Аз платих 190лв. за ЦС в АГ Варна. Беше по кошмарно и от първата снимка правена в АГ София.
Поставиха ми лидокаин, локално за обезболяване, но уви... припаднах от болка. Бях взела профенид, вечерта преди снимката и сутринта. Никакъв ефект. Още при промивката започна буквално адско парене (явно алергия към дезифектанта) което отшумя доста късно вечерта. При поставянето на инструментите се получи контактно кървене (така каза лекаря). Първата снимка не се получи - размазана е. Поставиха втори коплект инструменти, като тук вече болката беше непоносима и припаднах. Самото вкарване на контрасното вещество не беше болезнено, просто дискомфорт.
Според мен, проблема и болката я имаше при самото поставяне на инстриментите, явно не случих на добър лекар - резултат една проходима тръба, другата не пропуска, без страствания и хидросалпинги. Лекарят каза, че е възможем спазъм от силната болка и затова да не пропуска.
Но, аз повече никога!!! няма да си направя ЦС.
Ако трябва ще се подложа на лапароскопия, но ЦС не!
Имам висок праг на чувствителност, но щом припаднах ....
Освен това, все още имам кървене, доста слабо и розово, но дали е нормално? Правих ЦС в понеделник, а вече 4 дни не отшумява и имам силни болки в яйчниците.