............................
Денис,рецептата за торта сърце моля
...............
Тортата е френска и я има в повечето готварски книги.
Ще ти кажа аз как я правя.
Торта Сърце400-600 гр.обик.бисквити
1 л. пр.мляко + 200мл. за потапяне на бисквитите
300 гр.захар
200 гр.пудра захар
125 гр. масло
100 гр.нишасте
6 жълтъка
2 ванилии /или 1 капсула
1-2 сл.какао
100 гр. орехи
100 гр. сладко /аз ползвам само от смокини/
Бисквитите се потапят за секунда в горещо мляко, вадят се,нареждат се върху наклонена тава за да се отцедят и се начупват в купа.На средно едри парчета
Около 3/4 от млякото се слага да заври.
Разбиват се жълтъците с крист.захар на крем
Нишестето и какаото се разтварят с малко мляко (1/4)и се прибавят към врящото мляко, прибавят се и жълтъците -бърка се докато се сгъсти крема.
Маха се от огъня, прибавя се ванилията и се изсипва в купата с бисквитите. Разбърква се добре. Оставя се да изстине, обръща се върху тортена чиния и се оформя с ръце във вид на сърце.
Аз го правя високо 10-12 см.
Намазва се с крем: разбито на пяна масло + захар + ванилия
/Отгоре и от страни/
Поръсва се с счукани орехи цялата торта.
Украсява се с розички от маслен крем /по края/.
Режат се лентички от смокините и се прави украса/аз ги нареждам от средата към края.
Правя и конци от карамел и покривам цялата торта.
Това е
Тортата трябва да стои поне 24 часа в хладилник.
Ще ти пусна една торта за да видиш конците, но тортата Сърце свърши, така че сега няма снимка
Обещавам скоро пак да я направя и ще я пусна за да видиш как изглежда.
Много е лесна- много е вкусна.
Задължително обаче ползвай сладко от смокини.
В оригиналната рецепта върху масления спрем се маже с разбит белтък, но аз не го правя и няма карамелени конци.
Това са карамелените конци, но тортата е моя измислица:Торта Бизе /с 2 блата от целувка/