »
Здравей Бърди, хремата ни продължава вече 10 дни, без температура, ту е гъст секреп, ту е само запушен нос, от вчера вече прозрачен и обилен секрет.
Снощи много се въртя, плю бибероните, завира си ръчичките в устата, пак иска биба, пак я плюе...
Има апетит, има настроение, слагах Олинт, после Виброцил...не знам какво да правя вече, дали е възможно да я мъчат зъби и какви капки би препоръчал още?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #224 -: Февруари 02, 2008, 20:53:56 pm »
АБ.
Sir Alec Guinness
« Отговор #225 -: Февруари 02, 2008, 21:08:10 pm »
 8O, за хремата ли? какъв да дам, възможно ли е да има нужда без да има температура и никакви други признаци, та дори и кашлица...
какъв ще препоръчаш?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #226 -: Февруари 02, 2008, 21:19:02 pm »
Ако не се изчиства до 7-10 дена, вероятно е синузит.
Аугментин е добър избор.
Sir Alec Guinness
« Отговор #227 -: Февруари 02, 2008, 21:25:15 pm »
ок, Бърди, само още малко въпроси.
тя е 12.800кг, каква доза ще препоръчаш, добър вариант ли е да я заведа на унг лекар, възможно ли е без снимка ( не ми се иска да я облъчвам) да познае синузита?
колко време да давам аб, и какво ще препоръчаш за зъбите - до сега бяхме на генгигел.
благодаря ти за непрекъснатите отговори на всеки мой глупав въпрос, благодаря ти, че правиш за детето ми това, което не могат да другите, благодаря ти че ти пука, благодаря че те има.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #228 -: Февруари 02, 2008, 21:37:27 pm »
Ако е за корекция, мога да коригирам дози... .
Не са нужни особени изследвания за това.
Просто давате АБ и детето ще се изчисти.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #229 -: Февруари 02, 2008, 21:52:51 pm »
На л.с.
Sir Alec Guinness
« Отговор #230 -: Февруари 03, 2008, 06:02:49 am »
Здравейте Бырди, Виктор (21 месеца) тази нощ повырна 3 пыти - други симптоми няма засега. Може би пак повтаря вируса от преди (две седмици беше напылно здрав), а все си мислех че все някакыв имунитет се сыздава за кратко време. Ако пак започне да прави температура, кога да почвам с парацетамол и Нурофен. Още сыс започването, или да изчакам да се вдигне повече? Страх ме е, че все ги прави 40 градусови и нагоре. Как да ги редувам (на колко време и доза) - имам парацетамол свещички 240 мг и Нурофен течен 100мг на 5 мл суспензия? Благодаря!!
*
« Отговор #231 -: Февруари 03, 2008, 10:34:33 am »
Добър ден, докторе! От вторник сме с Т до 37,4, само веднъж беше 37,7. От тогава главичката й е много гореща и бузките много червени. Много неспокойна и раздразнителна, а през нощта през 1 час будене с плач и след малко носене се успокои и пак заспи. Но миналата нощ беше ужасно. Спи 30-40 мин и с адски писък се буди и плаче поне 20 мин без да можем да я успокоим и после пак всичко се повтаря, заспа чак към 5.30-6.00ч. Първия ден си помислих, че са зъбки, но явно не са. Днес главичката не е толкова гореща, само на моменти поне досега. Няма хрема, няма кашлица, днес джипито установи само, че са зачервени дъгичките на гърлото, ушичките не реагират. На педиатър ще сме довечера или утре. Според вас какво може да е това и какво да предприемем?
Да припомня, че вече пихме два АБ предходните два месеца за стафилококи и пневмония. За съжаление екземата все още я имаме и на моменти е много червена вече по целите крачета и нищо не помага(ако мислите, че може да има връзка, просто вече не знам какво да мисля). 
Само с "пипане" на ушите не става-нужно е да се прегледат.
За екземата писахте ли? правихме ли нещо? препоръчах ли нещо?

