Скъпи дами,
Честита Коледа и нека Новата година да ви донесе най-вече здраве, много успехи в това, което умеете и много късмет в това, което не зависи от вас и ... най-сладките бебета на света! И вяра, защото на Коледа стават чудеса...
С мен се случи нещо невероятно, нещо, за което спрях отдавна да мечтая. Бременна съм, по ествествен път след близо 4 години стерилитет. Не мога да ви опиша колко изненадано-развълнувано-щастливо се чуствам
. И искам да го споделя с вас, макар още да е много рано и мислено да ви предам моята енергия и да вдъхна кураж - чудеса се случват.
Моята история на кратко: скоро ще стана на 32, двустранно запушени тръби, установени с ЦС, огромен хидросалпингс в ляво, Хашимото и "астронимически", както каза лекарката, ТАТ. Миналата година правих ин-витро през лятото. Много добре реагирах на стимулацията, но за съжаление нямаше имплантация. След седмица ми предстоеше лапароскопия.
Преди 5 дни очаквах МЦ, но нямах никакви признаци, че ще ми дойде, освен много болезнени гърди, отдавах го на Л-тироксина, който започнах да пия. Но почнах да се притеснявам, че идва времето за лапарото, а нещото М го няма. И си направих тест и той
, а аз
и щях да падна в банята, бях виждала положителен тест само на картинка. И втората чертичка тъмна и дебела. Още един тест, с по-лека урина и резултатът се потвъдри. Пуснах и hCG, нали Тома-неверни, след толкова години... и резултатът е 2235 на 4 ти ден от датата
Дай Боже всекиму! А днес видяхме и плодното сакче, там, където му е мястото и изглеждаше съвсем добре. Все още не мога да повярвам!
За да съм полезна, ето какво беше различното този месец:- за първи път започнах да пия Л-тироксин след консултация с д-р Катя Тодорова. Предписа ми 25мг плюс селен и аспирин протект. Аз си пиех и фолиева, за всеки случай. Добре че пиенето на фолиевата не води до пристрастяване
, че с тия количества дето ги изпих през тия години...
- Предишния месец започнах Протеинова диета. Диетата можете да видите в книгата "Как да остлабнем завинаги" на френския диетолог Пиер Дюкан. Исках на лапарото да бъда с нааай-тънката коремна стена. Отслабанх с близо 4кг за месец и половина. Когато приемаш само протеини, се освобождава много вода на клетъчно ниво. Чух теория, че това може да ми е помогнало, ако тръбата ми е била запушена с мастни образувания.
- извадих си сливиците през октомври. Не знам дали има връзка, но съм длъжна да го напиша. Имах хронично възпалени сливици, но утайката ми винаги е била с много добри стойности. Ендокриноложката ми каза, че последните изследвания сочат, че силни възпаления могат да отключат антителата в организма и да са причина за моя повишен ТАТ и Хашимото. Преди 2 години направих такава ангина, че лежах в болница и ми биха антибиотици венозно. И аз реших да ги махна, въпреки, че това вече няма да повлияе пряко върху антителата. Ужасна операция, не я препоръчвам на никого над 15 г, но в името на детето...
За протокола, противно на всички теории съм бременна с ТАТ 405 IU/ml при рефер. стойности 12 IU/ml
и TSH 2.9 IU/ml. Пия (според мен по-скоро за застраховка, тъй като нямам никакви безпокоителни признаци) Дуфастон, л-тироксин 50мг, селен, аспирин протект и през ден инжекция фраксипарин.
Все още съм в самото начало,надявам се да чуем сърдечна дейност съвсем скоро. Пътят може да ми е трънлив, но вече съм стъпила на него, пък каквото сабя покаже. Понякога нещата не зависят от нас и от всички усилия, които полагаме.
Но при нас все така се получава, че цялата мъдрост се събира само в две думи "чакай и се надявай".
Бих искала да кажа огромно БЛАГОДАРЯ
на всички вас jam, Lali, Meli,Sygnus, adi, evro, Vera, Жабче и всички останали за познанието, поредкрепата, куража и милите думи. Зачатие е най-сплотената и помагаща общност, която съм срещала и трябва да сте особено горди, с това, което правите.
На всички, които очакват мечтаните две чертички, пожелавам от сърце да ги видите бързо и съм насреща, ако мога с нещо да помогна.