Mary,на 100% ще има ефект,и то не малък. Аз съм пробвала само по 2 дни да съм протеини само,и съм виждала разлика в сантиметрите(нали знаете аз съм по обиколките,не килограмите
),пък камо ли ако наистина успееш да изкараш 5 дена на чист протеин,че и после с всички му останали фази на Дюкана...Съвсем ше се изфиданчиш!
Трудничко си е обаче да си само на месо и др. протеини/белтъчини - както е казала Stanley,наистина може да те заболи глава от липсата на въглехидрати(все пак на мозъка му трябва глюкозата за да работи добре
),но пък няколко дена е само тая фаза,не е фатално.
пп.Mary,нали ти предстои процедура доколкото знам - не знам дали си чела,но тук някъде из форума наскоро едно момиче се беше похвалило,че преди да забременее е правило точно Дюканския режим - сега не знам дали изобщо има някаква връзка и не твърдя изобщо,че има; но пък другаде четох също така,че докторите препоръчвали след трансфер да се ядат повече белтъчини,в което има логика тъй като те стимулират растежа на клетките по принцип.А ето и нещо,което намерих в нета,в един списък,озаглавен: "През 9-те месеца имаш нужда от"
Белтъци - растежът на плода, плацентата и матката зависи от тях (съдържат се в: мляко, млечни продукти, риба, яйца, бобови растения)