0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kiki1979

Имам кафяво зацапване преди цикъл от някалко месеца 5-6 дена кафяво, после сащинския цикъл -3 дена, след което 3-4 дена пак кафяво- имам все едно цикъл около 12-13 дена! Ходих на гинеколог, видя две хормонални кисти на двата яйчника и каза, че яйчниците са ми доста оголемени , като за последен ден от цикъл, кагото ходих! Пуснахме хормоните и ето какво излезе

ФСХ-  6,1 ( 4-12)
ЛХ - 8,3    ( 4-12)
Естрадиол - 63 ( 70 -280)
пролактин - 9,7 (2,5-23)
тестостерон - 2,88 (0.3 -3)

т.е само естрадиола ми е под нормата, и според лекаря той е довел до образуването на тези хормонални кистички! Ще пусна и прогестерон на на 22 ден, да видим и там как е положението!
Изписа ми противозачатъчни Линдинет20, които трябва да пия 6месеца,които са ниско дозирани хормонални противозачатъчни,  според нея положението не е лошо и каза, че още след първия месец, кафявото зацапване ще спре!!

Бихте ли ми обяснили,тъй като вие сте по-вещи от мен, аз едва сега тръгвам по този път май, какво точно значи, като естрадиола ти е под нормата??? И съотношението между хормоните как ви се вижда, дали ще имам проблем със забременяването?И някой пил ли е такива противозачатъчни???

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Хормоните ти показват, че най-вероятно няма да има О.
Нивото на ЛХ е по-високо от ФСХ, а е нормално обратното.
 В този случай, може да се образуват повече от 1 фоликул и така няма да има О.
Според мен тестостерона ти е висок, повтори го пак и се консултирай с гинеколог-ендокринолог.

ПП.Високия тестостерон е една от причините за ПКЯ и липсата на О.
ППП.
Естрадиола показва, че няма да има О.
Дори и да пуснеш прогестерон, нивата ми ще са много ниски.Той се отделя след О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Малко се шашнах с този отговор,че нямам овулация с тези резултати, докторката не ми каза това, каза, че не е сериозно!
За тестостерона и аз се учудих, че ми е леко завишен, при положение, че нямам окосмяване дори и по краката, цялата фамилия сме така, дори и мъжете, имам големи гърди също! Незнам дали има връзка, но преди време при кръвни изследвания ми бяха казали, че хемоглобина ми е много висок като при мъжете, но няма място за безпокойство!А вие мислите ли, че едни противозачатъчни биха оправили този проблем??

Затова си записах  час при д-р Георги Коларов в Майчин дом , прочетох  добри отзиви за него, като специалист в тази област!
*
Миличка и аз страдам от същия проблем ,който уж се беше оправил но от м.ноември отново се започна проблема.Аз също ходих при д-р Коларов и несъм доволна, изписами оргаметрил и  кървенето започна де се изтегля с няколко дни от 5-6 дни преди цикъл стана 7-8 ,изтеглихме приема на ортаметрил кървенето и то се промени и в един момен от цял  месе бях само 4 дни без кървене.И такова акне имам ,че немога да се позная .Аз през пубертета несъм била с такива пъпки.
Аз също ще помоля за съвет по този въпрос защото нее никак приятно да си с кървене 13-14 дни .Този месец прокървявянето ми (зацапването)започна на 31.12.07г. на 7.01.08 ми беше първи ден на цикъла и още нее свършело общо станаха 14 дни.С такъв цикал как да направя бебето.За това и аз ви мола за съвет.
Благодаря ви и аз предварително.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Малко се шашнах с този отговор,..................
Извинявай, не съм искала да те плаша. :D
Според мен ти трябва консултация с добър гинколог-ендокринолог.
Не само гинеколог и не само ендокринолог.
Пиши за всичко ново при теб.
Желая ти успех :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Миличка и аз страдам ................
Моят съвет към теб е същият.
Ако един лекар не ти помага, търсиш друг.
Вижда се че има проблем, не се отказвай докато не се намери причината за това.
Обърни се към някоя клиника по стерилитет- там са най-добрите лекари.
Просто е късмет ако попаднеш на добър лекар гинеколког/ който да разбира и извън гинекологията/, ако има и ендокринен проблем /не само гинекологичен/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Аз пък си мисля че даването на мнения и съвети е отговорност и компетентност, която не е наша задача само на база на едни цифри, за един едниствен месец. Плюс това дадените цифри не са със сериозни отклонения че, да се дават евентуални диагнози.

kiki1979, и според мен е редно да се види развитието на тези кисти и лечението което ти е предложил лекуващия е адекватно, но е 6 месеца ми се виждат доста.

