0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
На Коледа стават чудеса
« -: Януари 11, 2008, 21:38:05 pm »
Скъпи дами,

Честита Коледа и нека Новата година да ви донесе най-вече здраве, много успехи в това, което умеете и много късмет в това, което не зависи от вас и ... най-сладките бебета на света! И вяра, защото на Коледа стават чудеса...

С мен се случи нещо невероятно, нещо, за което спрях отдавна да мечтая. Бременна съм, по ествествен път след близо 4 години стерилитет. Не мога да ви опиша колко изненадано-развълнувано-щастливо се чуствам  :dog:. И искам да го споделя с вас, макар още да е много рано и мислено да ви предам моята енергия и да вдъхна кураж - чудеса се случват.

Моята история на кратко: скоро ще стана на 32, двустранно запушени тръби, установени с ЦС, огромен хидросалпингс в ляво, Хашимото и "астронимически", както каза лекарката, ТАТ. Миналата година правих ин-витро през лятото. Много добре реагирах на стимулацията, но за съжаление нямаше имплантация. След седмица ми предстоеше лапароскопия.

Преди 5 дни очаквах МЦ, но нямах никакви признаци, че ще ми дойде, освен много болезнени гърди, отдавах го на Л-тироксина, който започнах да пия. Но почнах да се притеснявам, че идва времето за лапарото, а нещото М го няма. И си направих тест  и той :bfp1:, а аз  8O и щях да падна в банята, бях виждала положителен тест само на картинка. И втората чертичка тъмна и дебела. Още един тест, с по-лека урина и резултатът се потвъдри. Пуснах и hCG, нали Тома-неверни, след толкова години... и резултатът е 2235 на 4 ти ден от датата  :lol: Дай Боже всекиму! А днес видяхме и плодното сакче, там, където му е мястото и изглеждаше съвсем добре. Все още не мога да повярвам!

За да съм полезна, ето какво беше различното този месец:
- за първи път започнах да пия Л-тироксин  след консултация с д-р Катя Тодорова. Предписа ми 25мг плюс селен и аспирин протект. Аз си пиех и фолиева, за всеки случай. Добре че пиенето на фолиевата не води до пристрастяване :D, че с тия количества дето ги изпих през тия години...

- Предишния месец започнах Протеинова диета. Диетата можете да видите в книгата "Как да остлабнем завинаги" на френския диетолог Пиер Дюкан. Исках на лапарото да бъда с нааай-тънката коремна стена. Отслабанх с близо 4кг за месец и половина. Когато приемаш само протеини, се освобождава много вода на клетъчно ниво. Чух теория, че това може да ми е помогнало, ако тръбата ми е била запушена с мастни образувания.

- извадих си сливиците през октомври. Не знам дали има връзка, но съм длъжна да го напиша. Имах хронично възпалени сливици, но утайката ми винаги е била с много добри стойности. Ендокриноложката ми каза, че последните изследвания сочат, че силни възпаления могат да отключат антителата в организма и да са причина за моя повишен ТАТ и Хашимото. Преди 2 години направих такава ангина, че лежах в болница и ми биха антибиотици венозно. И аз реших да ги махна, въпреки, че това вече няма да повлияе пряко върху антителата. Ужасна операция, не я препоръчвам на никого над 15 г, но в името на детето...

За протокола, противно на всички теории съм бременна с ТАТ 405 IU/ml при рефер. стойности 12 IU/ml  8O и TSH 2.9 IU/ml. Пия (според мен по-скоро за застраховка, тъй като нямам никакви безпокоителни признаци) Дуфастон, л-тироксин 50мг, селен, аспирин протект и през ден инжекция фраксипарин.

Все още съм в самото начало,надявам се да чуем сърдечна дейност съвсем скоро. Пътят може да ми е трънлив, но вече съм стъпила на него, пък каквото сабя покаже. Понякога нещата не зависят от нас и от всички усилия, които полагаме.
Но при нас все така се получава, че цялата мъдрост се събира само в две думи "чакай и се надявай".

Бих искала да кажа огромно БЛАГОДАРЯ :bighug: на всички вас jam, Lali, Meli,Sygnus, adi, evro, Vera, Жабче и всички останали за познанието, поредкрепата, куража и милите думи. Зачатие е най-сплотената и помагаща общност, която съм срещала и трябва да сте особено горди, с това, което правите.

