За теб, подробно описвам как я направих.
Трансфер с шоколадНеобходими продукти:
1 бял шоколад Милка
1 черен щоколад Своге
Взема се картинка -може и от книжка за оцветяване - само добре да се прецени размера -да не е много малка или много голяма - аз я налагам на формата си за торти,като поне 2 пръста трябва да е навътре от кръга /... това не го спазих и имах малък проблем с краката на овчицата/. Оконтурва се и се оцветява /в 3 цвята:контур най-тъмен,черен и 2 други цвята/ обратната страна на картинката - върху нея ще се рисува с шоколад /който като изстине се обръща и се слага с лицевата страна от картинката/
Пъха се в канцеларски джоб. Фиксира се с малко тиксо за плота на масата.
Много леко с памук /салфетка/ се намазва джоба с олио -целта е да не залепне шоколада. Излишното се обира.
Тъмният шиколад се начупва в купичка и се слага на водна баня да се разтопи.Когато се разтопи на 2/3, махнете купичката от водата и продължавате да бъркате, докато стане еднородна течност.
Прави се пош от хартия за печене /
пош, напълва се с разтопения
тъмен шоколад /да не е много горещ, че се разтича/ и се очертават контурите на картинката. Линията да не е много дебела, но и да не е тънка, около 2-2,5мм.
Когато се направи контура - слаха се в хладилника за 15-20 мин за да стегне.
През това време си приготвяш светлия /белия/ шоколад.
Правиш пош, разтапяш шоколада на водна баня, слагаш го в поша.
Всемаш от хладилника рисунката и продължаваш
- запълваш най-светлите части от картинката . Пак слагаш в хладилника
Смесваш останалият светъл и малко от тъмният шоколад за да получиш 3-ти цвят...може дори 4 цвята да направиш...и пак повтаряш операцията както при светлия цвят.
Когато си напълно готова с рисунката,оставяш я за 1 час поне /2-3 часа/ в хладилник за да се стегне добре.
Всемаш подготвената торта - изискването за нея е горната и повърхност да е намазана с маслен крем, течен шоколад...нещо по-твърдо, защото ако е например крем пудинг може да размекне шоколада от трансфера /аз мажа с маслен крем или течен шоколад/
- слагаш трансфера върху тортата и махаш внимателно джоба.
Това е .
Ако има нещо което не съм обяснила добре - питай.
За Овцата - нарисувах на отделен джоб малко цветчета, които сложих отстрани на тортата и около овцата.