Ох, и аз тази сутрин с голям страх стъпих на него и ....ураааа, не съм качила.
Малко се учудвам, щото бая си похапнах.
Може и да е от чая,но аз мисля,че има значение и факта,че луната точно тия дни се случи да е намаляваща - а навсякъде,където съм чела за лунната диета,фазите на луната и т.н. се казва,че когато е намаляваща,повече хапване може да ни се размине без последствия - докато при нарастваща луна се качва много по-лесно,един вид всичко ти се "лепи".
За да не съм голословна,копирам малко инфо от нета за "
намаляващата луна":
От пълнолуние към новолуние Луната “слабее”. На календара сърпът й е обърнат с рогчетата надясно (прилича на буквата С). Периодът продължава около 14 дни. Време, през което организмът се чисти от токсини, повишава се физическата активност и разходът на енергия.
диета: енергийните разходи на организма са големи и по-малко се трупат мазнини. В този период са ефективни разтоварващите дни само на вода и фрешове.
Достатъчно е съвсем малко да “укротите” апетита, за да намалите теглото забележимо, а ако гладувате, резултатите ще са повече от отлични. В случай, че решите да си угодите, това няма да се отрази кой знае колко на фигурата.
фитнес: времето е подходящо за постигане на максимални спортни резултати. Луната стимулира увеличаването на силата и издръжливостта.
коса: ако целта ви е да “консервирате” прическата, посетете своя фризьор незабавно. Косата забавя растежа си и няма да ви се наложи да поддържате формата й през няколко седмици.
епилация: намаляващата Луна ще ви помогне да се разделите с нежеланото окосмяване. Ако процедурата е направена през този период, космите не само се разреждат и стават по-тънки, но и поникват значително по-бавно.