Качих снимките от снощната вечеря, дето уж в знак на протест срещу половинката, нямаше да я готвя. То и се вижда от часа до кога съм протестирала де
Рецептата си я измислих и по принцип я правя с пилешко, но снощи я направих със свинско филе. И стана също много вкусно.
Пилешко в бутертесто
Продукти: 1 пакет бутер тесто “Белла” /500 гр./; 400 – 500 г. пилешки гърди; 200 – 300 г. гъби, 1 - 2 моркова, 100 г. царевица, 1 глава лук, 2 с. л. заквасена сметана, масло, сол, магданоз, “Вегета”, 1 жълтък, сусам.
Начин на приготвяне: Месото се запържва от всички страни /да се зачерви/. След това се овкусява с “Вегета”. Лукът, морковите, гъбите и царевицата се задушават. Добавят се сметаната, магданоза и сол на вкус.
Върху бутертестото се изсипва сместа, а върху нея се подрежда месото. Завива се на руло. Отгоре се намазва с разбития жълтък. Поръсва се със сусам. Пече се в силна /200 – 2200 С/ фурна.
Поднася се нарязано на парчета с гарнитура от зелена салата или др.
С тази рецепта спечелих в един конкурс "Моята любима рецепта с бутер тесто Белла" преди 2 години. Имаше едни талончета в тестата, аз го попълних и изпратих. Съвсем бях забравила, докато един ден не ми се обадиха от София, че съм една от 30-те избрани /от 1000 участници/ да участва на живо в състезание след 1 седмица, където щеше да присъства и Иван Звездев. Осигуряваха ми всичко по престоя. Ама аз патката отказах, защото същия ден се бях върнала от лекар и ми бяха съобщили, че трябва да правя лапаро и следваха изследвания и др.
Накрая получих една книжка с автограф от Звездев. И тя сега е на почетно място в кухнята ни.
Айде че как оспамих