0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: цветна снимка
« Отговор #180 -: Май 13, 2010, 19:16:13 pm »
Имел,
ако нямаш медицински причини да изчакваш, не виждам смисъл да губиш време. Чакането и протакането във времето допълнително изнервят.
Успех!
*
« Отговор #181 -: Май 13, 2010, 22:05:04 pm »
Имел, антибиотикът се пие съвсем кратко време след цветна снимка, ако изобщо ти го назначат. На много момичета не им предписват антибиотик след ЦС, включително и на мен. Пих антибиотик след хидротубация, което беше две таблетки в рамките на 1 ден.
Лъки е права, че колкото по-рано я направиш, ще си по-спокойна, че е минало и да знаеш за какво иде реч.
Късмет!
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #182 -: Май 14, 2010, 09:33:45 am »
И аз така си мисля, остава да убедя лекарката, че няма смисъл да изчакваме.
Това са три месеца време, защо да ги губя, ако не дай си Боже има проблем, тъкмо да правим нещо.
Нямам медицински причини да изчаквам, съпругът ми не е в България, за това и няма опити за бебе.
Всъщност лекувам микоплазма и уреаплазма, сега изчаквам и микробиология. Ако от нея излезе нещо и това пречи да се направи хидротубацията, тогава ще изчакам естествено. Трябва да питам лекарката за този случай.
« Отговор #183 -: Май 20, 2010, 16:02:43 pm »
Пак аз, и пак за цветната снимка.
Оказа се, че лекарката ми е имала предвид не цветна снимка, а хидротубация (аз бях невежа по въпроса, мислех, че е едно и също. като се прибрах вкъщи започнах да чета).
Също така разбирам, че в клиника "Щерев" цветни снимки не правят, само хидротубация, на която се доверяват и то не винаги предлагат да я направят.
Понеже моята лекарка д-р Андреева продължва да е болничен, д-р Александров каза, че никакъв смисъл не вижда от хидротубация след като ще се прави инвитро, а д-р Чавеева каза-може евентуално една хидротубация да направим чудя се-ако цветната снимка е по-точният метод как може точно клиника като "Щерев" да не го прилагат и аз да чета по форуми трябва ли ми, не ми ли трябва и към кой лекар да се обърна, за да ми я направи.
Почам наистина малко да се уморявам да проверявам всяко мнение на лекар. Искам да е един и да му имам доверие, а досега различни лекари, различни мнения, макар и една клиника.
И сега накъде?
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #184 -: Май 20, 2010, 16:17:00 pm »
Имел, при Щерев се прави само хидротубация. Не съм сигурна дали си разбрала точно Александров - ако е казал, че няма смисъл от цветна снимка, това не значи, че няма смисъл от хидротубация. Тръбите трябва да се видят задължително преди всякаква АРТ процедура.

Съществена разлика между ЦС и хидротубация - при хидротубадията не ти остава нищо черно на бяло. Вижда един човек на екран дали минава течността, как минава и прочие. При цветната снимка си имаш снимка за спомен.

При всяко положение обаче проходимостта на тръбите се проверява, независимо как.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #185 -: Май 20, 2010, 16:32:45 pm »
Много ми се иска да не съм го разбрала, но се опасявам, че беше доста ясен, а именно: "няма смисъл да се прави това, което се прави в "Щерев" (а именно хидротубация) преди инвитро, но ако искам-ще ми направи и да дойда с резултатите от утайката ТУК (т.е. пак в "Щерев")" ако имаше предвид, че няма смисъл да се прави цветна снимка, но все пак ще я направи-сигурно щеше да е в друга клиника-Майчин дом, Тина Киркова или някъде другаде.

Искрено се надявам  аз да не съм го разбрала.

*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #186 -: Май 20, 2010, 16:47:45 pm »
Хмм... самият Александров ми предлагаше да ми прави хидротубация като първо изследване, затова предположих, че може друго да е казал.

Изчакай си тогава твоята лекарка.

