"Да, щастието не е лесна работа. То не е за слабите, за плашливите, за тия, дето не знаят какво искат, за лесно отстъпващите и несигурните в себе си.
щастието не е за слабаците.
За щастието се иска смелост, хъс, кураж, упорство, издръжливост, постоянство, храброст, сърцатост, доблест, енергичност, съсредоточеност, страбилност, твърдост, силен характер, мъжество, безстрашие, яко дупе, здрави нерви, дързост, жилавост, якост, инат, толерантност, воля, мерак и добър синонимен речник.
Ако си мислите, че щастието е лесна работа, помислете отново. Теоритично щастието е много лесно; толкова лесно, че може да се изрази в скоби ("за да сте щастливи, мислете си за хубави неща") по средата на едно не много дълго изречение. За успешното осъществяване на тази теория обаче - за това се иска смелост, хъс, кураж и прочие.
Животът на всеки от нас е пълен с неща, които можем да обграждаме с хубави мисли. Ако случайно ги изчерпим, има книги, музика, филми, които са пълни с такива мисли. Трябва само да се съсредоточим върху хубавите неща, за да си мислим хубави неща, които ще ни направят щастливи. Това е всичко.
ТОГАВА ЗАщО, ПО ДЯВОЛИТЕ, НЕ СМЕ ВИНАГИ щАСТЛИВИ!!??
Поради постоянните грижи и тревоги, за които вече стана дума - реакцията да бягаш или да се биеш, неясното, но всеобхватно чувство за малоценност, навици, пристрастия, части на мозъка, пресяващи хубавото, наследствеността и тъй нататъй - чудно ли е, че за мисленето на хубави мисли се иска сила.
Иска се също практика, търпение, дисциплина. Предизвикателството е голямо, но когато се справиш, ще знаеш, че си свършил работата си, и то добре. Тогава ще се озовеш между силните, гордите, избраните малцина.
Бъдете всичко, което можете да бъдете. Включете се в групата на щастливците."
И в този ред на мисли момичета, тук в този форум, независимо какво се е случило на всяка една от вас, дали е постигнала желаното или съвсем скоро ще го постигне, но всички вие за мен сте щастливки, защото сте силни, борбени, куражлийки, независими, борите се с всички сили за позитивното, дисципилинирано, търпеливо, понякога тъжно и мълчаливо. Упорити сте, издръжливи.
Вие сте
щастливи, това е истината. Само мога да се съглася, че щастието да речем се степенува и след време /кратко/ много от момичетата тук ще са по-щастливи!!!! И с никакво друго мнение!
И аз всъщност съм на мнение, че щастието не е нещо абстракно, философско и кой знае колко сложно и извънземно..То е ежедневие, миг, резултат от някакво усилие, независимо какво, от свършена работа, от постигната цел. Има го навсякъде, има го и в нещастието.
Аз в момента съм щастлива..... И като цяло съм щастлива, освен когато не съм.
А според господин Джордж Бърнс мили момичета, щастието е да имаш голямо, обичливо, грижовно, сполотено семейство.......в друг град
Мъж, кво да го прайш!?