Така...... ето я яхнийката.
ЛУЧЕНА ЯХНИЯ
За около 4 порции.
Около 10 големи глави лук, нарязани на едро се задушават с малко мазнина, докато поомекнат, добавя се червен пипер и се злива с бульон или топла вода. Омесва се 1/2 кайма с едно яйце, чер пипер, чубрика, магданоз и шепичка ориз. Оформят се малки топки които се овалват в брашно и се пускат при лука. Вари се на среден огън, да не се пръсне каймата около час, час и половина. Половин час преди да се снеме от огъня се добавя 1 домат ситно нарязан, може и от консерва. Подправя се с чер пипер, дафинов лист, бахар, сол. По желание ако е по-воднисто може да се сгъсти с лъжичка брашно разтворена във малко вода. По желание каймата може да се замени със сварено пилешко и свинско месо от които може да се ползва и бульона.
Да ви е сладко.