Днес правих т.н. Фланкухен и немога да не споделя рецептата.
Лошото е, че изядохме всичко за броени минути и изобщо не ми мина през ума да направя снимки.
Елзаски Фламкухен Тесто:600 гр. брашно
1 пак. мая
1 равна сл. сол
3 сл зехтин
300-400 мл.вода /на око/
За плънката:1 ср.голяма гл.лук
100 мл течна сметана
200 гр. бекон
Тестото /1/2 от него/ се разстила на много тънак пласт в тава намазана с олио.Отгоре сложих малко
риган и босилекНамазах с течна сметана.
Лукът, на кръгчета се запържва в малко масло и олио до леко златисто.Леко се посолява.
Разпределя се върху сметаната.
Бекона нарязан на ивички се разпределя по цялата повърхност.
Аз сложих и
8-9 маслини /средни по големина, с костилки/
Пече се на 250 градуса.
Става невероятно
Ето една подобна снимка: