Хайде да се включа с малко помощ.
Милена 6 понеже и аз съм с твоите габарити, и имах ужасни болки в кръста и високо горе над линията на корема точно под гърдите да споделя как се отървах от всички болки.
Много се надявам да помогна на повече мами с големи коремчета.
На мен ми помогнаха следните неща.
1. Поръчах си малко скептично настроена „колан за бременни”. Наистина работи. Много съм доволна. Вечер като го сваля и осезаема усещам рязко появилото се напрежение в гърба и кръста и веднага доста ми натежава корема. Колана го слагам като стана и го махам преди да си легна вечерта или ако случайно полега през деня.
Факт: когато бях в 4-5 месец и обикаляхме по половин ден по магазините не издържах повече от час, че умирах от болки в кръста и високо по плешките. Тази събота обикаляхме, 4 часа и ме заболяха само краката.
2. Купих си нещо вълшебно, много полезно и функционално. Води се „възглавница за кърмене”, но по западните сайтове я дават и като възглавница за дископатии.
Ползвам я по следния начин. През деня когато съм седнала я слагам зад гърба си така, че да ме подпира, а от страни да ми подпре ръчичките като облегалка. Същото го практикувам и кат гледам полулегнала телевизия. Страшно е удобно и не усещам никакво напрежение в гърба.
През нощта, когато си легна я прегръщам така, че да обгърне коремчето ми. Така хем се подпирам на нея, хем корема ми не висва на страни от тежестта с което изчезнаха ужасните болки под гърдите и схващането на гърба през нощта. Единственото което ми остана, като проблем е обръщането и ставането, ама тях ще си ги търпя с удоволствие.
Възглавницата е страшно удобна от факта, че е напълнена с нещо като малки топчета и заема позата, в която си я нагласите. Препоръчвам ви я с 2 ръце.
Освен това живот и здраве да се родят бебетата се ползва за кърмене и за ограждане на бебчето да не се преобръща.
Изглежда ето така
http://www.round-about.eu/catalog/imagemagic.php?img=images/himmelblau.jpg&w=111&h=80&page=Много дълго стана ама дано да съм била полезна, защото аз наистина се отървах от болките. Целувки на всички бъдещи мами.