По-статистика най-голяма успеваемост имало в Белгия,аз избрах Германия защото имам роднина там и беше по-лесна организацията.Мога да говоря само за тази клинника.Стимулацията я правиш сама в къщи,много е лесно като ходиш на преглед на 2дни,всичко е много организирано,всеки си знае работата,постоянно се следи за нивото на хормоните.Пункцията мина много леко,упойката е около 15 мин.,а самото боцкане още по-малко,съвсем леко ме заболяха яйчниците-дадоха ми капки и край с болките.Лежи се около 1 час и после в къщи,за разлика от БГ,където стоиш цяла нощ,а упойките са най-ужасното нещо,което съм преживявала-халюцинации,повръщане,припадъци.След 3 дни е трансфера,на който може да присъства и съпруга-5 мин.трансфер,1 час в стаята и после можеш да водиш нормален живот.Всичко се обяснява,всичко ти се казва.Никога няма да направя инвитро в БГ,заради точно това неказване на нещата на пациентите.За съжаление при мен не се получи,имам още замразени,ще пробвам с тях.Мога да ви дам адреса и тел. на центъра.