0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: цветна снимка
« Отговор #300 -: Май 13, 2011, 20:40:33 pm »
Причината да се ходи на друго място/болница да се направи снимката, е че в самия център нямат рентген, а пък там където има такъв може да няма гинеколог, който да направи манипулацията.

Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: цветна снимка
« Отговор #301 -: Юни 09, 2011, 00:40:47 am »
Здравейте мили момичета.Ето ме и мен с моя проблем,и моля ако някой има представа нека сподели.Насрочиха ми хормонални изследвания и цветна снимка,която предстои следващата седмица.Принципно съм с диагноза поликистозни яйчници с луф синдром,поставена преди 2 години в клиника Щерев.Сега 2 години по-късно съм в друга клиника.При прегледа миналия месец  ,диагнозата беше потвърдена и в общи линии ми казаха в прав текст,че начинът при мен е инвитро.....Изписаха ми хапчета "метфогама 500" ,които приемам по време на хранене и смъкват кръвната захар..."принципно нямам проблем със захарта".....Въпроса ми е  тъй като цветната снимка ще е с пълна упойка и доколкото разбрах трябва да се прави на гладно дори без кафе,а съм и с ниско кръвно рано сутрин,има ли според вас опасност.....т.е.тъй като организма ми вече  е привикнал изкуствено да нормализира кръвната захар,ниско кръвно налягане и пълна упойка.....примерно да не могат да ме събудят след упойката.....? :(((някой приемал ли е тези хапчета?........съчетано със снимката......и още един въпрос....по стечение на обстоятелствата...от декември месец 2010г.боледувах доста-резултат разбира се след всеки антибиотик бяха гъбички.....и така 4 месеца в един кръг....последно на изследванията резултатите уж вече бяха добри и бях чиста....не ми казаха да си правя микробиология преди снимката.......възможно ли е при отрицателни резултати въпреки това да  имам някаква инфекция все  още и ако да опасна ли е снимката при това положение? :((( Извинявам се  дългия пост,но просто и аз като повечето от вас сигурно имам чувството,че ще гръмна от някъде и просто имам наужда да го споделя и обсъждам с  хора които вярвам,че ще ме разберат......бебеправенето вече е от 5 години без никакъв резултат....Благодаря за отделеното внимание
*
Re: цветна снимка
« Отговор #302 -: Юни 09, 2011, 11:22:14 am »
g.linda, задължително си пусни микробиология преди снимката. Доколкото четох на места не искат, защото смятат че дезинфекцират достатъчно добре и няма опасност от разнасяне на инфекции. Обаче аз бих си пуснала дори да не ми искат, защото ако следващите месеци имам някакви болки или съмнения да знам, че не е от това. На мен ми искаха от трите места, на които обаждах докато проучвах. Иначе за упойката не се притеснявай - знаят си работата, но ги информирай какви лекарства приемаш в момента и ако си алергична към упойки (или там каквото питат). Успех!
Re: цветна снимка
« Отговор #303 -: Юни 09, 2011, 23:40:10 pm »
Виж в листовката на Метформина пише, че трябва да го спреш няколко дни преди процедурата.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #304 -: Юни 10, 2011, 18:33:37 pm »
Аз също съм на мнение че трябва да си пуснеш микробиология ,продто настоявай за това за да не те глождат съмнения че нещо след това няма да е наред.

За упойката тя не е като за тежка операция а ще те приспят само за 15 минути .За това не се тревожи. Аз съм също с ниско кръвно и съм минала през няколко упойки и все са ме събуждали.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #305 -: Септември 16, 2011, 11:47:32 am »
Виждам, че отдавна не сте писали в темата, но ще си задам и моя въпрос. Предстои ми цветна снимка, за целта ми пуснаха за изследване микробиология, хламидии, уреаплазми и микоплазми. Правила съм ги преди 7 месеца, но им е изтекъл давностният срок и сега наново. Ако всичко с тях е наред ще правим снимката с новия цикъл. Въпросът ми е дали съм запомнила правилно - прави се в първите чисти дни след М. с пълна упойка? Веднага ли ти казват какво ти е състоянието, и трябва ли да се пазим през месеца заради облъчването? За болка не питам, защото всеки я възприема различно.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #306 -: Септември 16, 2011, 12:51:44 pm »
Въпросът ми е дали съм запомнила правилно - прави се в първите чисти дни след М. с пълна упойка? Веднага ли ти казват какво ти е състоянието, и трябва ли да се пазим през месеца заради облъчването? За болка не питам, защото всеки я възприема различно.
Да, първите чисти дни, на места я правят само до 8-мия ден. Звънни им да си запишеш ден и час когато ти дойде и те ще ти кажат изискванията си.
Аз бих се пазила, иначе мнението на различните лекари е различно.
За упойка... ако искаш - с упойка, ако ли не - без. Тогава си ползвай обезболяващи.
Веднага получаваш снимките, заедно с (написано) разчитане на лекаря, който ти прави снимките. Носи си превръзка - напомням, защото аз бях забравила.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #307 -: Септември 16, 2011, 15:39:54 pm »
Благодаря за бързия отговор. Остава само и резултата да е добър, че ми омръзна да си тръгвам от кабинета с неприятни новини. :balk_145:
*
Re: цветна снимка
« Отговор #308 -: Септември 16, 2011, 16:38:18 pm »
Благодаря за бързия отговор. Остава само и резултата да е добър, че ми омръзна да си тръгвам от кабинета с неприятни новини. :balk_145:
Пожелавам ти го от цялото си сърце  :bighug:!
*
Re: цветна снимка
« Отговор #309 -: Септември 19, 2011, 18:36:26 pm »
Здравейте,момичета!И на мен ми престой цветна снимка на матката :(  а толкова ме е страх,направо ми се реве :balk_145: Ще я правя в клиника"Малинов".Някой знае ли каква е цената там,че от толкова притеснение,забравих да попитам.Д-р Шефкетова ми каза да си купя Профенид(обезболяващи свещички) и вечерта преди снимката да си сложа една,втора- на сутринта и трета ,когато отида в клиниката.Само,че не разбрах, малко преди процедурата ли,те ли ще ми я сложат,ох,боже,направо се ошашавих !От горе на всичко,докторката ми каза,че може и биопсия на матката да ми направят.Това направо ме съсипа :balk_144: През колко ли още мъки трябва да мина... :balk_145:
*
Re: цветна снимка
« Отговор #310 -: Септември 19, 2011, 22:14:52 pm »
sole, няма нищо страшно в тези изследвания. От опит, без упойка, да ти кажа - НЕ боли, дискомфортно е! Напрежението преди самото изследване и очакването на резултата са по-неприятни. Мисли си, че тези манипулации ще дадат на докторите много полезна информация и така по-бързо ще намерите решение на проблема. Усмихни се и смело напред osi_9

