ЛазаняКупувам от корите за лазаня с яйца - 1 пакет
Правя 2 соса.
Първи сос: 500 гр кайма, 1 буркан сос Болонез (има и на дерони и разни италиански - по избор), 3-4 с.л. доматено пюре, 200-300 гр. гъби.
Приготвяне: задушавам лук, пресна чушка, гъби и малко чесън в дълбок тиган или тенджера, добавям каймата и запържвам. След като е почти готова каймата добавям доматения сос, доматеното пюре и около 200 мл вода и варя 15-ина минути (докато се поизпари от водата и се посгъсти соса). Свалям от котлона.
Втори сос: Бешамел, но този път в Билла видях някакви сосове и си харесах един Сос Памидажано и направих от него.
Приготвяне на лазанята:
В правоъгълна тава слагаме от червения сос малко, отгоре редим от корите. Пак червен сос, пак кори, пак червен сос и редя 3-4 триъгълничета топено сирене, пак кори, отгоре завършваме с червен сос,отгоре бешамала (или какъвто бял сос сте направили) и слагаме във предварително загрята фурна на 250 градуса. Като се запече отгоре вадим настъргваме обилно с кашкавал и допичаме.
Бон Апети!