0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
МЦ сле диферелин!!!!
« -: Януари 11, 2008, 16:07:54 pm »
извинявам се ако се повтарям.. :oops: искам да попитам момичетата които са се лекували с диферелин :колко инжекции диферелин са ви били?  колко време след последната инжекция ви дойде МЦ? и по нормален път ли ви дойде или с помощта на лекарства? БЛАГОДАРЯ!
*
Re: МЦ сле диферелин!!!!
« Отговор #1 -: Януари 11, 2008, 17:18:56 pm »
Здравей Роси :D
Аз си бих 4 инжекции и съм с 4 степен ендометриоза,дойде ми някъде 70 дни след поставянето на последната.При теб колко време е минало?
*
« Отговор #2 -: Януари 11, 2008, 20:33:31 pm »
здравей! и аз съм с 4-та степен . на мене ми биха 6 инжекции ( на 27.11.07 ми поставиха последната) Сега ще чакам... на 08.01 бях при д-р Попов и той ми каза да чакам до към края на февруари месец и ако не ми дойде да отида на преглед , за да ми изпише хапчета за предизвикване. искам да се ориентирам долу-горе колко е нормалното време , за което трябва да ми дойде. много съм напрегната...притеснявам се , защото знам че е по- добре да ми дойде от само себе си. Благодаря ти за отговора! ти как си ? как вървъ при тебе?
« Отговор #3 -: Януари 13, 2008, 21:38:40 pm »
Здравей Роси, на мен ми биха 6 инжекции, като последната беше на 03.10.2007. За пръв път ми дойде по нормален път на 21.12.2007. Следих си ову-то и мога да кажа, че не са се нормализирали нещата - ову на 18-19 ден не е нормално за мен. Преди бях с МЦ на 26 дни и ову на 12-14 ден, а сега ... Предполагаема дата за МЦ - 20-22.01.2008 - предполагаем цикъл от 31 дни. Лошото е, че днес ми иде да си махна главата, и корем ме боли малко, а нито е ову, нито е ПМС. Не знам какво да правя, тия хормони ....
Предполагам, че още организма не се е възстановил след дългото лечение и трудно функциите се възобновяват след тоя Диф.
Ти не се притеснявай, бъди търпелива и всичко ще е наред  :balk_50: , явно всичко е строго индивидуално. Все пак, ако минат 90 дни, отиди на Док да ти каже как са нещата.
Доколкото разбрах е добре МЦ да се позабави, защото това допълнително допринася за справяне с ендометриозата, така че - спокойно!
*
« Отговор #4 -: Януари 14, 2008, 19:22:26 pm »
бисерче благодаря ти за отговора! д-ра каза ако не ми дойде до края на февруари - лошо т.е ще трябва да ми предизвикат МЦ. а това е по-лошият вариант. ама няма начин , ще чакам....пуснах темичката , за да си направя сметка долу- горе колко е нормалното време да се забави МЦ!
« Отговор #5 -: Януари 14, 2008, 21:44:48 pm »
бисерче благодаря ти за отговора! д-ра каза ако не ми дойде до края на февруари - лошо т.е ще трябва да ми предизвикат МЦ. а това е по-лошият вариант. ама няма начин , ще чакам....пуснах темичката , за да си направя сметка долу- горе колко е нормалното време да се забави МЦ!
Ами стискам ти палци!!! И пиши като имаш новини.
« Отговор #6 -: Януари 18, 2008, 11:32:19 am »
Na men mi biha 3, poslednata na 14 dekemvri. Otkak spria deistvieto na diferelina, useshtam che iaichnicite mi zapochnaha da rabotiat, naboliavat me ot vreme na vreme. Ne znam koga shte mi doide, no se nadiavam da e skoro. Kakvo beshe useshtaneto pri vas sled lechenieto, predi vazstanoviavane na cikala? Imahte li niakakvi oplakvania?
Izviniavam se za latinicata, niamam kirilica tuk.

*
« Отговор #7 -: Януари 18, 2008, 11:35:20 am »
Na men mi biha 3, poslednata na 14 dekemvri. Otkak spria deistvieto na diferelina, useshtam che iaichnicite mi zapochnaha da rabotiat, naboliavat me ot vreme na vreme. Ne znam koga shte mi doide, no se nadiavam da e skoro. Kakvo beshe useshtaneto pri vas sled lechenieto, predi vazstanoviavane na cikala? Imahte li niakakvi oplakvania?
Izviniavam se za latinicata, niamam kirilica tuk.

На мене ми бият диферелин в корема вече 10 дни. Постоянно ме болят яйчниците от него и корема ми е много надут.Имам и повече газове. Но взимам и други лекарства така че не съм съвсем сигурна дали това е точно от него.
« Отговор #8 -: Януари 18, 2008, 21:39:48 pm »
Пуканка, доколкото знам Диф се ползва и при процедурите ин-витро и за лечение на ендометриоза. Преполагам, че и дозите са различни, а и когато е за лечение на ЕМ, се бие мускулно /в дупето/, а на теб ти го бият в корема. Трябва да питаме док, каква е разликата и какво се очаква да се случи с организма ни.
 :crossfingers: на всички, и търпение - чудесата предстоят
*
« Отговор #9 -: Януари 19, 2008, 20:16:02 pm »

На мене ми бият диферелин в корема вече 10 дни. Постоянно ме болят яйчниците от него и корема ми е много надут.Имам и повече газове. Но взимам и други лекарства така че не съм съвсем сигурна дали това е точно от него.
[/quote]

Пуканка
сигурна ли си че ти бият ДИФЕРЕЛИН? как така вече 10 дни? сигурно имаш грешка! 8O

Красита здравей! и аз чакам МЦ. като че ли усещам някакви наболявания в областта на яйчниците. дано това да е добър знак! стискам палци всичко и при теб да е повече от ОК :bighug:
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #10 -: Януари 19, 2008, 20:33:49 pm »

сигурна ли си че ти бият ДИФЕРЕЛИН? как така вече 10 дни? сигурно имаш грешка! 8O

Става въпрос за Диферелин 0.1
*
« Отговор #11 -: Януари 19, 2008, 20:42:29 pm »

Да, Еганева ме изпревари. :lol:. Става въпрос за Диферелин 0.1 и ще ми го бият общо 20 дни във връзка с инвитро.Вече съм сигурна че от него се надувам така, защото от два дена спрях всичките си други лекарства и пак съм така. А, и много ми се спи което не посочих, но незнам това от ранното ставане заради инжекциите ли е или от него. :lol: Има моменти през деня в които заспивам независимо къде съм.Случи ми се и на едно гости при свекъра,което си изкарах изцяло в спане. :oops:
*
« Отговор #12 -: Януари 25, 2008, 12:13:01 pm »
И аз очаквам своя пръв МЦ след лечение с Диф.(7 ампули).Днес ми е 63-ти ден.Вчера бях на преглед,но не ми дадоха срок,в който да ми дойде.Предполагам,че това ще се случи скоро,защото се чувствам подута,имам ужасно силен апетит,напрежение в гърдите и корема.Само се моля болките вече да не са толкова силни както преди и лечението да се окаже успешно. :crossfingers:
*
« Отговор #13 -: Януари 25, 2008, 15:11:44 pm »
Здравейте. Пускала съм и аз подобна тема, но през лятото. Дойде ми на 96 ден. Роси, изчакай да минат поне 90 дни след последната. Тогава иди на преглед. Не се притеснявай. По принцип казват, че до 60-70 дни след последната инжекция трябва МЦ да дойде. Понякога обаче минават около 3 месеца, докато се възстанови. Моят МЦ е на 30 дни и честно казано до 60-я ден след последната инжекция не съм си и мислела, че ще ми дойде. Преди да ми дойде за първи път след Диферелина 2 седмици имах болки, като аха и ще ми дойде, но... Накрая ми писна непрекъснато да нося превръзки в чантата си. Извадих ги и на 2-я - 3-я ден ми дойде.   :D
*
« Отговор #14 -: Януари 25, 2008, 20:06:19 pm »

Да, Еганева ме изпревари. :lol:. Става въпрос за Диферелин 0.1 и ще ми го бият общо 20 дни във връзка с инвитро.Вече съм сигурна че от него се надувам така, защото от два дена спрях всичките си други лекарства и пак съм така. А, и много ми се спи което не посочих, но незнам това от ранното ставане заради инжекциите ли е или от него. :lol: Има моменти през деня в които заспивам независимо къде съм.Случи ми се и на едно гости при свекъра,което си изкарах изцяло в спане. :oops:

:oops: извинявам се , съвсем изключих , че може да имаи друг  диферелин освен 3.75. голяма съм.... :lol:
*
« Отговор #15 -: Януари 25, 2008, 20:08:58 pm »
И аз очаквам своя пръв МЦ след лечение с Диф.(7 ампули).Днес ми е 63-ти ден.Вчера бях на преглед,но не ми дадоха срок,в който да ми дойде.Предполагам,че това ще се случи скоро,защото се чувствам подута,имам ужасно силен апетит,напрежение в гърдите и корема.Само се моля болките вече да не са толкова силни както преди и лечението да се окаже успешно. :crossfingers:
на прегледа би трябвало да се види дали скоро ще ти дойде ( по обема на лигавицата преценят , мисля че до 2 седмици) успех!
*
« Отговор #16 -: Януари 31, 2008, 16:40:59 pm »
Днес е 79 ден след последната инжекция Золадекс,но още 4акам.Дано да дойде скоро,4е ве4е ми липсва.... :lol:
*
« Отговор #17 -: Февруари 05, 2008, 18:21:46 pm »
Днес е ден 73 след последната ми инжекция Диферелин и аз съм в цикъл за пръв път от месец юни.Надявам се,че е добре,но времето ще покаже.Успех на всички :)
*
« Отговор #18 -: Февруари 05, 2008, 20:38:10 pm »
кми7 а колко инжекции ти сложиха?
*
« Отговор #19 -: Февруари 06, 2008, 14:33:23 pm »
Сложиха ми 7(!)и даже ме викаха за осма,но аз не отидох(консултирах се по телефона с лекар от друга болница).Надявам се,че не звучи несериозно от моя страна,но нямах никакво време за преглед,а и лекарите се познават помежду си и се защитават.