На всички, които очакват мечтаните две чертички, пожелавам от сърце да ги видите бързо и съм насреща, ако мога с нещо да помогна.
« Последна редакция: Януари 11, 2008, 22:55:47 pm от Bijou »
*
Re: На Коледа стават чудеса
« Отговор #1 -: Януари 11, 2008, 21:45:02 pm »
Страхотна новина!
Честито!
Лека бременност!
Знаеш ли аз сега съм в подобно положение-двустранно непроходими тръби/от ЦС/,до 2-3 дни чакам да ми дойде менструацията и отивам на лапароскопия.
Ти сега ми даде малко надежда! :)
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #2 -: Януари 11, 2008, 21:46:29 pm »
Страхотна новина Bijou, честито!!! :balk_104:
Лека и безпроблемна бременност!  :bighug:
*
« Отговор #3 -: Януари 11, 2008, 21:54:36 pm »
Знаеш ли аз сега съм в подобно положение-двустранно непроходими тръби/от ЦС/,до 2-3 дни чакам да ми дойде менструацията и отивам на лапароскопия.
Ти сега ми даде малко надежда! :)

Благодаря ти! Пробвай с диетата, пък кой знае. На мен ЦС беше ужасна, никакви тръби не се виждаха, а явно дясната се е отпушила или е била отпушена...
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Януари 11, 2008, 22:06:34 pm »
 :green_dust_1: Bijou, честито ти Коледно Чудо! :pink_dust_1:

След всяка споделена такава новина, все повече започвам да вярвам в чудесата!

Нека с Божията воля изживееш едни прекрасни и спокойни бременни девет месеца и прегърнеш своята дълго чакана рожба! :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #5 -: Януари 11, 2008, 22:12:19 pm »
Bijou, честито!!! :D

Имаше някаква тема за сливиците и забременяването.
(темата беше за синузита) :wink:
« Последна редакция: Януари 13, 2008, 10:53:06 am от eganeva »
*
« Отговор #6 -: Януари 11, 2008, 22:17:00 pm »
Благодаря, eganeva!
Evro, какво стана с твойто лапаро? Всъщност ти ме инспирира да отслабвам преди операцията. Благодаря ти!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #7 -: Януари 11, 2008, 22:34:33 pm »
Благодаря, eganeva!
Evro, какво стана с твойто лапаро? Всъщност ти ме инспирира да отслабвам преди операцията. Благодаря ти!

:bighug:
Ми да ти кажа, поне едно хубаво нещо от онова "лапаро". :lol:

Да, мина второто ми лапаро. Сдобих се и с още една придобивка - ендометриоза. 8)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #8 -: Януари 11, 2008, 23:05:14 pm »
Честито, Bijou! Лека бременност и здраво хубаво бебче :)
*
« Отговор #9 -: Януари 11, 2008, 23:10:14 pm »
Bijou,едно голямо честито и от мен! Минала си през много трудности - дано всички те са твърдо зад гърба ти и само хубави неща оттук нататък! Лека бременност и здраво бебче ти желая!

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #10 -: Януари 11, 2008, 23:10:47 pm »
Бижу, честито коледно чудо! Желая ти лека и безпроблемна бременост!
*
« Отговор #11 -: Януари 12, 2008, 10:18:22 am »
  Честито, Бижу! :D Лека бременност!
« Отговор #12 -: Януари 12, 2008, 10:23:17 am »
Бижу, честито и тук :lol:
*
« Отговор #13 -: Януари 12, 2008, 10:27:47 am »
  Честито Бижу! Лека и безпроблемна бременност ти желая!
 Вдъхна ми малко надежда, защото на моята ЦС също не се виждат никакви тръби.
*
« Отговор #14 -: Януари 12, 2008, 10:31:31 am »
Бижу, честито ти коледно чудо!
Лека и безпроблемна бременност до края ти желая!

*
« Отговор #15 -: Януари 12, 2008, 10:48:56 am »
Бижу, браво на вас! По-добро начало на годината за форума не може да има! Дано много момичета последват твоя пример. Лека бременност и здраво бебче на финала!
*
« Отговор #16 -: Януари 12, 2008, 11:03:19 am »
Честито,Бижу!Лека бременност preggo
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #17 -: Януари 12, 2008, 11:17:21 am »
Честита блага вест,  :flower:Бижу!
Леки и безпроблемни  :cloud9: и после  :babyflips: като  :sunshine:!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

ellysot

• 202
  • Животът не е навредил никому,но и почивката също!
« Отговор #18 -: Януари 12, 2008, 11:33:27 am »
Еееее,започвам да вярвам в чудеса!! :balk_46:

:blowingdust2:Обожавам дядо Коледа!!Ама и Коледата си му я бива!!!!Пожелавам най-спокойните 9 месеца и и следващата Коледа да запълните къщата със здраво и красиво бебче!! :babyflips:
 :biglove:
« Последна редакция: Януари 12, 2008, 11:35:37 am от ellysot »
*
« Отговор #19 -: Януари 12, 2008, 11:39:00 am »
Честито чудо, Бижу!!!Много се радвам за теб!!
Пожелавам ти лека бременост и здраво бебче!!!