0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: цветна снимка
« Отговор #360 -: Април 27, 2013, 14:58:39 pm »
stoeka71, във всяка една от репродуктивните клиники може, но друг е въпроса къде колко ще чакаш (ако нямат нищо против да те приемат просто за снимка) и на кой лекар ще решиш да се довериш.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
Re: цветна снимка
« Отговор #361 -: Април 27, 2013, 15:33:57 pm »
Знам, че може във всяка клиника, питам на коя мога да се доверя да направят добра снимка и кой според вас е най-добрия лекар.
Преди време съм я правила в Майчин дом София, но сега нямам физическото време да отида до там, Варна ми е най-близо...
Re: цветна снимка
« Отговор #362 -: Май 08, 2013, 09:53:32 am »
Мина и моята ЦС днес , д-р Цветков в клиника Надежда ми я прави!!! Изключително внимателен!!! Две напълно проходими тръби- слава на Бога!!! Боли но съвсем поносимо, болката е точно както ме боли ниско долу първите дни от цикала!!! Успех на всички, на които им предстои ЦС!!!
*
Re: цветна снимка
« Отговор #363 -: Май 08, 2013, 11:54:32 am »
Поздравления за чудесния резултат от ЦС  :)
Желая ти успех и скорошно забременяване!
*
Re: цветна снимка
« Отговор #364 -: Май 23, 2013, 12:02:52 pm »
Предстои ми и на мен ЦС. Изчетох всички мнения по въпроса. Казаха ми , че упойка няма, ще ми бият само някаква отпускаща инжекция преди това, незнам каква. Първоначално се притеснявах от силни болки, но както прочетох всичко трае около 5 мин. Сега ме притеснява не толкова болката, а евентуално направен спазъм в следствие на болки и от там грешен резултат. Едно момиче точно това беше писало, че се е случило и е последвала ненужна лапароскопия. Въпросите ми са следните:

1) Колко найстина трае процедурата? Всички пишете за около 5 мин, а на сайта където е описана процедурата пише , че отнема  от 15 до 30 мин.

2) Възможно ли е найстина да се направи спазъм от болките( ако има такива) и как се разбира всъщност, че е направен спазъм?

3) Незнам каква ще да е отпускащата инжекция, но дали би избегнала такъв спазъм?

4) Освен тази инжекция глупаво ли ще е на своя глава да пият допълнително аулин, ибупрофен нещо подобно или използването на свещички преди това? И какво препоръчвате да ползвам?

Много ще съм благодарна за отговори на тези въпроси и след като мине ще пиша задължително какво се е случило при мен и резултати.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
надеждата дава сили да погледнем реалноста
в очите и да се борим за своето щастие.
Re: цветна снимка
« Отговор #365 -: Май 23, 2013, 12:50:23 pm »
 evm123 може би част от отговорите зависят и от способността на лекаря и състоянието на тръбите.
1.Процедурата трая наистина 5 минути,другото е подготовка-промивка основно.
2.Не мога да кажа дали е възможно да се направи спазъм.Според мен болката не е толкова силна и е по скоро дискомфорт ,но прага на болка на всеки е различен и според мен зависи и дали има запушване на тръбата.Сигурно и ако има проблем с поставянето на катетъра.
3.Инжекцията не мога да кажа каква е.При мен имаше инжекция на самата шийка явно за да се отпусне и да бъде по безболезнено.
4.На мен ми препоръчаха да пия предварително аулин ,но аз забравих да го пия.
Според мен няма да имаш проблем ако лекаря си знае работата,ти си максимално отпусната и естествено състоянието на тръбите е добро.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #366 -: Май 23, 2013, 13:33:16 pm »
Така първо да уточня нещо което съм пропусна за инжекцията. Понеже ходя в клиника където правят ин витро лекарят каза , че само ще ме подготвят ( с инжекцията ) при тях и ме пращат за снимка в друга клиника тъй като при тях няма ренген, а няма защото пречел на Ин витрото , тоест убивал ембрионите. Така си обеснявам , че инжекцията ( отпускаща) най- вероятно ще да е болкоуспокояваща, поне аз така смятам. Отдносно дали боли или не не искам да коментирам, защото както са писали някой ги боли други не. Мен ме притеснява, че ако съм от тези който ще ги заболи дори и не толкова силно да не направя спазъм, след което грешен резултат.

Другото което искам да кажа е , че преди това бях ходила на преглед при друг лекар и той ми каза , че съм имала двустранен хидросалпинкс като прегледа беше единствено ехографски. Няма да коментирам, че ехографа не е метод за изследване на проходимоста, но все пак има и единични случаи при които при голям хидросалпинкс се е видяло на ехограф. За в момента смятам , че този лекар прибърза с тези си заключения по единия ехограф и да ме праща за лапаро за отстраняване на тръби и ин витро. Затова посещавам друг и си правим всички изследвания както си му е редът, сега стигнахме и до ЦС. Фактът , че онзи ми заговори за този проблем обаче ме кара да мисля , че при мен може да има болки.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
надеждата дава сили да погледнем реалноста
в очите и да се борим за своето щастие.
Re: цветна снимка
« Отговор #367 -: Май 23, 2013, 16:11:59 pm »
Да споделя и аз, миналия месец правихме хидротубация резултата- непроходими тръби със съмнение за  хидросалпинкс.  Днес правихме цветна снима и да благодаря на Господ тя показа две напълно проходими тръби. Самата снимка мина много леко и без никаква болка.
Искам да кажа, на всички да не се отчайват и да не губят надежда. Аз лично преживях много трудно новината от хидротубацията. 
Re: цветна снимка
« Отговор #368 -: Май 23, 2013, 17:35:30 pm »
Факт е че най добрия метод да се определи проходимост на тръбите е лапароскопия.
Знам ,че ако хидросалпингита е доста голям може да се види на ехографски преглед.
evm123 мен ЦС ми правиха в клиниката по Ин витро в която и забременях и ми се струва леко несериозно това твърдение и ми се вижда странна тази отпускаща инжекция.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #369 -: Май 23, 2013, 17:52:10 pm »
ми и на мен ми се виждат странни работи , ама какво мога да направя. Сега ходих там където ще я правят там ми казах 140 лв , питах за направлвния , неможело. Всъщност незнам дали мога да вземма направление и от личната или от лекаря , ако е от него съм сигурна че няма да ми даде, ако е от личната мога да опитам да взема. Казаха ми и те че няма упойка. Казаха че изобщо не боляло. Питах за спазъма почнаха да ми развиват теории че няма как да се получило, да не се притеснявам , че такива случаи в техната клиника нямало. Тогава ми стана смешно че си правят реклами и едва ли не са най добрите и си тръгнах.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
надеждата дава сили да погледнем реалноста
в очите и да се борим за своето щастие.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #370 -: Май 23, 2013, 18:45:00 pm »
Аз платих 190лв. за ЦС в АГ Варна. Беше по кошмарно и от първата снимка правена в АГ София.
Поставиха ми лидокаин, локално за обезболяване, но уви... припаднах от болка. Бях взела профенид, вечерта преди снимката и сутринта. Никакъв ефект. Още при промивката започна буквално адско парене (явно алергия към дезифектанта) което отшумя доста късно вечерта. При поставянето на инструментите се получи контактно кървене (така каза лекаря). Първата снимка не се получи - размазана е. Поставиха втори коплект инструменти, като тук вече болката беше непоносима и припаднах. Самото вкарване на контрасното вещество не беше болезнено, просто дискомфорт.
Според мен, проблема и болката я имаше при самото поставяне на инстриментите, явно не случих на добър лекар - резултат една проходима тръба, другата не пропуска, без страствания и хидросалпинги. Лекарят каза, че е възможем спазъм от силната болка и затова да не пропуска.
Но, аз повече никога!!! няма да си направя ЦС.
Ако трябва ще се подложа на лапароскопия, но ЦС не!
Имам висок праг на чувствителност, но щом припаднах ....

