Агнешка шкембе чорба./ но така готвя и телешка и свинска/
Сварявам шкембето и го нарязвам.Връщам го в бульона.
В друг съд слагам олио и запържвам леко до златисто 2-3 супени лъжици брашно.Дърпам от огъня и много бавно и при много интензивно бъркане за да не стане на буци добавям половин литър прясно мляко.
Добавям това към свареното шкембе и варя още около 10 минути.
Накрая подправките ги знаете-чесън с оцет и лют червен пипер.
Агнешка супа от чревца.
Сварявам добре изчистените и от двете страни чревца.Нарязвам ги и ги връщам да се варят. Когато са почти готови слагам лук а към края ориз и джоджен задължително.
Правя същата застройка като на шкембе чорба а именно:В друг съд слагам олио и запържвам леко до златисто 2-3 супени лъжици брашно.Дърпам от огъня и много бавно и при много интензивно бъркане за да не стане на буци добавям половин литър прясно мляко.
Връщам млякото с брашното при чревцата и варя още 10 минути.