ПП. Аз ще правя в края на месеца за втори път :wink:




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Re: цветна снимка
« Отговор #311 -: Септември 19, 2011, 23:21:46 pm »
sole, цената на ЦС без упойка в клиника Малинов е 120 лв. Последната трета свещичка си я сложи 1 час преди ЦС.

Има тема за ендометриалните биопсии, прочети я, ще ти бъде полезна:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37238.0

Успех!
*
Re: цветна снимка
« Отговор #312 -: Септември 20, 2011, 14:21:38 pm »
ollivia, Мецани,благодаря ви момичета! :balk_81: .Благодаря за инфото и подкрепата.Много сте мили. :bighug: Когато направя ЦС ще ви пиша,за да ви кажа как е протекло всичко...ако не съм умряла от страх и притеснение до тогава!Имунологичните на гладно ли се правят?Предполагам,сутрин рано на гладно.И още нещо,ако някоя от вас има  телефона на док.Шефкетова,моля да ми го даде на лични.БЛАГОДАРЯ!                P.S. Защо док.Шефкетова не ми пусна микробиология преди ЦС?!Странно...дали не е забравила!
*
Re: цветна снимка
« Отговор #313 -: Септември 20, 2011, 15:16:54 pm »
За имунологичните изследвания не се изисква да се правят на гладно и могат да се пуснат по всяко време на деня.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #314 -: Септември 21, 2011, 20:31:16 pm »
Днес пуснах микробоилогия, хламидия, уреаплазма и микоплазма, резултатие ще са готови в сряда и ако са ОК, снимката ще е в средата на октомври, като свърши М. Дано резултатие от сегашните изследвания са отрицателни и  не се налага да пием антибиотици, че ми писна.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #315 -: Септември 26, 2011, 11:12:40 am »
Здравейте момичета,мисля да си правя ЦС в Тина Киркова, направих микробиология и тя е чиста, днес ми дойде и мислех след работа да мина да запиша час, но четейки тази тема малко се обърках - по назад има мнения, че не се процедира така, а трябва да се обадя на някаква лекарка, в предните страници пък пише за Репробиомед и т.н.
Въпроса ми е как точно става записването, на кого трябва да се обадя - може и на лични.
Предварително благодаря!
*
Re: цветна снимка
« Отговор #316 -: Септември 26, 2011, 11:28:55 am »
Здравей! От поста ти не се разбира - избрала ли си репродуктивен специалист или си самоназначаваш изследванията?
*
Re: цветна снимка
« Отговор #317 -: Септември 26, 2011, 11:48:46 am »
Ами отговора ми е и да, и не - посещавам клиника Щерев, на последния ми преглед-началото на август, говорихме с моята лекарка да повторим спермограмата на мъжа ми и аз да направя инхибин Б и антимюлеров хормон, на въпрос за цветна снимка тя каза след това, за съжаление обаче тя отсъсва от 20.08 до края на септември и аз реших да направя и това изледване.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #318 -: Септември 26, 2011, 12:19:50 pm »
Ясно, не ти се чака. Сигурно си имаш причина. Ами, нищо не ти пречи да си направиш цветната снимка. Предполагам, че първо трябва да минеш през АГ специалист в Тина Киркова, за да си запишеш час.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #319 -: Септември 26, 2011, 23:28:43 pm »
makaa, мисля, че тази информация ще ти е от полза:
Направих Цветна снимка в Първа АГ"Света София"/бивша"Тина Киркова"/.Получих две плаки и бележка с резултат.  Не съм ползвала болкоуспокояващо.Последва леко кървене,което до края на деня спря.

Схемата е такава :   няколко дни преди месечния цикъл се прави микробиология и кръвно изследване за Хламидия,    при добър резултат- цветната снимка в първите чисти дни след края на цикъла.

повода да пиша в темата беше, че търся къде в София моя приятелка да си направи снимката.
Ако нямате уговорка с конкретен лекар, там координирането се осъществява от медицинската сестра в кабинет 100 на 1ет. ; Раб.време от понеделник до петък/8.00-14.00/
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг