Имам кафяво зацапване преди цикъл от някалко месеца 5-6 дена кафяво, после сащинския цикъл -3 дена, след което 3-4 дена пак кафяво- имам все едно цикъл около 12-13 дена! Ходих на гинеколог, видя две хормонални кисти на двата яйчника и каза, че яйчниците са ми доста оголемени , като за последен ден от цикъл, кагото ходих! Пуснахме хормоните и ето какво излезе
ФСХ- 6,1 ( 4-12)
ЛХ - 8,3 ( 4-12)
Естрадиол - 63 ( 70 -280)
пролактин - 9,7 (2,5-23)
тестостерон - 2,88 (0.3 -3)
т.е само естрадиола ми е под нормата, и според лекаря той е довел до образуването на тези хормонални кистички! Ще пусна и прогестерон на на 22 ден, да видим и там как е положението!
Изписа ми противозачатъчни Линдинет20, които трябва да пия 6месеца,които са ниско дозирани хормонални противозачатъчни, според нея положението не е лошо и каза, че още след първия месец, кафявото зацапване ще спре!!
Бихте ли ми обяснили,тъй като вие сте по-вещи от мен, аз едва сега тръгвам по този път май, какво точно значи, като естрадиола ти е под нормата??? И съотношението между хормоните как ви се вижда, дали ще имам проблем със забременяването?И някой пил ли е такива противозачатъчни???