0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Биопсия
« -: Декември 19, 2005, 15:34:23 pm »
Страшничко ли е ако Док не му хареса нещо около раничка на шийката на матката и вземе проба за биопсия?
Февруари съм правила цитонамазка и съм в I група. Вече една седмица чакам изследването. Обещаха да ми се обадят от клиниката, но не. Страхувам се, да не е лошо изследването и нарочно да не ме притесняват по празниците. Днес се обадих и ми казаха, че още чакат изследването. Нещо ме тресе отвътре!!! Колко страшен може да е лошият резултат, момичета?

*
Биопсия
« Отговор #1 -: Декември 19, 2005, 15:40:29 pm »
Оги, не си мисли глупости, миличка! Кой лекар ще тръгне да те мотае, абсурдно е. Изчакай, явно не е готово още!
Цунки  :)
*
Биопсия
« Отговор #2 -: Декември 19, 2005, 15:48:54 pm »
Пък и док го няма, много добре знаеш, така че споко :D
На мен едно микро ми го бяха замотали в лабораторията та отекоха 10 дена :wink:
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Биопсия
« Отговор #3 -: Декември 19, 2005, 16:04:13 pm »
Цитат на: StefiZ
Пък и док го няма, много добре знаеш, така че споко :D
На мен едно микро ми го бяха замотали в лабораторията та отекоха 10 дена :wink:

Аз знам, че го няма, но Стефи и Деси ми обещаха да се обадят и да ми кажат резултатът. Когато на Док нещо не му хареса.....мен ме притеснява, защото обикновенно е прав. Само не знам в най-лошият случай до колко е сериозно? Какво се маха, ако има рак? И може ли да износиш дете след това?

Биопсия
« Отговор #4 -: Декември 19, 2005, 16:08:23 pm »
Оги, не си пълни главицата със страшни мисли, ще видиш, че всичко е наред!
Цунки  :balk_21:
Биопсия
« Отговор #5 -: Декември 19, 2005, 16:59:47 pm »
Оги, големи глупости са ти в главата! Как от февруари I ва група, сега ще е станало не знам какво си .... не се излагай!
Изследвания е добре да се правят, знаеш, затова Док предполагам е решил пак да провери. Спокойно си изчакай резултатите, няма какво толкова да е станало!

Поздрави :D
Благодаря ти, Бени!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Биопсия
« Отговор #6 -: Декември 19, 2005, 17:09:36 pm »
Със сигурност резултатът не е готов!!!
Ако е готов и е лош, докторът има моралния ангажимент да ти съобщи максимално бързо, защото всеки ден е фатален.
Ако резултатът е съмнителен се предприема изгаряне, конизация, все неща, които не пречат на забременяването и износването.
Биопсия
« Отговор #7 -: Декември 19, 2005, 17:12:55 pm »
Спокойно,миличка!Аз бях за конизация,пап 2,  папиломен вирус...Две хистологии правих докато докторите решат дали да скъсяват шийката или да се прави изгаряне.Резултата вече ми е нормален.
Какъв рак,момиче 8O ?!?!?Не се тормози с глупости,защото това,което си мислиш е мно-о-о-о-ого далеч от истината,няма страшно.Ще се смееш като видиш ,че всичко е ок. :wink:
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Биопсия
« Отговор #8 -: Декември 19, 2005, 17:35:26 pm »
Благодаря мацки за куража и успокоителните думи! Честно казано таз материя не ми е много ясна, а неизвестното по принцип ме плаши. Вярно е, че не съм чула накоя мома заради раничка да не е имала деца или да е умряла, например. Ама аде де, кат ме разтресе шубелията. Аман от изненади. Пък като чуя и Док да казва " тоз участък ми изглежда странен ".... и направо ми се изправят косите. Искам край на неприятните изненади.
Пък не ми и идва М на всичкото отгоре. Закъснява вече с 4 дни, а преди 10 дни ми сложиха първата инжекция Декапептил за лечението на ендометриозата. Вече незнам какво става?! Дали е нормално или не? Писна ми вечно да се притеснявам за нещо. Не искам и да мисля, но тези дни се сетих за биопсията. Човек да не си седи без ядове. Шашава работа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Биопсия
« Отговор #9 -: Декември 19, 2005, 18:10:33 pm »
Огънче, спокойно. От пап І нещата почти е невзъможно за по-малко от година  да прерастнат в пап ІІІ /а и б са страшните, защото се говори за вече предракови клетки в цервикса/.
На док може да не му се нрави ерозиото по принцип, защото пречи на забременяването. Виж тук - http://zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=251
Напълно те разбирам как се чувстваш, защото на мен Кирчев ми беше лепнал пап ІІІД след като още като взимаше секрета ми каза, че от мен тече "гной" /говоря относно неизвестността за резултата от изследването и съмнението,че може да е зле/ . Важното е да не се шашкаш.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Биопсия
« Отговор #10 -: Декември 19, 2005, 18:30:42 pm »
Значи тъй като ПАП І е било изследването февруари, досега е напълно възможно да прерастне в ПАП ІІІ и т.н.
Три,четири месеца са достатъчни да станат нещата непоправими!!!
Разбира се, Огънче, говоря по принцип.
На теб това няма да се случи :lol:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Биопсия
« Отговор #11 -: Декември 19, 2005, 18:36:37 pm »
Не споря, възможно е...
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Биопсия
« Отговор #12 -: Декември 20, 2005, 09:07:39 am »
Цитат на: Lali
Значи тъй като ПАП І е било изследването февруари, досега е напълно възможно да прерастне в ПАП ІІІ и т.н.
Три,четири месеца са достатъчни да станат нещата непоправими!!!
Разбира се, Огънче, говоря по принцип.
На теб това няма да се случи :lol:

Лали, а какво се прави като станат нещата "непоправими"? С инвитро/икси може ли да се забременее и най-вече да се износи бебето?
Пък и никой не е застрахован. Казваш, че не може да ми се случи, но напоследък сато такива нетипични неща ме спохождат. Незнам чий грехове толкова изплащам?!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Биопсия
« Отговор #13 -: Декември 20, 2005, 09:17:15 am »
Огънче, по-добре не мисли в тази посока.
Когато една жена има проблем и не си обърне внимание е възможно да се развие злокачествено образувание.
По принцип при теб просто няма как да се случи, защото ти ходиш редовно на лекар, заради борбата ти със стерилитета.
Мисли позитивно и всичко ще е наред.
Резултатът ще е добър и ще успееш. :lol:
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Биопсия
« Отговор #14 -: Декември 20, 2005, 09:33:45 am »
Ще пиша като ми се обадят. Наистина в момента само гадая и ви занимавам излишно. А и това закъснение на цикъла също ме притеснява. Не съм бременна, това е ясно. Но защо закъснява?! И няма никакви признаци да идва М. Незнам дали въобще да го чакам след инжекцията Декапептил? Когато ми сложиха Диферелина преди иксито, си дойде нормално. А сега го няма. Пък и Док не е в БГ и не мога да му се обадя. Ужасно е. Кой кво ще да ми говори, но стимулацийте, лекарствата и ... направо те правят на пух и прах. Ама ко да правиш, трябва да се жертваш в името на нещо толкова прекрасно. Нямаш избор. Каквото е речено да стане, ще стане.
Цунки от мен!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Биопсия
« Отговор #15 -: Декември 20, 2005, 09:36:53 am »
Докторът нали утре е на работа?
Няма повод за притеснение.
*
Биопсия
« Отговор #16 -: Декември 20, 2005, 11:00:15 am »
Цитат на: Lali
Докторът нали утре е на работа?
Док е на работа чак в четвъртък, утре се прибира в БГ. Но не се шашкай, вчера в центъра беше единствено и само една от лаборантките ( една русичка такава, младичка, хич не знам как се казва) никакви мед. координатори и тям подобни, така че няма кой да ти се обади...
The impossible is often the untried [/i]
*
Биопсия
« Отговор #17 -: Декември 21, 2005, 23:05:41 pm »
Lady_11, тоя Кирчев навярно е завършил ВИТИЗ. Как може бе, как може да говори едни и същи неща на жените. Как пък и на мен ми каза същото.
Добре че сме живи още, че... ако го слушаш ще вземеш да се гръмнеш та да си спестиш мъките и проблемите. :lol:
Мъжът ми се е заканил да го посети и не ми се мисли какво ще става.

Огънче, спокойно. Едва ли има нещо страшно. Няма лошо да се направят изследвания за всеки  случай. Успокой се и ще видиш, че резултатът ще е добър.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Биопсия
« Отговор #18 -: Декември 22, 2005, 19:55:06 pm »
Имам две новини: хубава и лоша.
Хубавата е, че ми дойде М, надявам се за последен път и догодина мисля въобще да не му разрешавам да идва.
Лошата е, че ще ми горят раничката с лазер. Явно биопсията не ми е добра. Надявам се, че гадостите от този сорт също ще оставя в тази година. Ако някой знае повечко за горенето с лазер, може да сподели с мен? Ще му бъда благодарна.
В момента съм на фирмено Коледно парти и ми се падна странен късмет " Чака те сватба, а не брадва"?! Близнаците и още едно бебе отидоха при други ........пак. Здраве да е.
Цунки. На чаша червено вино съм и незнам как ще шофирам?! Наздраве и на вас, мацки! Обичам ви!  

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Биопсия
« Отговор #19 -: Декември 22, 2005, 20:05:57 pm »
Раничката се гори независимо дали е добър или лош резултата.
Защото дори да е добър за момента, може да стане лош по-натам.
Така че се действа превантивно. :lol:
Щом ти се е паднало сватба е добре - това означава разходи за хубави неща ще имаш.
Внимавай с винцето тази вечер. :wink:

За раничката виж ТУК.