Благодаря, Мешко!
Ще отбележа някои неща в твоята история от чисто медицинска гледна точка.
1. Липсата на овулация, лошият отговор на стимулация и ЛУФ синдром са 3 доста сериозни пречки за спонтанно забременяване. Не е като да няма причина да не става.
2. Пробата за проходимост на тръбите освен диагностична често има и лечебна стойност.
3. От перфорацията на яйчника има огромна полза. Това е манипулацията, която позволява да се получи овулация и да не се получи ЛУФ.
.
Meli, няколко уточнения ще направя, защото май има малко недоразумение.
1. Липса на овулация съм имала само в един единствен месец - беше след 2 поредни стимулации и тогава и цикълът ми дойде на 18 ден, изобщо беше реакция след стимулирането. През останолото време овулацията е доказвана и с тестове и с фоликулометрия. Стимулацийте ми бяха предложени като възможност да увеличим шанса за зачеване при инсеминациите. При стимулацията с клостилбегит правех по 2 фоликула, които порастваха достатъчно - и никой не ми е казвал, че това е лош отговор на стимулация. Луф синдромът се появи при стимулациите, според моите наблюдения, които съм споделяла и с лекарите, като резултат от лекарството, което прави обвивката по-твърда, а лигавицата от друга страна малка или недостатъчна- не знам точният термин. При естествен цикъл фоликулът ми винаги се е пукал без прегнил и лигавицата е била съвсем добре. Това е наблюдение, но не е изключено с оглед на всичко, което съм прочела за това лекарство.
2. Първата проба за проходимост на тръбите - цветната снимка е правена през март 2003г., а забременяването е през август 2005.
3. За перфорацията на яйчника съм съгласна, че е от голяма полза, но тя се беше наложила заради стимулациите и луф синдрома при тях.
Мисля, че в случай като моя на неизяснено безплодие, когато си минал всички възможни изследвания от медицинска гледна точка, без генетичните, и медицината не може да даде отговор, е нормално да се потърси и алтернативен метод. Човек е готов да се подложи на всичко, за да постигне мечтата си, в рамките на разумното, разбира се.
А, че зачеването си е истинско чудо, винаги съм го мислила. Никой лекар не е успял да ми обясни как нежеланите бебета се появяват въпреки предпазните средства - познавам няколко бебета, които са се появили въпреки презерватив и хапчета или спирала едновременно, а с желаните не е така. Опитваш се да създадеш почти идеални условия, за да съвпаднат "100те фактора" и въпреки това не се получава. Д-р Владимиров ми каза веднъж нещо, заради което спечели моето уважение завинаги - " за съжаление понякога и ние лекарите нямаме отговор". Това е истината, човекът не е устроен просто- той има физиология, има психика, има и душевност.