Ще опитам да дам някои отговори на въпросите ти, но наистина не зная всичко
1. това че ЕМ е в ниска степен, означава ли че сме я диагностицирали рано?
Да, означава.Когато ЕМ е в по-висока степен може да засегне повече органи, да предизвика сраствания по тръбите и да пречи на Я да узряват нормално.
2. иксито ще е след 2 мензиса, възможен ли е рецидив през този период?
Не ми се вярва, но ...Самата причина за болестта не е изяснена, поради което няма точен отговор на това
3. има ли вероятност високите нива на естрогена, резултат на стимулациите да са отключили ЕМ?
Не мисля,според мен няма връзка, но не съм капацитет
4. оперативното лечение по-добрия избор за лечение ли е?
То се прилага при по-висока степен на развитие на огнищата.
5. колко месеца покрива оперативното лечение?
Казват, че до 1 година ако не забременееш има вероятност да се появи отново, но всичко е индивидуално и може никога повече да не ти се случи
6. вписват ли се тук имунната система и положителните ми АФА, и има ли нещо с което можем да си помогнем?
Не знам
7. винаги ли се завръща?
Не, но има риск.
Симптоми съм имала, мисля:
- мензис силен, с много съсиреци /поради дебела М лигавица/, 6-7 дни;
- пмс болки силни /корем или кръст/, ден-два преди първия менстр. ден и първите 2 дни от МЦ;
- болки при секс слаби напоследък;
- неменструално кръвотечение - понякога зацапване около ову.
За себе си нямам предположение от какво се е получило, минах през лапаро и после през Диферилин 6 месеца. Не мисля, че съм имала или имам проблеми с овулацията и сега си е наред.Не съм правила фоликулометрия след инжекциите, но смятам и аз да се ориентирам другият месец към инсеминация или икси, защото не ми се отлага повече.
Имаш достатъчно време, пожелавам ти успех с икси-то и после
.