0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Какво мислите за д-р Андреева от клиника Щерев
« Отговор #20 -: Ноември 02, 2008, 10:56:52 am »
Ще споделя моят опит с клиника Щерев. Пьрвият ин витро (икси)цикъл направихме в тази клиника и истината е, че останахме безкрайно разочаровани. Без да навлизам в детайли - това, което ни разочарова, е не само негативния резултат, а и нещо много, много важно - в общи линии: 2 седмици след пункията, мъжът ми започна да вдига температура и след около месец изследвания, първоначална диагноза пневмония -  краиният резултат беше ХЕПАТИТ Б.   :oops: :oops: :oops: :oops: ТОЕСТ - КОГАТО СМЕ ПРАВИЛИ ПРОЦЕДУРАТА - ПУНКЦИЯ, ТРАНСФЕР И Т.Н. - МЪЖЪТ МИ Е ИМАЛ ХЕПАТИТ Б, А В ТАЗИ КЛИНИКА ДОРИ НЕ МУ НАПРАВИХА НАИ ОБИКНОВЕНО КРЪВНО ИЗСЛЕДВАНЕ. Изследванията на мъжа ми, броя на антителата и инкубационния период на хепатита показаха, че е бил заразен поне преди 6 месеца. Повече нямам какво да кажа....
Др. Андреева може да е добър лекар, но моят опит с клиника Щерев е доста лош...
Радвам се за всички, които са осъществили мечтата си независимо от това с кой лекар са го постигнали. Ние след 5 негативни опита икси събираме документи за осиновяване. Надявам се скоро да бъда майка!!!
« Отговор #21 -: Ноември 02, 2008, 15:31:25 pm »
Суерте, пишеш, че имаш 5 негативни опита икси, мога ли да те попитам в първите 4 правиха ли изследвания на мъжа ти за ХЕПАТИТ Б?
Успех с осиновяването.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #22 -: Ноември 03, 2008, 02:03:03 am »
Фоксче,

Както написах, първият ни опит беше в клиниката на Щерев и именно там на съпруга ми не му направиха дори едно кръвно изследване, именно там ни правиха първото икси с ХЕПАТИТ Б. Спермограмата е важна, но недостатъчна, и ми се струва, че макар да е първи опит и да се оставят доста изследвания за по късен етап в зависимост от историята на двойката, е немислимо да се пропусне нещо толкова важно. Радвам се, че си имала успех с тази клиника и тази докторка, но това не значи, че когато са сгрешили на наш гръб, моето мнение ще е същото, като твоето, или на друг, който е имал друг опит в тази клиника. И да - в другата клиника ни направиха изследване за хепатит Б макар 4е ве4е беше без зна4ение.
Аз намерих сили в себе си да приема негативните опити и да продължа напред, но това, което не мога и няма да приема е да се подиграват с нас и с чуствата ни. Не сме опитни мишки, а пациенти и си плащаме за това. Изглежда,4е в тази клиника платихме без да полу4им нищо насреща.
Между другото - това няма нищо ли4но с теб, нито с хората, които са постигнали успех в тази клиника. Това просто е нашият опит, който тук беше доста гор4ив.
« Отговор #23 -: Ноември 03, 2008, 08:42:48 am »
Не, Суерте, аз не съм успяла там - имам едно осиновено дете и банално забременяване, както и три неуспешни Икси опита в клиниката на Щерев, но не ги обвинявам - по някога не се получава. А хепатит В е заразно заболяване и силно се съмнявам, че не са ти направили пакет СПИН, Васерман и Хепатит, като на всякъде този пакет се прави само на жената, понеже се предполага, че ако съпругът й е заразен, ще е заразена и тя. Ако не са те тествали, това е опасно не само за теб, но и за тях и е груба грешка. Исках само да изясня този факт, иначе както ти казах, успех в осиновяването.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #24 -: Ноември 03, 2008, 09:01:44 am »
Като пациент на д-р Андреева и клиниката искам да изкажа и аз моята позиция.Когато започна подготовката за моята процедура, СПИН, Васерман и Хепатити пуснахме и двамата, държа да отбележа, че беше по желание на д-р Андреева, като дори не ни задължи да ги направим в тяхната лаборатория, просто поиска резултатите.Затова съм силно учудена, че при вас не са ги искали.Но Фоксче е права, че по закон Божи, ако мъжът ти е заразен с Хепатит, СПИН и още няколко вирусни инфекции, то ти също ще бъдеш заразена.А честно казано няма сила, която да ме накара да повярвам, че там са започнали процедурата ти без тези елементарни изследвания!
« Отговор #25 -: Ноември 03, 2008, 11:15:07 am »
Нямам мнение за д-р Андреева, пиша само да кажа, че не е задължително щом мъжа е носител на хепатит, жената също ще е. Аз съм пример. При моето първо инвитро от изследванията, които правихме и двамата, се установи, че мъжа ми е носител на вируса на хепатит Б, но аз не съм се заразила и резултата ми беше отрицателен.
*
« Отговор #26 -: Ноември 03, 2008, 14:51:13 pm »
Аз пък ще кажа, че в клиниката на Щерев изследват и двамата партньори за венерически болести и то няма искам не искам.Задължително е.
Пристрастена към д-р Хаус!
« Отговор #27 -: Ноември 04, 2008, 17:26:56 pm »
Фоксче,

Не обвинявам клиника Щерев за първия си негативен опит - обвинявам ги за това, че обрекоха с небрежността първия ни опит на пълен неуспех. Дали ще е успешен един ин витро опит не зависи само от лекарите. За нещастие, науката не е напреднала до там, че да знае отговорите на всички въпроси и не знаем защо хубавите на пръв поглед ембриони не успяват да се имплантират. Но зависи от лекарите да направят нужните изследвания у да планират определено лечение. Един ден преди моята пункция др. Андреева поиска по спешност да ми направят кръвни изследвания, които бяха пропуснали да направят, но само за мен, не изискаха изследвания за мъжа ми. Когато отивам при специалист и му доверявам осъществяването на мечтата си, би следвало да прецени какво е нужно, а не аз да предлагам - Амииии, защо не направим на мъжа ми това или онова изследване...Струва ми се абсурдно. И макар че днес знам хиляди неща свързани с репродуктивната медицина - не смятам че е мое задължение, особено в първия ми опит, да давам наставления на лекаря си как да ме лекува.
Благодаря за пожеланията за успешно осиновяване, надявам се да е наистина успешно :)

Мимка,

За мен е без значение дали ми вярваш - аз просто споделям опита си, който за мен в тази клиника беше доста негативен. Освен това, Snow-white е права, защото в нашия случай се получи същото. Когато се установи, че мъжът ми е заразен с хепатит ни забраниха всякакви секс отношения и веднага трябваше да се изследвам и аз. Моите изледвания излязоха негативни. Така че, когато се прави ин витро, се правят изследванив и на двамата, а не се съди за единия по другия, не се правят предположения на базата на нищото и не се играе със съдбата на хората. Първата стъпка е да се направят, както казваш, "тези елементарни изследвания".

Веlla,
хепатит Б не е венерическа болест.

*
« Отговор #28 -: Ноември 04, 2008, 18:35:37 pm »
Един ден преди моята пункция др. Андреева поиска по спешност да ми направят кръвни изследвания, които бяха пропуснали да направят, но само за мен, не изискаха изследвания за мъжа ми.
Кръвните изследвания, непосредствено  преди пункция не се правят по спешност, а са правило./ т.е. задължително се правят преди всяка пункция, на всички пациенти./
 Поне в тази клиника е така.

За протокола и аз да кажа, че преди процедурата и двамата със съпруга ми сме правили кръвни изследвания.

П.П.
 Съкращението за доктор е д-р, а не др.
П.П.2
Полово предавана болест е всяко заболяване, причинено от инфекциозен патоген, който се разпространява между хората или животните при полов контакт, в това число вагинално проникване, орален и анален секс. Понятието „полово предавани инфекции” има все повече значения, а едно от тях е, че даден индивид може да заразява други хора или да бъде заразен без да има признаци за заболяване. Някои полово предавани болести могат да се разпространяват и по други начини – например чрез употребата на общи спринцовки, раждане или кърмене. Тези заболявания са били открити преди стотици години.
До 90-те години на миналия век те са се наричали венерически заболявания от латинското име на римската богиня на любовта – Венера.
Причинители на тези заболявания могат да са различни групи патогени
« Последна редакция: Ноември 04, 2008, 19:13:17 pm от Жекова »
« Отговор #29 -: Ноември 04, 2008, 21:12:45 pm »
Suerte много съжалявам за този фатален пропуск при инвитро процедурата  :(  :(.
Аз съм пациентка от около година при д-р Андреева и трябва да отбележа ,че съм много доволна от нея като професионалист и като човек.
Все още нямам положителен тест ,но вярвам  ,че с д-р Андреева ще стигнем и до там.

« Отговор #30 -: Ноември 04, 2008, 21:52:21 pm »
Suerte, съжалявам за това, което ви се е случило. Вярвам, че казваш истината.
Момичета, недейте така. Това, че на вас са ви направени тези изследвания не означава, че не са ги пропуснали тогава. От личен опит като пациент на две много хвалени и уважавани клиники/първо в едната, след това в другата/ мога да кажа, че и при мен се пропуснаха доста неща и то в двете клиники и ако ви разкажа подробно какво ми се е случило, сигурно доста от вас няма да повярват и ще си мислят, че си измислям. Точно затова и не споделям. Всичко си е на гърба на пациента.
Радвам се, че все още има момичета, които смело споделят негативите, а нека всеки си решава. Омръзна ми само да чета хвалби и суперлативи във форума.
*
« Отговор #31 -: Ноември 07, 2008, 12:15:47 pm »
Звезди абсолютно права си и изобщо не подлагам на съмнение мнението на Суерте.Но, сега вече от известно време се правят изследвания и на двамата партньори задължително.Хепатит Б е болест, която се предава и по полов път, та затова я сложих в графа полово предавани болести. Ако съм засегнала някой да ме извини.Не беше това целта ми. И още нещо - за прехвалените клиники и там има жестоки пропуски, които обаче се споделят на ухо и никой не иска да разказва....за да не си навлече гнева на яростни защитнички.
« Последна редакция: Ноември 07, 2008, 12:17:26 pm от Bellla »
Пристрастена към д-р Хаус!
« Отговор #32 -: Ноември 07, 2008, 13:27:00 pm »
Bella,съгласна съм с теб.Навсякъде има пропуски,просто трябва да си следим нещатата изкъсо :wink:
« Отговор #33 -: Ноември 19, 2008, 14:01:29 pm »
Здравейте отново,

Zvezdichka, malinkap,

Благодаря ви за подкрепата, разбирането и доверието. Истината е, че откакто прочетох първите отговори на поста си, нямах желание да влизам в тази тема, да опровергавам някого или пък да се защитавам. Почуствах едновременно тъга, умора, гняв от нападките, които предизвика едно различно мнение във форум, чиято цел е да се подкрепяме в трудния път на стерилитета.

Още веднъж искам да подчертая, че моето мнение е базирано на личния ми опит, който исках да споделя с вас. Всички знаем колко много са трудностите и болката и каква нужда имаме от подкрепа и разбиране.

Желая на всички да осъществим мечтата си и скоро да станем родители!!!
*
« Отговор #34 -: Ноември 20, 2008, 11:21:49 am »
И аз като Суерте ще споделя и моя опит в тази клиника (писала съм и друг път, да ме извиняват тези които ще го прочетат пак). Макар че темата е за самата д-р Андреева, аз ще я оспамя малко като напиша за клиниката.
Така, отиваме ние с мъжа ми на безплатен преглед. За първи път отиваме на лекар за проблема стерилитет. Прави се спермограма, след резултата се коментита и се казва - може да се пробва с инсеминация. Следващия месец правим фоликуметрия. Следващия месец ще правим проходимост на тръби. Лекарката тогава ми поиска само едно кръвно изследване, което показвало дали има инфекция в организма. Отивам аз, правят ми хидротубация. Аз уж четох тука, ама нищо е съм запомнила. Как може според вас да се прави проходимост на тръби без да се изследва микробиология, микоплазми и т.н.? Аз ли трябва да го знам това, когато отивам при лекар за помощ? НЕ мисля така. Отговора на клиниката след време беше "че така се спестява много време и се достига до процедура по-бързо без да се бавят двойките". Е, мен ме загубиха като пациент. Това е и моят горчив опит. Дано, както казват другите момичета, от клиниката са се усетили и са започнали да правят изследванията.
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*
« Отговор #35 -: Ноември 20, 2008, 11:30:16 am »
И аз като Суерте ще споделя и моя опит в тази клиника (писала съм и друг път, да ме извиняват тези които ще го прочетат пак). Макар че темата е за самата д-р Андреева, аз ще я оспамя малко като напиша за клиниката.
Така, отиваме ние с мъжа ми на безплатен преглед. За първи път отиваме на лекар за проблема стерилитет. Прави се спермограма, след резултата се коментита и се казва - може да се пробва с инсеминация. Следващия месец правим фоликуметрия. Следващия месец ще правим проходимост на тръби. Лекарката тогава ми поиска само едно кръвно изследване, което показвало дали има инфекция в организма. Отивам аз, правят ми хидротубация. Аз уж четох тука, ама нищо е съм запомнила. Как може според вас да се прави проходимост на тръби без да се изследва микробиология, микоплазми и т.н.? Аз ли трябва да го знам това, когато отивам при лекар за помощ? НЕ мисля така. Отговора на клиниката след време беше "че така се спестява много време и се достига до процедура по-бързо без да се бавят двойките". Е, мен ме загубиха като пациент. Това е и моят горчив опит. Дано, както казват другите момичета, от клиниката са се усетили и са започнали да правят изследванията.

Ти получи ли някакви последствия от хидротубацията т.е. някакви усложнения в следствие на нещо неизследвано? ( питам защото четох , че е важно да нямаш хламидии . Разтвора ,който вкарвали бил дезинфекциращ и т.н.)
*
Re: Какво мислите за д-р Андреева от клиника Щk
« Отговор #36 -: Ноември 20, 2008, 11:37:51 am »
Роси не знам, аз след процедурата като четох тука си самоназначих изследвания за хламидии от кръвта - бяха отрицателни. После като отидохме при друг лекар се оказа че имам микоплазма.
Добавям че с тези разтвор може да се вкарат зарази нагоре и е много опасно.
« Последна редакция: Ноември 20, 2008, 11:39:28 am от titkata »
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
*
« Отговор #37 -: Ноември 20, 2008, 11:51:14 am »
 Здравеите момичета.Аз също бях пациентка на д–р Андреева.При нея направихме първото икси.Не сме правили никакви предварителни изследвания,може би защото имах всичко необходимо от безкраините ни лутания по лекари.Тя беше моя избор,защото часа ми за д-р Стаменов беше за след 1 година,а не ми се чакаше.И никога не съм съжалявала за избора си.Като първа процедура бях 100% сигурна че ще се получи,а по изследвания всичко беше наред.Но не се получи и немога да упреквам Андреева за неуспеха ни.Вярно разочарованието и болката бяха големи.Сега съм при д-р Стаменов.Пробвахме 2 пъти на естенствен.Пак не се получи.Тои виновен ли е?
*
« Отговор #38 -: Ноември 20, 2008, 11:55:48 am »
keane не става въпрос за успеха/неуспеха на процедурите, а за изследванията преди самите тях.
*
« Отговор #39 -: Ноември 20, 2008, 12:01:14 pm »
Правила съм и снимка при Андреева-назначими всички необходими изследвания като микробиоология и т.н.