Готово панирано филе от треска, готова накълцана салата от прясно зеле с моркови - изобщо всичко готово - калпазанска работа...та затова да не каже моят, че ме е домързяло на бързо спретнах едно супер лесно и сполучливо кексче. Прилагам рецептата, който иска да я пробва(дано само докато пиша, не ми изгори десерта). Продукти: 5 яйца, 5 с.л. олио, 5 с.л. вода, 1 ч.ч. захар, 1 1/2 ч.ч. брашно, 1 ванилия и малко бакпулвер. Белтъците се разбиват на сняг, прибавя се захарта по малко и се разбива пак до твърд сняг. Жълтъците се разбиват отделно с олиото и водата. След това жълтъчената смес се прибавя към белтъците много внимателно и с помощта на дървена шпатула. Слага се брашното и се разбива сместта. Докато бъркаме, включваме фурната да загрява на горно и долно горене на максимум. Ако вашата фурна е с отделни функции за долно и горно горене, добре е, когато се сложи кексът да се пече отгоре на 3, а отдолу на 4 известно време, след което се слага на 4 и на двете горения. Понеже моята е с градуси и копчета отделно за долно и отделно за горно горене, срещам малко трудности - първо загрявам на двете, после само на долно и след известно време - пак на двете горенета. ...Уф, дано сте ме разбрали...Но става бързо и лесно, много е вкусен, с малко продукти и винаги става хубав на външен вид! Бон апети!