0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

alechandra

• *
  • 15
  • скромността е за хора,на които им липсват качества
киста на жълто тяло
« -: Януари 10, 2008, 17:03:06 pm »
Здравейте,отново! Вчера бях при лекарката си и ми каза че имам киста на жълтото тяло. Една такава се подсмихваше и ми каза че трябва да ми дойде след 14 дни,но можело и да не ми дойде. Ако ми дойде да отида като се изчистя да види дали се е махнала,а ако не ми дойде да отида за преглед за бременност. Уж трябваше да се притесня че имам киста,но по начина по който го каза не се притесних а с нетърпение чакам и се надявам да не ми дойде. Случвало ли се е на някой да имам такава киста на жълтото тяло или да има информация по въпроса. Предварително благодаря и се надявам да се вклучите по темата! :D
*
Re: киста на жълто тяло
« Отговор #1 -: Януари 10, 2008, 20:45:25 pm »
Здравейте,отново! Вчера бях при лекарката си и ми каза че имам киста на жълтото тяло. Една такава се подсмихваше и ми каза че трябва да ми дойде след 14 дни,но можело и да не ми дойде. Ако ми дойде да отида като се изчистя да види дали се е махнала,а ако не ми дойде да отида за преглед за бременност. Уж трябваше да се притесня че имам киста,но по начина по който го каза не се притесних а с нетърпение чакам и се надявам да не ми дойде. Случвало ли се е на някой да имам такава киста на жълтото тяло или да има информация по въпроса. Предварително благодаря и се надявам да се вклучите по темата! :D

Здравей,

Много странен термин - не съм го чувала но ми звучи като съмнение за бременност. Нали знаеш че жълтото тяло поддържа бременността - та може това да е имала предвид  :?

А ти имаш ли съмнение за бременност - в смисъл правите ли опити? В момента кой ден от цикъла си?

Хайде стискам палци да е за хубаво :-)

Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

*

alechandra

• *
  • 15
« Отговор #2 -: Януари 10, 2008, 21:15:21 pm »
Да ти кажа честно аман от моята овулация. на лекар отидах заради съмнения че съм в овулация(миналия месец беше на 30 ден),но доки ми каза че е минала и ми каза това за жълтото тяло. Иначе опити правим през ден през два  през цялото време такаче нама как да съм я изтървала овулацията. То иначе немога да я засека-миналия месец цикъла ми беше 44 дни с ову на 30. Този месец ми се е изместила по рано. Пуснах в търсачката и излязаха доста материали за киста на жълт о тяло и едновременно бременност-но исках да намеря и някой тук във форума
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Януари 11, 2008, 07:43:13 am »
Според мен,лекарката ти може да е видяла едно хубаво ЖТ, но защо го е нарекла киста, идея си нямам.
След О. Жт е с размер около 1,5 до 2 см.
При бременност то е малко по-голямо , над 2 см.И е един много ранен признак за бременност.
Може би при теб е по-голямо и това я е навело на тази мислъл, защото ако няма бременност може да се съмнява за киста.
Според мен няма за какво да се притесняваш.
Стискам палци да е станало чудото. :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Януари 11, 2008, 12:44:15 pm »
мацка,аз съм оперирана от такава киста,така че имам доста инфо по въпроса.значи първо и основно много ама много внимавай да не я спукаш.моята я спукахме по време на секс,така че страшно много внимавай в дните преди да ти дойде.и най-леката травма може да я спука,а оттам няма да ти обяснявам-пирогов, операция...ужас.така че пази се много.ако искаш по-подробна информация-пиши на лс
« Отговор #5 -: Януари 11, 2008, 14:24:16 pm »
еййй и да пишеш какво е станало,ще проверявам да знаеш  :)
*

alechandra

• *
  • 15
« Отговор #6 -: Януари 11, 2008, 19:22:25 pm »
Ами след 12 дни ще съм на преглед и ще стане ясно какво е положението. Аз ще се надявам а каквото е такова! Прочетох че много често в началото на бременността се появявало това на жълтото тяло и към 3 месец изчезвало от само себе си. Моето е с размер 30мм и много се надявам да е някакъв супер ранен признак за бременност!
*

alechandra

• *
  • 15
« Отговор #7 -: Януари 15, 2008, 09:02:33 am »
Здравейте,няколко дни не съм писала но нямах възможност. На 12 (мисля 8 ден от ову)имах едно розово кафеникаво зацапване,което беше много малко  и еднократно. И от тогава вече няколко пърти имам предменструални болки ама все съм сигурна че мие дошло а като отида да проверя нищо. А иначе трябва да ми дойде на 22-след една седмица. Никога съм нямала толкова рано  предменструални болки.
*
« Отговор #8 -: Януари 15, 2008, 10:04:51 am »
Може и да е бременост.При нея пак има такива болки и симптомите приличат на ПМС,а пък имаш и зацапване. :crossfingers:
*
« Отговор #9 -: Януари 15, 2008, 10:49:02 am »
Зацапването може да е най-добрия признак  :wink: И аз имах такова. Обаче защо казваш че трябва да ти дойде чак на 22? Това са 18 дена след О. Нормално идва 12-16 дена след О. Стискам ти палци 9 месеца да не ти дойде  :wink:
« Отговор #10 -: Януари 15, 2008, 10:51:17 am »
Момичета да попитам, при  вас ако е имало зацапване като количество много малко ли е или ............?
В неделя имах и аз едно петънце, неприличащо на кръв, вчера малко повечко а днес нищо.
*
« Отговор #11 -: Януари 15, 2008, 11:43:39 am »
При мен беше съвсем малко, еднократно - просто 2-3 капки, все едно си си убола пръста  :)
Титали, дано и при теб е добър предвестник  :wink:
« Отговор #12 -: Януари 15, 2008, 13:35:50 pm »
Дано Мими, но не смея да се надявам, макар че толковаааааааааа мнооооого оо ми се иска. Но при мен е малко странно от неделя по две три капки до днес. Но още не ми е дошло.
« Отговор #13 -: Януари 15, 2008, 14:32:43 pm »
Титали :crossfingers:да те подмине м в следващите  :cloud9:
*
« Отговор #14 -: Януари 15, 2008, 14:48:08 pm »
Дано Мими, но не смея да се надявам, макар че толковаааааааааа мнооооого оо ми се иска. Но при мен е малко странно от неделя по две три капки до днес. Но още не ми е дошло.
А кой ден след О. си?
« Отговор #15 -: Януари 15, 2008, 15:26:35 pm »
15-ти
« Отговор #16 -: Януари 15, 2008, 15:27:07 pm »
15-ти
*

alechandra

• *
  • 15
« Отговор #17 -: Януари 15, 2008, 16:31:51 pm »
мими не знам кой ден е от овуто,не е 18
На прегледа ми каза че е минала и ми каза след 14 дни цикъл.А за 8 ден мисля аз заради болката в гърдите,а иначе кога е била и лекарката каза че не може да ми каже-просто видя че е минала по жълтото тяло.
*
« Отговор #18 -: Януари 15, 2008, 16:41:09 pm »
Титали, мисля че не е имплантационно зацапването ти, няма как на 15 ден. Но щом още не ти е дошло, има надежда. :bighug:
alechandra, дано твоето да е такова  :wink: и на прегледа да видите точица.
*
« Отговор #19 -: Януари 15, 2008, 17:55:40 pm »
Алехандра, защо не пробваш след някой друг ден едно тестче, аз мисля че на около 14 дни след ову трябва да засече все нещичко!  :goodluck: :bfp: