Момичета, моля за съвет:
От 15 ден на цикъла имах много болезнени гърди, до такава степен, че ми изпъкнаха вените и капилярите, зърната промениха цвета си. Търпях, търпях, но отидох на доктор , който ми изписа Прогестерон за мазане на гърдите.
След три дневно мазане, от което болката и другите симптоми отшумяха , ми дойде на 22 ден /за справка овулационния календар ми отчита средна продължителност на цикъла 30 дни/.
Въпросът ми е - може ли на действието на прогестерона да се дължи това ранно посещение на лелката ?
В Зачатие прочетох това: "Прогестеронов препарат се дава или през устата или чрез инжекция за да се предизвика менструация или “отпадно кървене”. Ако след спиране на прогестероновия препарат се получи кървене, проблемът очевидно е хормонален, което ще изисква допълнително уточняване чрез други тестове. Ако не настъпи кървене въпреки допълнителното вкарване на хормони, това означава, или че съществува проблем от страна на матката или че нямате достатъчно естроген, за да отговорите с кървене на прогестероновия стимул."
Някой ако знае да каже какво е това "отпадно кървене"?
Благодаря!