Добър ден от нас! Прегледа ни педиатър, каза, че сме имали лека форма на грип, за уши даже и не спомена, че може да са ни боляли. Да давам 3-4 дни вит.С по една ампула. Аз не давам, вчера беше видимо по-добре, предната нощ мина с четири път рев, а тази без будене 8O, което ни се случва за трети път откакто е родена. Ако и днес е добре, нужно ли е ни прегледа УНГ(защото утре ще мога да намеря)?
За екземата мазахме два пъти с фусикорт и после с А-дерма екзомега. Вчера през деня беше много бледо навсякъде, но вечерта от водата пак стана червено. Сутрин обикновено е бледа. При прегледа вчера ни казаха, че не било нещо, което трябва да се лекува 8O, от храна е и да забележа каква. Бях се насочила към млечни продукти, спрях сиренцето и маслото(колкото грахче) в попарката, но давам  АМ вечер - до 180мл. Но зачервяването започва привечер.

Вики - 1г и 7м
« Отговор #232 -: Февруари 03, 2008, 15:38:49 pm »
Здравейте докторе!Моят въпрос е за смесването на сухото вещество на Аугментин с вода/първоначалното/.На упътването пише да се добави 90 мл вода ,която да стигне до чертата обозначена на етикета.Обаче общото количество вътре стига до чертата само с 50-55 мл вода.В аптеката ми казаха да налея малко вода,да разклатя и след това да добавя вода към тази каша до отбелязаната чертичка на етикета.Кое е вярното?

Тереза - 3г9м
« Отговор #233 -: Февруари 03, 2008, 19:20:50 pm »
Здравей, Бърди! Искам да те питам до колко е основателно да се дава на дете на 1г. и 7м. Flagyl? Значи малкия от два месеца периодично му се появява слуз в акото. Няма никакви други симптоми да е болен. Досега не ми е правил алергии от храна, но се притесних за тази слуз и отидохме на детски гастроентеролог. Утре чакам да излязят резултатите от акото, но преди още те да бъдет известни на докторката тя изписа на малкия flagyl за 10 дни, biotics за 2 месеца и zirtec също за два месеца . Попитах защо изписва тези работир а тя отговори тъй като мъжа ми има алергичен ринит му изписва зиртека, а флажила така и не разбрах какво е всъщност? Това антибиотик ли е? Нейното обяснение за слуста така и не ги разбрах точно говореше на твърде непознат за мен език. Единствено каза да ограничим прясното мляко и цитруси за два месеца докато пие зиртек и флажил. Преди месец в акото не се изолира нищо, надявам се и сега да е така според теб подходящо ли е това лечение? Извинявай за дългия и малко объркан пост дано си разбрал притесненията ми относно излишното давани на лекарства. След като минахме на Ал 110 вечер и спрях прясното пляко нещата се нормализират акото е нормално.
« Отговор #234 -: Февруари 03, 2008, 19:23:20 pm »
Здравей, Бърди! Искам да те питам до колко е основателно да се дава на дете на 1г. и 7м. Flagyl? Значи малкия от два месеца периодично му се появява слуз в акото. Няма никакви други симптоми да е болен. Досега не ми е правил алергии от храна, но се притесних за тази слуз и отидохме на детски гастроентеролог. Утре чакам да излязят резултатите от акото, но преди още те да бъдет известни на докторката тя изписа на малкия flagyl за 10 дни, biotics за 2 месеца и zirtec също за два месеца . Попитах защо изписва тези работир а тя отговори тъй като мъжа ми има алергичен ринит му изписва зиртека, а флажила така и не разбрах какво е всъщност? Това антибиотик ли е? Нейното обяснение за слуста така и не ги разбрах точно говореше на твърде непознат за мен език. Единствено каза да ограничим прясното мляко и цитруси за два месеца докато пие зиртек и флажил. Преди месец в акото не се изолира нищо, надявам се и сега да е така според теб подходящо ли е това лечение? Извинявай за дългия и малко объркан пост дано си разбрал притесненията ми относно излишното давани на лекарства. След като минахме на Ал 110 вечер и спрях прясното пляко нещата се нормализират акото е нормално.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #235 -: Февруари 03, 2008, 19:55:15 pm »
Здравейте Бырди, Виктор (21 месеца) тази нощ повырна 3 пыти - други симптоми няма засега. Може би пак повтаря вируса от преди (две седмици беше напылно здрав), а все си мислех че все някакыв имунитет се сыздава за кратко време. Ако пак започне да прави температура, кога да почвам с парацетамол и Нурофен. Още сыс започването, или да изчакам да се вдигне повече? Страх ме е, че все ги прави 40 градусови и нагоре. Как да ги редувам (на колко време и доза) - имам парацетамол свещички 240 мг и Нурофен течен 100мг на 5 мл суспензия? Благодаря!!
Не мога да кажа от какво повръща.
Може да се дадат до 4 дози Парацетамол дневно и до 3 Нурофен.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #236 -: Февруари 03, 2008, 19:56:45 pm »
Добър ден, докторе! От вторник сме с Т до 37,4, само веднъж беше 37,7. От тогава главичката й е много гореща и бузките много червени. Много неспокойна и раздразнителна, а през нощта през 1 час будене с плач и след малко носене се успокои и пак заспи. Но миналата нощ беше ужасно. Спи 30-40 мин и с адски писък се буди и плаче поне 20 мин без да можем да я успокоим и после пак всичко се повтаря, заспа чак към 5.30-6.00ч. Първия ден си помислих, че са зъбки, но явно не са. Днес главичката не е толкова гореща, само на моменти поне досега. Няма хрема, няма кашлица, днес джипито установи само, че са зачервени дъгичките на гърлото, ушичките не реагират. На педиатър ще сме довечера или утре. Според вас какво може да е това и какво да предприемем?
Да припомня, че вече пихме два АБ предходните два месеца за стафилококи и пневмония. За съжаление екземата все още я имаме и на моменти е много червена вече по целите крачета и нищо не помага(ако мислите, че може да има връзка, просто вече не знам какво да мисля). 
Само с "пипане" на ушите не става-нужно е да се прегледат.
За екземата писахте ли? правихме ли нещо? препоръчах ли нещо?

