Ние днес сме на
Пилешки пилафдоста си го хапваме:
Продукти2гл.нарязан лук
1 4.4. ориз
6-7 с.л.домати-консерва
200гр.гъби
около 600-700гр пил.месо обезкостено(може да е гърдии капулки)
олио,4ерен пипер,4убрица,1 пил.бульон4е,магданоз,сол
На4ин на пиготвяне:Пилешкото се сварява и се накъсва на по едри късове.Лукът се запържва в олиото към него се добавят гъбките и оризът-пържи се за около 4-5 мин.като постоянно се разбърква,след което се добавят доматито,куб4е бульон,подправките и 3 4.4.от бульона в който е вряло пил.месо.Вси4ко се задушава до омекване след което се отхлюпва да поизври и да се сгъсти на слаб огън,накрая се прибавя пил.месо,разбърква се и се поръсва с магданоз!!!
Ето и един
лесен и бърз кекс2 яйца,1 4.4. захар,1 4.4. к.мляко с 1 4.л.сода,1/24.4.олио,2 4.4.брашно,1 4.4.смлени орехи,1 ванилийка.
Вси4ко се разбърква добре и се пе4е в намазнена и поръсена с брашно тави4ка(кръгла)в загрята фурна.След като го извадя от тави4ката го мажа с тре4ен шоколад и го режа като торта