Момичета, ако целите забременяване не си губете времето с квартанли гинеколози!
Успех и на двете ви!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Аз не се занимавам с квартални гинеколози но и в клиниката по стерилитет не ми обръщат внимание на този проблем.Другия месец пак ще ходя на 2 цветна снимка и ще им кажа пак какво става с мен.Та да видим дали ще предприемат нещо за овладяване на ситоациятя.

Благодаря на всички за отговорите!
Чак на 29 януари съм при Коларов, а на  22 би трябвало да започна приема на противозачатъчните и сега се чудя дали да започна да ги пия или да изчакам и неговото мнение, много се чудя!
Вчера пак прокъврих пада ми се 22 ден от цикъла, и то не беше кафяво а розово,бръкнах си с извинение вътре и по пръста имах нещо като слуз с остатъчна кръв на такова ми приличаше, пък на превръзката ми беше бледо розово, до момента пак нямам нищо! много е странно, вчера ме заболяха ниско долу яйчвиците все едно преди цикъл и пак нищо, трябва по принцип да ми дойде на 22 или 23 януари! Много съм объркана, дали помагат тези противозачатъчни да спре  това кървене преди цикъл???
*
Да, от хормоналните хапчета ще изчезне това кървене.
Здравей кики,ще ти кажа при мен как беше.Когато имах такова кафеникаво зацапване се оказа ,че имах намалена функция на щитовидната жлеза,но това незначи ,че и при теб е така.намери добъргинеколог-ендокринолог,който да помогне,не се притеснявай всичко ще се нареди.
*
disi, мога ли да те попитам при намалена функция на щитовидната жлеза освен кафявото зацапване други симптоми имаше ли при теб.Питам те защото преди 10г. ми баха открили 2 кисти на щитовидната жлеза от тогава не съм и обръщала внимание.И сега се зачудих дали и моето кървене няма нещо общо с това.Мисла да отида на преглед.Но още едно мнение не ми е излишно.Благодаряти .
Може и да не е от жлезата ,но е хубаво да отидеш на лекар,аз малко понапълнях,задъхвах се като се качвах по стапала,и имах сърцебиене,мц идваше когато си иска/на 32,на 40,шарения/.Но сиптомите ги установих след като отидох на лекар,до тогава не съм обръщала внимание.на ендокринолог ме прати гин.,тлто бебето не ставаше и трябваше всичко да изследвам.А нали знаеш,че гинекология и ендокринология вървят за ръка.затова е хубаво да се пригледаш,дори и да няма нищо.Дано всичко е ок.
*
Аз тези всички симптоми които изброи си ги имам, пулса ми почти винаги е над 90 ,но никой до сега нее решил да ме консултира с ендокринолог .Това аз сама си го реших.Днес си взех направление за гинеколог за да мога да си пусна пак хормоналните изследвания и ще поискам от гинеколога направление за ендокринолог.Дано по скоро се разбере от къде идва проблема .
Диси при теб кървенето поне спря ли след като откриха причината?
Благодаря ти за отговора.
Да,разбира се с малко л-тирокс,селен ,и келп,за да влезе в норма ТСХ-то и от доста дълго време,нямам такъв проблем,но пък изкокна др.За сега хормоните на жлезата са в норма,но пък имам хашимото и го следим на з месеца.Недей да мислиш негативно,можи и да не е от жлезата,те ще установят от какво е.Най-важно е да се успокоиш,да не го мислиш много,защото така само психясваме още по-виче :)
*
disi благодаря ти за подкрепата и съветите които ми даде.Успех и на теб.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Здравей Кики. Тъй като аз дълги години имах проблем с поликистозни яйчници те съветвам първо добър лекар да следи състоянието ти за няколко месеца преди да се взима каквото и да е решение, защотото този лек хормонален дисбаланс който имаш може да е временен и да отмине от само себе си.
Намери си добър лекар на който да вярваш и не се претиснявай - всичко си има своето решение

Успех
пак се включвам по темата. Ходих при Коларов за второ мнение, междувременно започнах с приема на Линдинет 20, който ми действа учудващо много добре - според него обаче той бил слаб и нямало да подейства и ми изписа Фемоден за 3 мес сега се чудя, дали да го почвам понеже в нета прочетох не хубави отзиви за този контрацептив?Дали да не си остана на Линдинет?? Може ли да ме посъветвате??