Добър ден от нас! Прегледа ни педиатър, каза, че сме имали лека форма на грип, за уши даже и не спомена, че може да са ни боляли. Да давам 3-4 дни вит.С по една ампула. Аз не давам, вчера беше видимо по-добре, предната нощ мина с четири път рев, а тази без будене 8O, което ни се случва за трети път откакто е родена. Ако и днес е добре, нужно ли е ни прегледа УНГ(защото утре ще мога да намеря)?
За екземата мазахме два пъти с фусикорт и после с А-дерма екзомега. Вчера през деня беше много бледо навсякъде, но вечерта от водата пак стана червено. Сутрин обикновено е бледа. При прегледа вчера ни казаха, че не било нещо, което трябва да се лекува 8O, от храна е и да забележа каква. Бях се насочила към млечни продукти, спрях сиренцето и маслото(колкото грахче) в попарката, но давам  АМ вечер - до 180мл. Но зачервяването започва привечер.

Нужно е още известно време да намажете с Фусикорт.
За ушите-добре е да има ясен отговор.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #237 -: Февруари 03, 2008, 19:57:39 pm »
Здравейте докторе!Моят въпрос е за смесването на сухото вещество на Аугментин с вода/първоначалното/.На упътването пише да се добави 90 мл вода ,която да стигне до чертата обозначена на етикета.Обаче общото количество вътре стига до чертата само с 50-55 мл вода.В аптеката ми казаха да налея малко вода,да разклатя и след това да добавя вода към тази каша до отбелязаната чертичка на етикета.Кое е вярното?
Слагате вода до чертата.
Разклащате. Ако спадне-добавяте отново до чертата.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #238 -: Февруари 03, 2008, 20:00:26 pm »
Временна диспепсия, вероятно. Не слагайте лук в храната на детето (готвеното,имам пред вид).
За никакъв Флажил на този етап и реч не може да става.
Още повече за два месеца Зиртек!
Дори и да има чревна инфекция-има по-добър избор на АБ.

Sir Alec Guinness
« Отговор #239 -: Февруари 03, 2008, 20:06:50 pm »
Благодаря ти Бърди! Ще пиша като излязат резултатите на малкия утре, но да питам това Флажил Антибиотик ли е? Гастроентероложката ми обясни всичко това с някакъв вид ентероколит...и думите и бяха Зиртек зазължително 2 месеца, аз и без това съм на тръни да не развие нещо заради баща си.... :) Добре, че редовно влизам и чета мненията Ви и особено за дългото даване на Зиртек. Благодаря Ви сърдечно че ни помагате!