Здравейте, момичета!
Публикувах тоази тема и във форума за проблемна бременност. Моля да ме извините, че ви пиша и тук.
Искам да ви помоля а съвет - бременна съм в 19-та г.с. За съжаление живея в провинцията, на 270 км от София. В града, в който живея, има само един по-добър и опитен АГ-лекар и той се занимава с всякакви женски проблеми и извършва всички женски консултации. Записана съм при него. Но той има само коремен (а не вагинален) ехограф и при това този апарат не може да принтира снимки.
Това нямаше да е проблем, ако аз също не бях момиче от "зачатие". Борбата ми за забременяване трая около 2 години и някак си ми се струва, че се случи чудо. Затова много ми се иска бременността ми да протече добре и да завърши успешно. Просто умирам от страх и ужас, че ако нещо лошо ми се случи, ще трябва да извървя отново пътя, по който минах, за да стигна до тук.
Имам двурога матка със септум (бях стигнала до решението да се подложа на операция за премахване на септума, но съдбата се смили над мен и реши друго). Освен това винаги са ми казвали, че матката ми е "обърната и е малко по-малка от нормалното".
От една-две седмици започнаха проблемите - първо поддуване на клепачите на очите и лицето, после това спря, но се появи сърцебиене, световъртеж, промени в кръвното налягане, но най-лошото са болките в корема ми. Лекарят ми изписа Magnerot и пия по 6 хапчета на ден, но болките сякаш се усилват от ден на ден...
Снощи прочетох, че лекарят, следящ бремеността, трябва да направи прегледи през определени периоди на бремеността (мисля, че беше около 14-та г.с и около 18-23 г.с.). На мен такива прегледи не са ми правени, а не знам дали и ще ми направят докато съм в периода до 23-та г.с.
Затова реших да се допитам до вас - бихте ли ми препоръчали някой добър лекар, който би могъл да следи бремеността ми в София или в Пловдив (д-р Даскалов ли е най-добрият в Пловдив)?
Можете ли да ми кажете дали мога и ако мога как точно трябва да постъпя, за да сменя настоящия ми лекар с някой по-добър, който да следи бременността ми?
БЛАГОДАРЯ ВИ сърдечно предварително!
Желая на всяка една от вас безпроблемна бременност и здрави бебчета на края! Поздрави!