ефирче го е казала много хубаво
!съгласна съм и с постинга на лекаря,който дава пример от студентските си години..,НО съм съгласна и с мюсли и с другите момичета,които са тъжни от липсата на рожба,защото ги разбирам МНОГО ДОБРЕ!защото има моменти в които се чуствам също толкова нещастна,че не съм майка..и болката е не просто,че не съм в момента,а тя идва от страха дали ще стана изобщо..
за мен щастието е моментно удоволетворение от нещо!по-горе,четох сравнение,че има хора,които въпреки че имат деца са нещастни-да вероятно е така,защото те ГИ ИМАТ,но желаят други неща,които нямат!когато сме били разочаровани в любовта,сме казвали -"толкова сме нещастни",когато я намерим и се радваме,но почваме да се стремим към нещо друго..просто хората са така устроени,с постоянни стремежи..затова и са се развивали цивилизациите,и от пещерни хора постепенно сме станали настоящите..защото не са се задоволявали предците ни с постигнатото,а са искали още..такава ние природата!!
когато казваме "нещастни сме",аз вярвам че е моментна емоция,заради неудоволетворени желания,колкото по-силни са тези желания,толкова повече ни боли от неосъществяването им..
невярвам,че момичетата,които са споделили болката си от липсата на рожба-тяхна плът и кръв,която да възпитават и да гледат как расте-не оценяват красивя залез,или разцъфналите цветя и т.н. ,просто едното не замества другото!!!желанието за дете е инстинкт за създаване на поколение,който пак ни е в природата и неможем да се борим с него..няма как да се примирим с липсата на рожби,можем само да подтиснем в някаква степен тъгата..
ДА-аз съм щастлива от факта,че имам прекрасен съпруг,който ме обича и подкрепя за всичко..щастлива съм,че имам верни приятели до себе си,на които да разчитам,щастлива съм че работата ми доставя удоволствие(в повечето време
),щастлива съм от опората на родителите ни и т.н. ;мога да се радвам като малко дете,когато си играя с кучетата на двора,или когато галя мъркащото ни коте..мога да тичам кипяща от енергия из поляните,радвайки им се и т.н. ,и т.н.
НО съм и също толкова нещастна от липсата на дете,наше ,което да съм почуствала 9 месеца растейки в мен,което да чуя как ми казва мамо,което да видя как прохожда и да го обсипя с цялата си любов,която няма друго приложение,защото любовта е различна и майчинската може да се даде само на дете!!затова човек,който има деца,не би могъл да ми казва да не се чуствам нещастна от липста им-АБСУРДНО Е!!той не ги чуства нещата като мен!!това,че ме боли,че искам да имам дете в никакъв случай не означава,че неоценявам това,което имам и че не му се радвам...напротив,точно болката ме кара да запазя способноста си да се радвам на дребните неща,но всяка една от нас която е изпитала тази болка съм сигурна,че има моменти в които и се струва сякаш няма за какво да продължава напред..защото отчаянието я завладява и съсипва..
и в заключение-няма пълно щастие според мен,точно защото това е моментна емоция..