ПП Честно казано, не знам защо при Щерев не правят цветни снимки, при условие, че Тина Киркова им е през улицата, а там има рентген.

ПП 2 Аааа, видях сега, че ти имаш предишна бременност. Затова се назландисват за тръбите.
« Последна редакция: Май 20, 2010, 16:51:34 pm от Zai »

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #187 -: Май 20, 2010, 17:01:36 pm »
Да, само че Андреева е в болничен за неопределен период от време.
Казаха ми да звъня периодично, за да проверявам.
Или трябва отново да ида при Чавеева и да говорим, което може би ще направя, или да се насоча към някоя болница и да потърся лекар конкретно за това.
*
« Отговор #188 -: Май 20, 2010, 21:11:10 pm »
Здравейте,
днес направих цветна снимка в АГ Варна, доц. Маркова. Каза ми, че тръбите са частично запушени, като дясната е пропуснала течността. Каза ми да отида другия месец в първите дни от чистия период и ще ми назначи лечение, което ще продължи известно време и доколкото разбрах ще е нагревки, кални бани. Бихте ли коментирали как ви се струва резултата и помагат ли такива процедури в този случай. Благодаря ви!!!
*
« Отговор #189 -: Юни 25, 2010, 22:30:50 pm »
Здравейте момичета!До колко време е срока на цветната снимка за забременяване,з-то след това съм чела че тръбите пак се запушвали???Сега ми е 6 месец + цветната снимка и не се получава.Трябва ли да чакам още,или е време да търся отново специалист???Благодаря ви!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #190 -: Юни 26, 2010, 23:42:55 pm »
Твоята снимка какво казва всъщност?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #191 -: Юни 27, 2010, 00:54:36 am »
Доколкото разбрах съм имала леки запушвания и контраста ги е отпушил,з-то жената която ми я прави каза че вече може да бебеправим веднага от др.ден.Иначе съм с 2 извънматочни без операции и лекарства.Не съм се срещала със специалист да ми обясни подробно за Ц.С.-но скоро се надявам и това да стане.И така-до колко време тръбите остават отпушени след Ц.С???И др.да споделя,след Ц.С всеки месец усещам симптоми както като бях с 2-та бременност(туптене под пъпа и по-силни предърпвания в 2-та фаза, и ме болят повече яйчниците около овулацията и по време на ову.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #192 -: Юни 28, 2010, 08:41:48 am »
При проблем в тръбите риска от извънматочна е значителен. Тоите извънматочни как ги установихте?
Аз лично много не вярвам в тези отпушвания, или по-точно на запушвания които се отпушват с хидротубации. Или е проблемна една тръба или не. :?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #193 -: Юни 28, 2010, 11:35:59 am »
zyza , потърси отново специалист. Аз след цветната снимка забременях още същия месец, но за съжаление отново беше извънматочно. След това пак правих цветна снимка и тръбата ми още е отпушена, но на мен вече не ми се рискува.

stelina8 , така и така ще ходиш до АГ-то, можеш да потърсиш мнението и на д-р Александров. Ако го помолиш според мен няма да ти откаже да ти види снимката.

*
« Отговор #194 -: Юни 28, 2010, 16:23:49 pm »
С 1-та извънматочна бях в 6г.с.-и бях с ужасни болки накрая от дясно и кървене,но не се видя къде-100% не беше в матката.Със 2-та нямах болки,започна се кървене-100%нищо в матката-приключи бързо-и 2-те ги изхвърлих като спонтанен аборт. Да наистина трябва да потърся специалист-от 2 г.го търся а те все бягат тук в чужбините,и все с джи-пита се занимавам.Имам среща след 2 седмици-дано има резултат.Затова и попитах тук в форума,з-то тук никой нищо не знае.Благодаря ви :)
« Последна редакция: Юни 28, 2010, 16:31:06 pm от zyza »