Освен това, все още имам кървене, доста слабо и розово, но дали е нормално? Правих ЦС в понеделник, а вече 4 дни не отшумява и имам силни болки в яйчниците.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #371 -: Май 23, 2013, 19:20:18 pm »
  evm123 според мен също е много важно кой ще ти прави снимката. Кажи от кой град си и може момичета да се включат с препоръки . За Пловдив препоръчвам др. Крумов. Той прави моята и съм изключително доволна. Не сум пила никакви обезболяващи не ми е слагал и инжекции.  Поставянето на инструментите беше бързо и почти безболезнено. Също и предварително ми каза кога да очаквам болка. Да имаше такава но беше толкова за кратко че няма нужда да я коментирам.  Платих 200 лв. Също бях чела че  болезнена манипулация както при Стоека71. се е получило и много се страхувах.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #372 -: Май 23, 2013, 19:28:29 pm »
Аз съм от Плевен и за сега тук правя изследвания и всичко поне за в момента сме с огранени възможности , за да тичам от град на град при добри специалисти. Посетих КИРМ , но там лекарят ми заключи след единия ехограф двустранен хидросалпинкс и понеже се усъмних в това заключение предпочетох да потърся друго мнение. Така започнах да ходя в клиника Репромед при д-р Пенков който ми изготви план който да следвам. Спермограма, хормонални изследвания , ЦС и така нататък и да търсим причини. Сега при него стигнахме до ЦС и той ще ме изпрати в Авис медика да я направя, намира се пак тук в Плевен.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
надеждата дава сили да погледнем реалноста
в очите и да се борим за своето щастие.
Re: цветна снимка
« Отговор #373 -: Май 23, 2013, 23:24:06 pm »
Моята снимка беше в АГ Варна .Прави я д-р Александров.Не съм имала проблем с нея.stoeka71 съжалявам за това което си преживяла.аз имах зацапване само в деня на снимката и то много леко.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #374 -: Май 27, 2013, 14:05:33 pm »
Инжекцията, която ще ти поставят преди ЦС, най-вероятно ще е но шпа( обезболява и отпуска коремната мускулатура).
*
Re: цветна снимка
« Отговор #375 -: Май 27, 2013, 14:15:29 pm »
Благодаря ти Мецани. Така си и помислих, защото видях там но шпа и инжекции, но понеже не ми казаха конкретно каква ще е инжекцията не посмях да пиша категорично, но мисля че улучи десетката. Със сигурност като дойде време ще разбера.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
надеждата дава сили да погледнем реалноста
в очите и да се борим за своето щастие.
Re: цветна снимка
« Отговор #376 -: Май 28, 2013, 10:53:54 am »
Здравейте!Тъй като и аз като повечето момичета бях притеснена и търсих информация за процедурата искам да споделя с вас и дано бъда полезна.Преди две седмици правих цветна снимка на тръбите.Посещавам часна клиника,но за съжаление апарата им беше развален и ме пренасочиха към други клиники/болници,където ми е удобно на мен.Отидох в Св.София/Тина Киркова.В началото малко се разочаровах,защото никой не може да ти каже към кого да се обърнеш,на кой кабинет да почукаш....Случайно срещнах един доктор попитах го и веднага ми обърна внимание.Платих 50 лева и си закупих контрасното в-во 16,00 лева.Гинеколог и рентгенолог ми направиха цв.снимка.Не повече от 10 минути трае процедурата.Много се притеснявах от болката,но болка нямаше :)))Само леко напрежение ниско долу като пред цикъл,което е търпимо.Доктора беше много внимателен.Това е,ако имате въпроси ще ви отговоря,но не се притеснявайте толкова :))))
Re: цветна снимка
« Отговор #377 -: Юни 01, 2013, 10:42:56 am »
Цитат
Здравейте момичета, честит ден на детето на всички мами и всички чувстващи се деца все още. Ние бяхме на консултация - др. Семерджиева е невероятна, пуснаха ми изследвания за хормоните между 1-3 ден от цикъла и за щитовидната жлеза, на 10.06 сме на втора консултация и на нея ще правим спермограма, а на мен цялостен преглед. Докторката каза, че като гледа старата спермограма не вижда да има някакъв проблем, при мен ще следи овулацията и фоликулите, съшо каза, че ще ми прави цветна снимка. Много ме обнадежди, че нещата ще станат и каза, че ще си имаме бебче. Много се надявам нещата да станат най-накрая.Ще ви пиша да кажа как върви.Искам да ви питам някой може ли да ми обясни повече за цветната снимка,чувала съм че било болезнено.
Благодаря ви и ви желая слънчев ден и щастие.
bojinova88 не се притеснявай от цветната снимка. Моята мина миналата седмица, преди процедурата изпих един Аулин, но беше напълно излишно. Болка няма никаква, усещането не се различава много от обикновен преглед. Един съвет от мен бъди спокойна и отпусната по време на манипулацията, защото аз при хидротубацията очаквах голяма болка, бях стегнала цялата и тръбите явно са направили спазъм защото резултата беше две непроходими тръби. След цветната снимка имах съвсем леко, почти незабележимо зацапване за няколко часа, без болки.
Пожелавам ти отличен резултат и успех по пътя към бебето  :)
Re: цветна снимка
« Отговор #378 -: Юни 01, 2013, 14:48:45 pm »
Точно поради вероятността от спазъм на тръбите при ЦС, преди процедурата ми биха инжекция с лекарство за отпускане на мускулите -не си спомням името му.
<br />
Re: цветна снимка
« Отговор #379 -: Юни 01, 2013, 21:59:38 pm »
Благодаря ви момичета, ще се постарая да съм спокойна, по принцип не съм страхлива и държа на болка, ама никога не се знае. Ще пиша пак като разбера какво става.
Поздрави и целувки.