*
« Отговор #195 -: Юни 28, 2010, 17:42:26 pm »
Здравейте на всички! Аз живея в Англия и ми назначиха цветна снимка, от която много се страхувам, защото попитах дали е нужно да пия болкоуспокоителни преди това и те ми казаха, че може евентуално да си взема един ибупрофен?!!! А, от това, което чета тук си мисля, че не е безболезнена процедура. Моля ви, ако има някой, който е правил такава снимка тук в Англия, да пише как е минало! Благодаря на всички! Поздрави!
Здравей lilehamer!И аз съм в Англия-Лондон!Моята ц.с. ми я правиха на 7 ден от М-февруари 2010.Преди това ти правят задължително микробиология за хладимия и др.,з-то е мн.опасно ако имаш з-то с контраста могат да я вкарат на вътре и да стане още по-голям проблем.Мина бързо,докато ми вкарваха контраста усетих че ми става топло,и после за 3 сек.усетих мн.силна болка от дясно-и докато кажа мн.ме заболя-усетих как течноста излезе от мен със сила и спря болката-мисля че и тогава преместиха ренгена над мен и направиха снимката,после същото се повтори и с лявата страна-мн.силна болка до 3сек.,всъшност когато заболя най-мн.-адски мн.на 3-тата секунда,тогава и течността(контраста може би)излизе от мен като тапата на шанпанско и болката спря моментално.Незнам дали е така в БГ-но тук 1-во уетих от едната страна болката като вкарваха контраста,после се спряха за да се приготвят да пуснат от др.страна контраста-така си го обяснявам,з-то не усетих едновременно и от 2-те страни болката-а може и от една страна да е навлязал по-трудно поради леки запушвания и затова да си мисля че е 1-во от 1-та страна а после от др.Не усетих въобще кога са ме зашипали  за маточната шийка за да вкарат контраста,само ме заболя с инструмента който ти слагат отначало -явно са го стегнали повече-и през цялото време ме боля и стоях стегната през цялото време.Питах за хапчета за болка преди това-тук не изписват такива з-то е като дрога за тях.Пих 2 ибупрофена 1.30мин.преди това.След това ми изписоха антибиотици мисля че за 7дни.Леко ми прицапа кафяво-червено след снимката като изтече с контраста и толкова беше.Целия цикъл след това имах по-силни предърпвания в яйчниците,и така и до сега-а преди това нямах.Мислих че съм бременна з-то т'ми се покачи повече от обикновено-но нямаше такава-така и досега.Ти може и вече да си я минала тази ц.с.-но да напиша и аз как се прави тук.
« Последна редакция: Юни 28, 2010, 18:05:38 pm от zyza »

« Отговор #196 -: Август 04, 2010, 15:26:01 pm »
Здравейте, аз наскоро направих моята цветна снимка, резултатът е добър - проходими, но нагънати тръби- едната повече от другата, това дали трябва да ме притеснява? и още нещо да ви питам: нормално ли е една седмица след снимката да имам зацапване кафеникаво, не силно, но все пак...Благодаря ако някой ми отговори
Успех на всички бебеправещи!!!!(и на мен включително)
« Отговор #197 -: Август 10, 2010, 14:09:23 pm »
в Тина Киркова ще ми прави цветната снимка.
Имате ли някакви впечатления от нея?
Мога ли да си поискам местна упойка?
*
« Отговор #198 -: Август 10, 2010, 14:15:44 pm »
delia5 , това не е никакъв проблем. Важното е, че са проходими. И аз съм така, но бременностите ми са все спонтанни.

« Отговор #199 -: Август 10, 2010, 15:27:06 pm »
в Тина Киркова ще ми прави цветната снимка.
Имате ли някакви впечатления от нея?
Мога ли да си поискам местна упойка?

Днес правих цветна днимка при д-р Янакиева,резултатът е добър ,проходими тръби.Докторката беше изключително внимателна, не усетих никаква болка,само леко напрежение.Поставянето на спекулума и промивката на влагалището бяха по-неприятни от самата снимка.Не мисля,че ще имаш нужда от упойка.Преди сникта изпих 1 аулин и 2 табл.но-шпа.Всичко приключи много бързо.
Успех!